Δεν ήταν από τις καλύτερες χρονιές μου το 2017. Έδειξε από τις κιόλας πρώτες μέρες του χρόνου το γκρίζο της σύννεφο. Λένε πως όταν αλλάζει η χρονιά να βάζεις μέσα στο σπίτι σου την εικόνα ενός Αγίου, που θα την έχεις τοποθετήσει λίγες ώρες πριν έξω από το παράθυρο, για να φέρει την αντίστοιχη εύνοια της Χάρης Του μέσα στις μέρες του χρόνου που θα ακολουθήσουν.

Δική μου επιλογή για το 2017 η εικόνα του Αγίου Φανουρίου που σίγουρα έφερε αποκαλύψεις σε πολλά επίπεδα όσο και αν δεν το προσδοκούσα στις 31.12.2016.

Μα η κάθε επιθυμία συνάμα επιλογή!

Μία εξίσου σημαδιακή επιλογή μου μέσα στο χρόνο που μας πέρασε ήταν ένα υπέροχο βιβλίο της Caroline Myss, “entering the castle”…  

Έτσι και αν έφερα την εικόνα του Αγίου στο σπίτι που νόμιζα ότι κατοικώ μάλλον την φιλοξένησα στο κάστρο της ψυχής μου! Δεν είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται μια και έξω μα ένας πνευματικός οδηγός για να περιηγηθείς στο κάστρο της ψυχής σου.

Να περπατήσεις στο διάδρομο από το διαμαντένιο κάστρο σου, να εισχωρήσεις σε κάθε δωμάτιο που κρύβεις μυστικά, ψέματα και αλήθειες για το ποιος είσαι! Ποιος νομίζεις ότι είσαι, για το που νομίζεις ότι μένεις και για το που πραγματικά κατοικείς με πόσους φύλακες αγγέλους κάτω από την μάσκα των Δαιμόνων μα και ευτυχώς το αντίστροφο!

Σε πόσα δωμάτια μπορεί να χωρέσει μια ψυχή ως φως μέχρι να απαλλαχτεί από το σκοτάδι της, ως ταλέντο μέχρι να αποτινάξει καρμικά δεσμά από πάνω της μέχρι να χτυπήσει την πόρτα στο δωμάτιο του Δημιουργού της!

Με τόση αγαλλίαση και κάποιες φορές και τόσο πόνο να βλέπεις να σου αποκαλύπτεται η αυταπάτη, ως θέα των γκρίζων δωματίων και των σκιών, των αντιφάσεων, των Δράκων που δεν έχουν καν φλόγα να σε κάψουν παρά μόνο κραυγάζουν για να σε τρομάξουν μα εσύ πια πλέον ως ψυχή θα τους γνωρίζεις !

Έτσι μέσα από το βλέμμα ενός Αγίου, η μία πόρτα ανοίγει πριν κλείσει καν η άλλη και τα υπόγεια ανέβηκαν ορόφους και οι όροφοι οι χαμηλοί που νομίζεις πως σε χωράνε από πράξεις να αγγίζουν πλέον ουρανούς! Ευγνώμων για τους γόρδιους δεσμούς που λύθηκαν με το ξίφος της αλήθειας και των κάλπικων παιχνιδιών εξουσίας και αποδοκιμασίας.

Το διάδρομο της σιωπής κάθετα στο διάδρομο του ήχου και της φασαρίας.

Τους χώρους του χάους και της αρμονίας. Τα δωμάτια των δώρων!

Τα συρτάρια των ερπετών Τακτοποιημένα μέσα σε μια ντουλάπα που περιμένουν να σε συναντήσουν μέχρι να αλλάξεις δέρμα και να απαλλαγείς από την παρουσία τους!

Μα σίγουρα υπάρχουν και δωμάτια συγχώρεσης και εξομολόγησης, ειδικοί χώροι εστίασης του συνειδητού ελέγχου με κορνίζες της αγάπης.

Μονοπάτια της απώλειας, του θανάτου, του αποχωρισμού, του χωρισμού υπό όρους, της εξουσίας. Υπάρχουν και οι εστίες φωτιάς για να κάψεις καθετί που δε χρειάζεται πια μες την ζωή σου Και να οδηγηθείς σαν στάχτη για να αναγεννηθείς μέσα στην δημιουργικότητα της ψυχής σου.

Μέσα σε αυτό το κάστρο συνάντησα την ψυχική οικογένεια της κουνταλίνι γιόγκα, του σαμάνικου αρχετυπικού τροχού των τεσσάρων κατευθύνσεων να μοιραστουμε κοινά χώματα μιας Ιερής Πατρίδας! Της Γνώσης!

Κι έτσι λίγο πριν το τέλος του 2017 μου έμειναν λίγα έπιπλα και αντικείμενα στους νέους χώρους που με φιλοξενούνε. Μα την κέρδισα αυτή την φιλοξενία και έτσι δεν κινδυνεύω από κανέναν συγγενή μου να με πετάξει έξω! Ευγνώμων που άδειασε από ακατάλληλους ανθρώπους! Το 2017 ήταν μια πολύτιμη χρονιά που όσα χρόνια ακολουθήσουν ακόμα θα κρατάω την ατζέντα της ως μαθητεία φυλακτό!

Όσο για το βιβλίο, μοναδικός οδηγός επιβίωσης έξω από το οχυρό της προσωπικότητας που μέχρι να το ολοκληρώσεις είχες την ψυχή μέσα σε φυλακή! Βιβλίο σύμμαχος για μια σημαδιακή χρόνια που θέλεις να σου φέρει αλλαγές συνειδητοποίησης. Εφόσον το επιθυμείς κάτι να αλλάξεις στη ζωή σου και στην επιλογή σου!

Ίσως δεν είναι το ρόδι που θα φέρει τύχη μα πλέον το ξηλωμένο πάτωμα που τους σπόρους του ροδιού αιώνια θα περιμένει!

Καλή ανάγνωση για μια καλύτερη χρονιά.

Καλή Χρονιά για περισσότερα χαμόγελα!

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.