Δεν είμαι από τους ανθρώπους που καταριέμαι τις χρονιές που μας αφήνουν πίσω ή τις αφήνουμε εμείς. Κάθε χρόνος που περνάει από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι και το ηλιοβασίλεμα της είναι ένα δώρο, μια μαθητεία για την ψυχή.

Θέλω να βλέπω το 2019 που η εκπνοή του βαδίζει προς το τέλος, μία σημαντική, χρονική στιγμή για την ψυχή μου.

Είχε πολλά χαμόγελα, όμορφες συναντήσεις, νέους ανθρώπους, νέα ξεκινήματα, όμορφες μα και αδιέξοδες σχέσεις, μεγάλα λόγια, στενούς νόες, κλείσιμο κύκλων και άνοιγμα σιωπής!

Πόσο ευλογημένη είναι η σιωπή. Πόση δύναμη παίρνεις όταν διαφυλάσσει στα λόγια σου από την γνώση των τρίτων και των αδιάφορων ανθρώπων στη ζωή σου. Πως μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τη γλώσσα του σώματος και να διατηρηθεί ως μοναδική φίλη της μυστικότητας μα άσπονδη φίλη της παρεξήγησης!
Το μάθημα της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και της συνθήκης που οριοθετεί, μου δίδαξε πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι αληθινοί μέσα στον άλαλο κόσμο τους και πόσο υποκριτές μέσα στο θόρυβο των πλάγιων βλεμμάτων!

Μπορώ να πω ότι ήταν γεμάτη χρονιά από αποχωρισμούς… συνηθειών, παλιών επιλογών και φυσικά προσώπων!

Κάποτε ήταν φόβος τώρα απλά ευλογία. Να σε αφήνουν εκείνοι που δε σε βρήκαν ποτέ. Χωρίς να κάνεις τίποτα απλά να βελτιώνεις τον εαυτό σου!

Άλλο το ύψος και άλλο το ανάστημα! Συγχέονται αδίκως!

Η αγαπημένη μου στάση στη ζωή είναι η συνθήκη της ειρωνείας. Την παρατηρώ παντού να πλάθει ανθρώπους μέσα στο θέατρο το δικού μου κόσμου!

Είχε τόσες εκλείψεις που έφεραν δώρα από ελλείψεις! Καβγάδες μεγάλους με ανταλλαγή συμφιλίωσης με τον εαυτό σου. Και κόπηκε το σχοινί απότομα ενώ ήμουν σχοινοβάτης, το ύψος των πραγμάτων και όλες οι αποστάσεις, κεκτημένα και διόλου χαμένα!

Πάνω από όλα ήτανε μια χρονιά θεραπείας και εξαγνισμού! Να απομυθοποιήσω αρετές που ήταν απλά καρικατούρες και να αξιολογήσω ιερά τέρατα που πίσω τους κρυβόντουσαν δάσκαλοι!

Να απομονώσω τον υπότιτλο από την εικόνα και να βλέπω το κάθε θαύμα χωριστά οπτικοποιημένο! Να επιτρέψω σε κάποιους ανθρώπους να είναι αυτό που θέλουν και να μην επιτρέψω σε κάποιους άλλους να γίνουν αυτό που θέλουν με την δική μου ενέργεια, το κόπο μου και την δική μου δύναμη, πετώντας με αργότερα στο Καιάδα!

Έμαθα να δανείζω πούπουλα σε όσους θέλουν να πετάξουν αλλά να κρατάω άρτια τα δικά μου φτερά από τον αέρα των υποσχέσεων!

Για μένα ήταν η χρονιά που μινιμαλισμού, να αρκούμαι με τα λίγα και να αποφεύγω τα πολλά που συσσωρεύονται και δημιουργούν προσκόλληση και εξάρτηση και μαζί με αυτές να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος έλξης ανθρώπων-μυγών που επικεντρώνονται στο πλήθος των λαθών μέχρι να ειπωθεί η αλήθεια!
Από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2019, βίωσα την σκληρότητα, ενός δικού μου γειτονικού κόσμου που απαρτίζεται από σκυλάκια, να αποτελεί απειλή για κάποιους γείτονες και να αφαιρείται η ζωή τους εν ριπή οφθαλμού!

Ήταν η χρονική περίοδος που αναζητούσα απαντήσεις για το πως η δική μου χαρά μπορεί να φέρει λύπη σε κάποιον και φυσικά το αντίστροφο!

Έμαθα να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου και την δύναμη μου και να φτάνω μέχρι εκεί που απλώνονται τα χέρια μου Χωρίς να σπάω τα φτερά μου.

Έμαθα να λέω όχι πάνω σε ρημαγμένα σύνορα των προηγουμένων Ναι!

Έμαθα να βλέπω τα ζώα σαν φίλους και όχι σαν μάζες πρωτείνης για να χορτάσει το σώμα μου, ο φόβος και η υπεροχή μου! Άφησα την ψυχή μου να επιλέξει την τροφή της και να δημιουργηθούν εντός μου καλύτερες επιλογές!

Έμαθα να μιλάω στους ανθρώπους όπως ακριβώς με δίδαξαν τα ζώα, λέγοντας «Σ´αγάπω, I love you!!!

Έμαθα να επικοινωνώ την ενέργεια των συναισθημάτων που μου βγάζουνε οι άνθρωποι στους ίδιους δίχως φόβο και κανένα δισταγμό. Ο θαυμασμός και ο μαρασμός έχουν  μεγάλη διαφορά!

Έμαθα να αναπαύομαι όταν δεν μπορώ να δράσω, και να δρω όταν μπορώ να υλοποιήσω!

Η λίστα μπορεί να μοιάζει ατελείωτη αλλά όχι απραγματοποίητη! Οι ευχές έγιναν εκπληρώσεις για μία δημιουργικη χρονιά!

Πλην της υγείας σε όλα τα επίπεδα, έχω μία και μοναδική επιθυμία για το 2020!
Να πεινάσουν τα λόγια μας και να χορτάσει η σιωπή μας!

Χρόνια Πολλά!

Όλα μες το δικό μας σύμπαν είναι δυνατά!

Καλή χρονιά!

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.