Αλήθεια, ποιόν έχει βλάψει να κοιτάξει το βλέμμα του στον καθρέφτη με σιγουριά και αυτοπεποίθηση; Μήπως αισθάνεσαι απογοήτευση και ντροπή όταν κοιτάς το σχήμα του σώματός σου; Όταν κάποιος σας πληρώσει μια φιλοφρόνηση, αισθάνεστε σαν να απευθύνετε σε άλλον αντί σε εσένα;
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι οδυνηρή. Είτε είστε 13 ή 30 ετών, ο πόνος που μεταφέρετε από το να μην αισθάνεστε αρκετά έξυπνος σας κρατά πίσω από την αίσθηση της ειρήνης και της ευτυχίας που είναι το δικαίωμά σας.

Δεν έχει τόση σημασία γιατί έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ίσως να μεταφέρετε κάποια τραύματα από το σχολείο αν κάποτε σας είχαν εκφοβίσει τα λόγια των συμμαθητριών σας τότε και των συνομηλίκων σας τώρα, να έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά μέσα σας και ακόμα η πληγή να μην έχει πλήρως θεραπευτεί.

Ίσως ο πατέρας ή η μητέρα σου να ήταν δύσκολοι άνθρωποι και αρκετά σκληροί μαζί σου, και κάθε τους λέξη ή υπόνοια να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την αξία σου.

Ίσως κανείς άλλος δεν έπρεπε να σας πει τίποτα.

Ίσως ολόκληρη τη ζωή σου να νομίζεις ότι είσαι θλιβερός με λίγα κιλά παραπάνω, που όμως δεν χάνονται εύκολα γιατί καλύπτουν κάποιο συναισθηματικό κενό.

Σε αυτή την εποχή όπου ο εκφοβισμός μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία και αμέτρητες ζωές έχουν χαθεί στις διατροφικές διαταραχές, τους εθισμούς και άλλες εκδηλώσεις χαμηλής αυτοεκτίμησης, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε εργαλεία για να ξεσηκωθούμε και να απελευθερωθούμε από την μαζική τοξικότητα.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι δυνητικά θανατηφόρα νόσος της εποχής και πρέπει να το κακό που προκαλεί να χτυπηθεί στην ρίζα του.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα αυτοσεβασμού.

Η θεραπεία είναι ένας θαυμάσιος τρόπος και η συζήτηση με έναν θεραπευτή που εμπιστεύεστε μπορεί να είναι απαραίτητη. Η άσκηση προκαλεί στο σώμα την απελευθέρωση των ενδορφινών, πράγμα που βοηθά το άτομο να αισθάνεται πιο ευτυχισμένο φυσικά. Η γιόγκα είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή μορφή άσκησης για αυτό το θέμα επειδή ενοποιεί το μυαλό με το σώμα.
Σε περιπτώσεις χαμηλής αυτοεκτίμησης, το μυαλό μπορεί να γίνει ο εχθρός του σώματος. Η συγχώνευση των δύο μπορεί να τους βοηθήσει να οικοδομήσουν μια πιο αρμονική σχέση.
Οι θετικές δηλώσεις είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για να εξαπατήσετε το μυαλό να σκέφτεται θετικά και όχι αρνητικά.

Πως γίνεται αυτή η αλλαγή ως δια μαγείας;

Εδώ σας έχω το καλύτερο δώρο.

Το μάντρα της Κουνταλίνι Γιόγκα για αυτοεκτίμηση, όπως δόθηκε από τον Γιόγκι Μπάντζαν , έρχεται σαν μία γροθιά να πολεμήσει την έλλειψη αυτοεκτίμησης χρησιμοποιώντας τόσο την επιβεβαίωση όσο και τη μάντρα. Ονομάζεται «Bountiful, Blissful, and Beautiful», το κομμάτι Gurmukhi αυτού του μάντρα είναι από το Anand Sahib, το «Song of Bliss». Μεταφέρει την ψυχή σε κατάσταση ευδαιμονίας και σας βοηθά να συνδεθείτε με τη ροή του Πνεύματος. Μπορεί να το παραγγειλέτε εδώ

Από αυτόν τον τόπο μοναδικότητας και μαγείας, ξέρετε τον αληθινό σας Εαυτό, ο οποίος είναι τέλειος και πλήρης. Ότι αληθινό και ευοίωνο που επιθυμείτε να σας συμβεί έχει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης σε συνδυασμό με χαμηλή αυτοεκτίμηση όμως. Η πραγματική ταυτότητα δεν συγκρίνεται με την φανταστική που πλάθει το εγώ. Αυτό το μάντρα σας βοηθά να αγγίζετε αυτόν τον τόπο πίστης και δύναμης.

Εάν αγωνίζεστε με το κρυμμένο κακό της ντροπής, της επικέντρωσης στο παλιό και στον όποιο πόνο δημιουργεί η ακαταστασία του νου για τον εαυτό σας, τραγουδήστε αυτό το μάντρα στον εαυτό σας.
Τραγουδήστε δυνατά και περήφανα.

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ένας ήχος ή ένας τραγουδιστής που δεν είναι αρκετά καλός.

Τραγουδήστε όπως το εννοείτε και κάποια μέρα, κάποια σύντομα, θα το κάνετε.
Και αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα, σχεδόν … σχεδόν … τόσο όμορφο όσο εσύ.

Τα λόγια του μάντρα

I am bountiful, blissful, and beautiful.
Bountiful, blissful and beautiful I am.
Ek ong kar sat gur prasad
Anand bhayaa mayree maa-ay satiguroo mai paa-yaa
Satiguroo ta paa-yaa sehej saytee
Man vajeeaa vaadhaaeeaa
Raag ratan parvaar pareeaa shad gaavan aaeeaa
Shabdo taa gaavho haree kayraa man jinee vasaa-yaa
Kahai naanak anand hoaa satiguroo mai paa-yaa.

Η ευτυχία πριν εκπληρωθεί συλλαβίζεται και τραγουδιέται δυνατά.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου