Η Ελίνα Βατικιώτη αποφοίτησε από το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης των ΤΕΙ Αθηνών με υποτροφία, το 1991. Εργάστηκε για 20 χρόνια στον τομέα των επιχειρήσεων. Η Αστρολογία την μάγεψε από τα νεανικά της χρόνια, όταν σαν μαθήτρια ακόμα, αντιλήφθηκε πως το άτομο (στην φυσική), ήταν μια μικρογραφία του ηλιακού μας συστήματος. Αυτή η ομοιότητα του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο, την οδήγησε να διαβάσει αλλά και να μελετήσει κοντά σε εξαιρετικούς δασκάλους, τόσο την φιλοσοφική όσο και την ψυχολογική διάσταση των πραγμάτων.

Είχα την χαρά να την συναντήσω την άνοιξη και να μάθω τα μυστικά της καρμικής αστρολογίας μιας που πάντα ενδιαφερόμουν για μεταφυσικά θέματα πάνω στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι πολύ γλυκιά και ευαίσθητη ύπαρξη και πολύ καλά τοποθετημένη στο κομμάτι της αστρολογίας. Διδάσκει στην αστρολογική σχολή Κοσμόγραμμα, μαθηματα καρμικής αστρολογίας μα και τμήματα αρχαρίων στην παραδοσιακή αστρολογία.

Μελέτησε για 3 χρόνια τη φιλοσοφική προσέγγιση της Αστρολογίας μέσω του «Δέντρου της Ζωής»  του Πυθαγόρα.Ακολούθησε ο πρώτος και δεύτερος βαθμός στο Ρέϊκι, ένα δίπλωμα χρωμοβελονισμού,  σεμινάρια συστημικής αναπαράστασης και δύο χρόνια παρακολούθηση μαθημάτων στη Ραϊχική Σχολή Σωματικής Ψυχοθεραπείας. και στο Σπουδαστήριο συμβολισμών «Αστρώον».Έχει συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Ημερολογιακή Πυξίδα” και έχει κατοχυρώσει δύο πρωτοποριακές τεχνικές αυτογνωσίας «Τον Μίτο της Αριάδνης» που παρουσίασε στο πρώτο Αστρολογικό Συνέδριο στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2011 και την «Τεχνική της πεταλούδας».

1)Γιατί αποφάσισες ν’ασχοληθείς με την καρμική αστρολογία; Ποιές αλλαγές έφερε στη ζωή σου;

Δεν είχα κάποιον ιδιαίτερο στόχο όταν ξεκίνησα να μαθαίνω Καρμική Αστρολογία. Μου φάνηκε σαν φυσικό επόμενο βήμα, πάνω στην διερεύνηση της Αστρολογίας.

Την ίδια χρονιά μάλιστα, ασχολήθηκα και με την ιατρική αστρολογία η οποία σαν τίτλος με ενθουσίασε περισσότερο από την καρμική. Με την διαφορά όμως, πως  την καρμική την λάτρεψα, ενώ την ιατρική, δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσει και να σταματήσω να ακούω για πιθανές ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Αντίθετα λοιπόν από την Ιατρική, η οποία δικαιολογημένα ασχολείται με ασθένειες, η Καρμική μου άνοιξε πολλά παράθυρα και έδωσε έναν εντελώς φρέσκο αέρα στην αστρολογική μου σκέψη… Αυτό συνέβη όταν ξεκίνησα πλέον να βλέπω το ωροσκόπιο μου με μια άλλη ματιά και να κατανοώ με διαφορετικό τρόπο τις θέσεις των πλανητών μου.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε όταν σταμάτησα να προσπαθώ να κάνω πρόβλεψη ή να αγχώνομαι όταν τα πράγματα δεν ήταν ευνοϊκά και αντί αυτού,  να ψάχνω να βρω τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστώ τις καταστάσεις στη ζωή μου σύμφωνα με τα δικά μου εργαλεία και αυτό βέβαια που μου έλεγε η Καρμική πως οφείλω να κάνω για να πετύχω την ισορροπία που θέλω.

2)Τί θα ήθελες να προσφέρεις στους ανθρώπους που αναζητούν την συμβουλή μα και την καθοδηγησή σου για τη  ζωή τους;

Στους ανθρώπους προσπαθώ να προσφέρω αυτό που κάθε φορά χρειάζονται, είτε είναι συμβουλή , είτε εμψύχωση, είτε έναν ώμο για να κλάψουν, είτε ακόμα  κι έναν άνθρωπο για να πουν τον πόνο τους.

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν τους λέω τίποτα καινούργιο, η δουλειά μου είναι να αναγνωρίζω μέσα από τον χάρτη τους,  τα ωραία τους σημεία και να τους τα υπενθυμίζω !

Εξάλλου όταν θέλουμε να διορθώσουμε κάτι χρησιμοποιούμε τα εργαλεία μας … γι αυτά τα εργαλεία τους μιλάω.

3)Εμπιστεύεσαι την γνώση της καρμικής αστρολογίας στις διαπροσωπικές σου σχέσεις;

Δεν συμβουλεύομαι ποτέ τον αστρολογικό χάρτη του άλλου στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Οι συμβουλές που παίρνω είναι πάντα μέσα από τον δικό μου χάρτη και ποτέ του άλλου.

Φερ’ειπείν, συναστρία με τον άντρα μου έκανα 6 χρόνια μετά και με δική του παρότρυνση , διότι ένιωθε παραμελημένος που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον χάρτη του και στην συναστρία μας.

Γενικά το έχω σαν αρχή μου να μην ερμηνεύω χάρτη ανθρώπου που δεν είναι παρόν / παρούσα .

4)Μολονότι η καρμική αστρολογία, είναι είναι πεδίο ευρύτερης πληροφορίας, σε ποιους καρμικούς σχηματισμούς εστιάζεις στον αστρολογικό χάρτη ενός ατόμου, ώστε να σχηματίσεις μία εντύπωση για την φύση του, την ιδιοσυγκρασία της ψυχης του;

Για να πάρω μια ιδέα για το άτομο δεν κοιτάζω ποτέ τον χάρτη του, κοιτάζω το άτομο στα μάτια και συνομιλώ μαζί του για να κατανοήσω το επίπεδο στο οποίο πρέπει να μπω, για να έχω καλή επικοινωνία , ώστε οι πληροφορίες που θα πάρει,  να είναι κατανοητές και χρήσιμες.

Ο αστρολογικός χάρτης κατά την άποψη μου, δεν “ξεγυμνώνει” τον άλλον , είναι σαν  μια μουσική μελωδία με παραφωνίες , κάποιες είναι καλό να διορθωθούν και κάποιες άλλες ίσως είναι καλό να παραμείνουν παραφωνίες για να βάζουν υπογραφή σ αυτή τη μελωδία.

5) Μπορείς να αναφέρεις περιληπτικά κάποια βασικά σημεία πάνω στο Μίτο της Αριάδνης που αποτέλεσε τον πυρήνα της έρευνας σου στην αστρολογία;

Ο Μίτος της Αριάδνης είναι το αγαπημένο μου παιδί !Δημιουργήθηκε μέσα από ένα συνονθύλευμα πληροφοριών, οι οποίες όμως ταίριαζαν μεταξύ τους και όταν μπήκαν σε τάξη ( με την βοήθεια της αστρολογικής γνώσης), έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί τα χρώματα και τον αστρολογικό χάρτη. Το χρώμα χρησιμοποιείται σαν δόλωμα για να βγάλει  στην επιφάνεια πληροφορίες θαμμένες στο ασυνείδητο. Ερχόμαστε σε επαφή με τους φόβους και τις επιθυμίες μας, συνομιλούμε μαζί τους και διαπραγματευόμαστε. !

Ο αστρολογικός χάρτης, μας δείχνει τον τρόπο της διαπραγμάτευσης που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε κάθε περίπτωση.

Και τελικά να κάνουμε τον “εχθρό” μας, τον καλύτερο μας φίλο !

6)Έχει τύχει να έχουν έρθει για αστρολογική πρόβλεψη, δικοί σου φίλοι; Ή να έχεις αναπτύξει μία όμορφη φιλική σχέση με κάποιον άνθρωπο που γνώρισες μέσω της δουλειάς σου;

Ναι βέβαια οι φίλοι μου έχουν έρθει σαν πελάτες και αυτό αν και με δυσκόλεψε, με βοήθησε να μάθω να απομονώνομαι , να κρατάω την απόσταση που πρέπει ,να γίνομαι όσο πιο αντικειμενική μπορώ, αλλά το κυριότερο απ όλα να εμπιστεύομαι την γνώση μου ακόμα κι αν είναι αντίθετη από το συναίσθημα μου.

7)Είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύει, ότι ο Σοφός κυβερνάει τα άστρα του;

Πολύ θα το ήθελα να συμβαίνει !

8)Πιστεύεις ότι το παρόν και το μέλλον ενός ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα του καρμικού παρελθόντος του; Άραγε μπορεί να διαφύγει κάποιος από το αστρολογικό του πεπρωμένο έχοντας έλευθερη βούληση να τα αλλάξει όλα;

Τέλεια ερώτηση που μου δίνει την ευκαιρία να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

Όταν λέμε “Κάρμα” εννοούμε “αιτία και αποτέλεσμα” . Το ανταποδοτικό κάρμα έχει να κάνει με μια θεώρηση πραγμάτων που σαν φιλοσοφία δεν μου ταιριάζει.

Η Καρμική αστρολογία μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την κοσμοθεωρία και τα πιστεύω του ενδιαφερόμενου.

Το σημερινό αποτέλεσμα που έχουμε στη ζωή μας, έχει προκύψει από συγκεκριμένους μορφότυπους συμπεριφοράς  που έχουμε υιοθετήσει.Σύμφωνα λοιπόν με την καρμική αστρολογία, αυτοί οι μορφότυποι, είτε πρέπει να αλλάξουν, είτε να εξελιχθούν , είτε ακόμα και να εγκαταλειφθούν. Ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στην παιδική ηλικία, να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά , όπως το σύνδρομο της “καυτής πατάτας”, ή να έχει τις ρίζες του σε κάτι τόσο παλιό που έχει επηρεάσει ολόκληρο το σύστημα της οικογένειας, αλλά εμείς δεν το γνωρίζουμε σαν πληροφορία , ώστε να  επεξηγούνται  τα γεγονότα.

Ο τρόπος τώρα που θα το επικοινωνήσουμε επιλέγεται από το ίδιο το άτομο , το οποίο ενδιαφέρεται.

Συνήθως  προτιμούν να λέμε για προηγούμενες ενσαρκώσεις του ίδιου του ατόμου, ώστε να μπαίνει το ίδιο στο “πετσί του ρόλου” και να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα γεγονότα, την σημασία τους και τα αποτελέσματα που έχει, υιοθετώντας συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Μέσα από την διαδρομή μου, τόσο στην αστρολογία όσο και στα εναλλακτικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει ελεύθερη βούληση, όσο περισσότερα μαθαίνω τόσο πιο επιφυλακτική γίνομαι,  για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθώ να έχω ήρεμη την ψυχή μου, βρίσκοντας πάντα κάτι όμορφο στο καλαθάκι που κουβαλάω , ενώ προτρέπω και τους άλλους να κοιτάζουν το δικό τους καλαθάκι και να βρίσκουν όμορφα και χρήσιμα πραγματάκια που θα τους κάνει το ταξίδι σε αυτή τη ζωή, όσο πιο ευχάριστο γίνεται.

9)Σου έχει συμβεί, να προβλέψεις κάτι που βγήκε αληθινό και σου άλλαξε την ζωή σου προς το καλύτερο, την καριέρα σου και οδήγησε την ζωή σου σε άλλη μοίρα;

Όχι δεν μου έχει τύχει, γιατί δεν ανήκω στην κατηγορία των θαρραλέων της πρόβλεψης.

Η πρόβλεψη θέλει γνώση και θάρρος για να εκτεθείς μπροστά στον κόσμο.  Εγώ δεν έχω το θάρρος αυτής έκθεσης και θα έλεγα πως ενώ θα μου άρεσε να είμαι εξαιρετικά αναγνωρίσιμη, μάλλον θα ήθελα να με αναγνωρίσουν μετά θάνατον … για να μπω κατευθείαν στο απυρόβλητο (γελάει).

10)Είσαι υπέρμαχος της Γνώσης ή της Πίστης σε αυτήν;

Όσο αυξάνεται η γνώση, μειώνεται η ευπιστία και μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στο άγνωστο !

Δεν έχω εμμονή με την αστρολογία γι αυτό και δεν ξέρω πότε έχουμε Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο, πότε αναδρομούν ή ορθοδρομούν οι πλανήτες.  Η αστρολογία με βοήθησε να φτιάξω μια βάση δεδομένων, μια εσωτερική βιβλιοθήκη και είμαι ευγνώμων γι αυτό.

11)Τι θα συμβούλευες ένα νέο μαθητή που θέλει να ασχοληθεί με την αστρολογία; Θα τον εμπόδιζες ή θα τον παρότρυνες;

Για ποιό λόγο να εμποδίσω κάποιον να μάθει οτιδήποτε ? Η πληροφορία μπορεί να γίνει πολύτιμη αν την διαχειριστείς σωστά και στον κατάλληλο χρόνο.

12)Μία ευχή για το παρόν, το μέλλον που θα ήθελες να συμβει.

Η μόνη ευχή που θα μπορούσα να κάνω για το παρόν και το μέλλον , είναι ηρεμία και γαλήνη στην ψυχή όλων μας.

Ελίνα μου σε ευχαριστώ θερμα για την επικοινωνία μα και την εμπιστοσύνη σου.

Η Ελίνα Βατικιώτη διδάσκει καρμική αστρολογία στην αστρολογική σχολή Κοσμόγραμμα και τα μαθήματα του νέου κύκλου ξεκινούν μέσα στο φθινόπωρο. Γνωρίστε την από κοντά, έρχομενοι σε επαφή με τον εαυτό σας.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.