Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός. Και η συνέχεια του, δείξε μου το αντιηλιακό σου, να δω πως σέβεσαι τον εαυτό σου!

Σημασία όμως έχει ότι αυτό το άρθρο ίσως να μην ανέβαινε αν δεν έβλεπα μια εικόνα που με ενόχλησε δίπλα μου στην παραλία.

Μία γυναίκα  Αρκετά εύδωμη καθόταν απέναντι μου και είχε δύο αντηλιακά με υψηλούς δείκτες έξω από την τσάντα της. Και όμως προτίμησε να χρησιμοποιήσει εκείνο το λάδι που βάζουν στα μωρά κατά την αλλαγή της Πάνας τους ή μετά το μπάνιο.

Αλήθεια γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας κατά την έκθεση μας στον ήλιο, αψηφώντας το γεγονός ότι μπορεί μέσα στην ετικέτα του εν λόγω προιόντος να εμπεριέχεται η λέξη baby δε σημαίνει ότι το δέρμα μας θα παραμείνει έτσι. Η σύσταση του εμπεριέχει λάδι παραφίνης που με το συνδυασμό της ηλιακής ακτινοβολίας προσθέτει στην  επιδερμίδα μας μικρές εστίες εγκαύματος.

Κάποτε ήτανε της μόδας αυτό το λάδι κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Μεσα σε 15’ έφερνε επιθυμητά αποτελέσματα! Με την πάροδο του χρόνου και με την επικινδυνότητα  της έκθεσης στον ήλιο, το μόνο που μπορούμε να παρέχουμε είναι ταύση αυτοτραυματισμού!

Υπάρχουν πολλά μυστικά για μια υπέροχη όμορφη εμφάνιση το φετινό καλοκαίρι

α)  Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας άνω των 30 SPF.

β)  Η επάλειψη με αντηλιακό υψηλης προστασιας να επαναλαμβάνεται εντός της ώρας τουλάχιστον 3-5 φορές!

γ) Έκθεση στον ήλιο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι μέχρι τότε ασφαλής κάλυψη από ομπρέλλα θαλάσσης. 

Δ)  Κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού καθ´όλη τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας!

 Και είναι ουσιώδης μυστικό που ελπίζω να μην παραμείνει μόνο εδω

Η ηλιοκαμένη επιδερμίδα αποσύρεται απο την μόδα όταν το βλέμμα μας δεν ακτινοβολεί χαρά και ευεξία από το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών!Στην αρχή όλοι κοιτάζουνε το δέρμα ότεν αναρωτιούνται πως πέρασες το καλοκαίρι, όμως μετά η ματιά περιπλανιέται στην όψη της φρεσκάδας και της ανεμελιάς!

Αφήστε απλά τον ήλιο να αγγίξει τις ακτίνες του πάνω σε ένα απλά ενυδατωμένο δέρμα και προστατευμένο!

Και να είσαι σίγουρη ότι όλα τα βλέμματα θα είναι απλά επάνω σου.

Καλές βουτιές

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.