Σαν να μην πέρασε μία μέρα, από τότε που βρισκόμουν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και όσο βρισκόμουν σε αναμονή της νέας πτήσης, μπήκα σε ένα cafe για να παραγγείλω το ρόφημα που επιθυμούσα για να συντροφέψει το βιβλίο μου. Όσο περίμενα το πελάτη που προηγούνταν της σειράς μου, το μάτι μου έπεσε σε ένα πλήθος γυάλινων φλυτζανιών, που το καθένα εμπεριείχε μία ποσότητα βοτάνου, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι με μία φέτα λεμόνι.

Και όταν έφτασε η δική μου στιγμή να εξυπηρετηθώ αντί να παραγγείλω τον καφέ latte που υπολόγιζα, το χέρι μου διάλεξε ένα φλυτζάνι με δεντρολίβανο και μία φέτα λεμόνι. Ο σεβιτόρος μου πρόσθεσε καυτό νερό και έτσι απόλαυσα το πρώτο βοτανόνερο της αρεσκείας μου.

Αυτή την μνήμη του φρέσκου και δροσιστικού ροφήματος δεν την άφησα να αλλοιωθεί στο χρόνο. Σχεδόν κάθε μέρα απολαμβάνω την ίδια αίσθηση αναζωογόνησης που μπορεί να σου προσφέρει μία χούφτα βότανα όπως το τσάι του βουνού, η λεβάντα, η αρμπαρόριζα μαζί με φρεσκοκομμένο λεμόνι. Εξάλλου είναι μία ιδανική ευκαιρία για να πιω όσο περισσότερο νερό μπορώ. Μόλις τελειώσει το ζεστό νερό το ανανεώνω. Μπορεί να καταλώνω όλη την ημέρα το ίδιο βοτανόνερο. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι το νερό που έπινα να αρωματιστεί με την κομμένη φέτα από λεμόνι σε συνδυασμό και να ενεργοποιηθεί με το βότανο και ο οργανισμός να αποτοξινωθεί.

Η δική μου εμμονή είναι 4-5 φύλλα, από φυτό αρμπαρόρίζας. Χαρίζει τόσο δροσερή αναπνοή, τόση ευεξία και τόση χαρά στην διάθεση, απολαμβάνοντας απλά το ροφημά σου και το ξύπνημα της φύσης είναι πιο δυνατό και έντονο από την μυρωδιά του καφέ.

Μπορείς να δοκιμάσεις με μέντα, δυόσμο, τζίντζερ που είναι πιο προσβάσιμα μέσα στο νοικοκυριό. Το θυμάρι έχει αντιφλεγμονώδη δράση, η λεβάντα καταπραυντική και χαλαρωτική επιρροή, ενώ το δεντρολίβανο ακριβώς το αντίθετο αφού ξυπνάει τις αισθήσεις και τονώνει τον οργανισμό, για ένα ξεχωριστό πρωινό ξύπνημα.

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ρωτήστε τον γιατρό σας  καθώς η κατανάλωση βοτάνων αντενδείκνεται.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.