Αλήθεια, ποιους γνωρίζει ότι στο παλιό ημερολόγιο 7 Ιανουαρίου είναι Χριστούγεννα;

Είναι πέντε χρόνια που νιώθω περισσότερο σύνδεση των Χριστουγέννων την συγκεκριμένη μέρα αντί της 25 Δεκεμβρίου!

Ποιος ξέρει; Συνήθως η Προετοιμασία της ημέρας των Χριστουγέννων συνήθως σχετίζεται με οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι, ενέργειες καλλωπισμού, τι θα φορέσουμε, τί Δώρα θα προσφέρουμε και έτσι αφήνουμε την ημέρα να χάνεται…

Θυμάμαι από την σχολική μου ηλικία να αναφέρεται ο δάσκαλος μου στο θρησκευτικά, ότι η 25 Δεκεμβρίου δεν είναι η αληθινή μέρα των Χριστουγέννων.
Απλά στο όνομα του Ήλιου γίνονται κάποιες τελετές λατρείας, μυστικισμού και για να μπορέσει η ιερά σύνοδος να τις περιορίσει, Μετέφερε τη γέννηση του Χριστού την συγκεκριμένη μέρα!

Ακόμη και αν ο Χριστός γεννήθηκε την Άνοιξη!

Μα τί συμβαίνει όμως την 7η Ιανουαρίου ανάμεσα στο Γρηγοριανού και το Ιουλιανό Ημερολόγιο;

Ποιος έχει δίκιο; Και ποιος εχει άδικο ότι δεν είναι μία ιερή μέρα;

Στο Γρηγοριανο ημερολόγιο τιμάμε τον Ιωάννη τον πρόδρομο και στο Ιουλιανό τη γέννηση του Χριστού!

Μα πως να μη συνδέονται αυτά τα δυό ιερά πρόσωπα στην θρησκεία μας; Χωρίς τον Ιωάννη Προδρόμου να ανοίξει το δρόμο του Ιησού και χωρίς να βαπτιστεί ο Χριστός από τον Ιωάννη Πρόδρομο πώς θα έβγαιναν αληθινές οι προφητείες του για τον Χριστό;

Κι όμως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, κάθε 7 Ιανουαρίου συμβαίνουν όμορφα πράγματα στη ζωή μου.

Κάθε Χρόνο, στις 6 Ιανουαρίου  ξεκινάω έναν όμορφο διαλογισμό και τα θαύματα του με βρίσκουν την επόμενη!

Για παράδειγμα, να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα κλοπής από ηλεκτρονική απάτη στο διαδίκτυο και μόνο που τόλμησα να το καταγγείλω στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, να έρχονται χρήματα από άλλες συμπαντικές πηγές για να καλύψεις τα έξοδα σου!

Να σε κερνάνε τον πρώτο καφέ της χρονιάς αγαπημένοι φίλοι στα Starbucks της γειτονιάς σου!

Να βρέχει από το πρωί μανιωδώς Και μόλις σπάει ομπρέλα σου να ξεκινάει ξαφνικά λιακάδα!

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, να νιώθω μια σημαντική σύνδεση με τον ουρανό, τους αγγέλους, πολιτιστικής οντότητες που βοηθάνε στην εναρμόνιση με τον εαυτό σου!

Είναι αυτή η όμορφη αίσθηση, ότι παρουσία σου είναι πολύ σημαντική για το Θεό, τους αγγέλους, τους ανθρώπους, και το σύμπαν!

Συμβουλή για σήμερα:

Αφήσε πίσω μία συνήθεια, μία σχέση τοξική που σου κάνει κακό και σε κάνει συνεχώς να προβληματίζεσαι και να βγάζεις προς τα έξω το χειρότερο εαυτό σου, και ξεκινά έναν δυναμικό διαλογισμό!

θέσε 1 σημαντικό στόχο και κράτα χρονοδιάγραμμα επίτευξης του ανά 40 μέρες!

Όταν δεν είναι αναγκαίο να μιλάς, να εξηγείς, βυθίσου στη σιωπή!

Ξεκίνησε ένα χόμπι όπως ζωγραφική, δημιουργία κοσμημάτων, αγιογραφία, που να σε κάνει να νιώθεις ότι δημιουργείς για να προσφέρεις!

Σας εύχομαι ευτυχισμένα Χριστούγεννα στην ψυχή σας γιατί κάπως ετσι νιώθω!

Καλή χρονιά με υγεία και μόνο όμορφες συνειδητοποιήσεις!

Κωνσταντινα

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.