1) Συγχωρήστε τον εαυτό σας για κάτι.

Οι άγγελοι και οι οδηγοί με τους οποίους δουλεύω σε συνεδρίες με πελάτες μου έχουν πει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους άλλους είναι μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Εάν νιώσετε παγερός και επικριτικός τον τελευταίο καιρό με άλλους, πιθανόν να νιώθετε έτσι με τον εαυτό σας. Όταν κρίνουμε τους εαυτούς μας για λάθη του παρελθόντος, διαιωνίζουμε πραγματικά την ενέργεια αυτού του λάθους και παγιδεύουμε. Αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσουμε και να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές.

Αυτό-αγάπη βήμα δράσης:

Επιλέξτε κάτι μεγάλο και εργαστείτε για να συγχωρήσετε τον εαυτό σας. Φανταστείτε ότι αυτό δεν συνέβη σε σας, αλλά σε έναν φίλο που αγαπάτε πολύ που είναι πολύ σκληρός για τον εαυτό του. Ποιο καταπραϋντικό, πόση αγάπη και αναζωογονητικό βάλσαμο θα βάζατε στην πληγή τους;

2. Αποφύγετε να εμπλέκεστε σε παιχνίδια συμπεριφοράς άλλων.

Αυτό που νομίζετε ότι είστε ικανός μπορεί να έχει άμεση επίδραση σε όσα εμφανίζονται στη ζωή σας. Το να παίζεις μικρά παιχνίδια συχνά- όπως το να παραμείνεις σε μια δουλειά που έχεις ξεπεράσει, μια σχέση που σε κρατά πίσω, μια πόλη στην οποία δεν θέλεις να ζήσεις, ή ίσως ακόμη και ένα μεσημεριανό που δεν θέλεις να φας! Μερικές φορές πρέπει να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση όπως μια δουλειά από την οποία πραγματικά θέλουμε να προχωρήσουμε. Ωστόσο, όσο πληρέστερη είναι η δεξαμενή αυτο-αγάπης, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να αλλάξετε ή τουλάχιστον να βελτιώσετε τις περιστάσεις σας.

Αυτό-αγάπη βήμα δράσης:

Σταματήστε να κατηγορείτε ή να κακοποιείτε τον εαυτό σας για τις περιστάσεις της ζωής σας. Η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά, πραγματικά σκληρή. Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, αυτό σημαίνει ότι έχετε επιβιώσει παρά τις αντίξοες συνθήκες που σας έχουν συμβεί!

Όταν διαθέτετε λίγο χρόνο, πάρτε το ημερολόγιό σας και γράψτε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σας ή τις περιπτώσεις που κάνατε το δικό σας θαύμα ή πραγματικά λάβατε αναγνώριση και δόξα. Είμαστε όλοι ικανοί πολύ περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιούμε. 

3. Ζητήστε αυτό που χρειάζεστε.

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με ενεργοποιημένο το τσάκρα του λαιμού τους και κάποιοι με λιγότερη ενεργοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους. Συχνά οι άνθρωποι δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους επειδή φοβούνται ότι δεν θα ικανοποιηθούν. Αλλά η αγάπη για τον εαυτό σας είναι να τιμάτε τις ανάγκες σας, εκφράζοντάς τα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Συχνά απλώς παραδέχεται ότι πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε για τον εαυτό μας και τους άλλους έχει το μαγικό αποτέλεσμα να μας φέρει ό, τι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Αυτό-αγάπη βήμα δράσης:

Ρωτήστε για το τι νομίζετε ότι χρειάζεστε από ένα άτομο αυτή την εβδομάδα, εάν ζητά κάποιον σύντροφο ή συγκάτοικο να βοηθήσει περισσότερο με τις δουλειές ή ζητώντας από το αφεντικό σας να εργάζεται μια μέρα από το σπίτι. Αυτό θα πρέπει να έχει μία ενεργοποιημένη δράση, ανεξάρτητα από την απάντηση! Τώρα ζητήστε από το σύμπαν να φωτίσει κάτι ένα κερί και να πει μια προσευχή ή να κάνει μια ευχή. Ζητώντας το σύμπαν για τα πράγματα είναι μια ισχυρή πράξη ελεύθερης θέλησης και πώς συν-δημιουργούμε τη ζωή μας! Το καλύτερο μέρος είναι ότι ο κόσμος ακούει πάντα.  

 

 

4. Δώστε προτεραιότητα τι είναι σημαντικό για εσάς.

Νιώθεις ποτέ σαν να βαδίζεις στην παρέλαση κάποιου άλλου; Δυστυχώς, οι άνθρωποι πραγματικά θα πάρουν όσο θέλετε να δώσετε – στο σπίτι, στη δουλειά, στον ευρύτερο κόσμο – μέχρι να ορίσετε ένα όριο. Αυτό μπορεί να πάρει θάρρος. Εάν είχατε ιδέα για ένα μυθιστόρημα που βομβαρδίζει  το κεφάλι σας για μερικά χρόνια, αφιερώστε  το απόγευμα του Σαββάτου τον ιερό χρόνο σας για να εργαστείτε σε αυτό όταν κανείς δεν μπορεί να σας ενοχλήσει και αφιερώστε λιγότερο χρόνο στο να μιλάτε με φίλες σας που σας έχουν πάντα ανάγκη και δρουν από το πεδίο της αντίστασης για να σας περιορίζουν από το να θριαμβεύσετε . Βεβαίως θεωρείστε το ως δική σας εσωτερική δικαιολογία.  Θέλετε να βελτιώσετε την ψυχική υγεία σας; Σύμφωνα με μελέτες, η ανάκτηση απωθημένων μη δράσης πυροδοτεί μία αντικαταθλιπτική συμπεριφορά που έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά μας ως προς τον εαυτό μας. 

Αυτο-αγάπη βήμα δράσης:

Βρείτε μια ήσυχη στιγμή με το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα και γράψτε τις πέντε κορυφαίες προτεραιότητές σας για το 2018. Πέντε είναι ένας ισχυρός αριθμός αλλαγών και δράσης. Αναμείνετε κάποια ώθηση από τους ανθρώπους στη ζωή σας σε μερικές από αυτές τις προτεραιότητες όταν αρχίζετε να εφαρμόζετε τις αλλαγές. Εδραιώστε τα νέα δεδομένα σας αλλά και να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.

5. Μάθετε ποιος τραυμάτισε τον εαυτό σας αγάπη.

Πιθανότατα έχετε υποσυνείδητο προγραμματισμό τοποθετημένο στο κεφάλι σας από τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή τον πολιτισμό που τραυματίζει την ικανότητά σας να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο. Τα υποσυνείδητα μπλοκαρίσματα μπορεί να είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν. Αλλά μόλις το κάνετε, η θεραπεία τους μπορεί να είναι απολύτως μετασχηματιστική.

Αυτο-αγάπη βήμα δράσης:

Την επόμενη φορά που κάνετε κάτι επαναλαμβανόμενο που δεν περιλαμβάνει διανοητική δραστηριότητα όπως η άσκηση ή ο καθαρισμός του σπιτιού – ρωτήστε τον ανώτερο εαυτό σας, “Ποιο είναι το μεγαλύτερο υποσυνείδητο μπλοκάρισμα στον εαυτό μου;” Μόλις αισθανθείτε συναισθηματικά ή διαλογιστικά μια απάντηση, ρωτήστε ποιος έβαλε αυτή την ιδέα ότι δεν είστε αρκετά καλός ή αρκετά έξυπνος ή αρκετά ελκυστικός. Βεβαιωθείτε από ποια Πηγή προέρχονται οι πληροφορίες και αυτό θα σας βοηθήσει πραγματικά να απελευθερώσετε αυτό το μπλοκάρισμα. 

6. Πρακτική αυτο-φροντίδας.

Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι μια πρόταση “δείξε μου να μην πάθω”. Πάρτε τα συμπληρώματα σας, απολαύστε αρκετό υπόλοιπο, γελάστε και ξεκουραστείτε με τους αγαπημένους σας για να αυξήσετε τον εαυτό σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σας και την αίσθηση ότι αξίζετε περισσότερο.

Αυτο-αγάπη βήμα δράσης:

Η δική σας διαίσθηση ξέρει τι χρειάζεστε πραγματικά. Την επόμενη φορά που αισθάνεσαι την ώθηση για να κάνετε κάτι που δεν θα κάνατε ποτέ, θεωρείστε το ως μία την ώθηση της αγάπης του εαυτού. Η εστίαση στη βασική αυτοεξυπηρέτηση θα πρέπει να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των τάσεων αυτών των αυτό σαμποτάζ.

7. Παρατηρήστε τις σκέψεις σας.

Οι επίμονες αρνητικές σκέψεις, σύμφωνα με τους αγγέλους και τους πνευματικούς οδηγούς, είναι σαν ιός. Και όταν αυτές οι σκέψεις κατευθύνονται προς τον εαυτό μας «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα αυτό»… , μπορεί πραγματικά να τραυματίσει και να στρεβλώσει την αυτο-αντίληψη μας.

Αυτο-αγάπη βήμα δράσης:

Πρώτα προσποιηθείτε και μετά πραγματώστε το, μέχρι να τροφοδοτήσετε το σύστημά σας με θρεπτικές σκέψεις όπως, “η καρδιά μου είναι πάντα στο σωστό μέρος”; Άραγε έχω κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο για να προσφέρω στον κόσμο» ή, η προσωπική μου αγαπημένη, «Άραγε Αξίζω το καλύτερο»; Ακριβώς όπως το σώμα σας ανταποκρίνεται θετικά στο να τρέφεται με υγιεινά τρόφιμα, το μυαλό και τα συναισθήματά σας θα ανταποκριθούν θετικά στο να τρέφονται με υγιείς σκέψεις. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ενέργειες που παίρνετε, την ενέργεια που εκπέμπετε και τι εμφανίζεται στη ζωή σας.

Καλή ενεργοποίηση για μία υπέροχη εμπειρία του εαυτού μας.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.