Από τις πρώτες μέρες τις άνοιξης μαζί με τις αισθήσεις, το σώμα αναζητάει μία νέα πηγή αναζωογόνησης που ο καθρέφτης αυτής της αλλαγής είναι ο καλύτερος σύμμαχος αφού η φυσική λάμψη είναι το πιο προσδοκομενο αποτέλεσμα.

Τι άλλο από ένα παγωμένο μπάνιο; Στη γιόγκικη παράδοση ονομάζεται Ισναάν, κατά κόσμον, υδροθεραπεία. Το παγωμένο νερό ενεργοποιεί το κυκλοφορικό καθώς το αίμα διαχέεται στα εσωτερικά όργανα και από εκεί στους πόρους της επιδερμίδας. Έτσι ως αποτέλεσμα ενεργοποιείται το ενδοκρινικό σύστημα αναζωογονώντας το νευρικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας.

Ξεκινάς την ημέρα με κέφι και ζωντάνια αφού ενδυναμώνονται το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό σύστημα του νευρικού συστήματος.

Διατηρείσαι αδύνατος, σφριγηλός και υγιής καθώς το σώμα εμποδίζει την ανάπτυξη του λίπους που επηρεάζει την ορθή λειτουργία του ήπατος.

Μειώνεται η αρτηριακή πίεση του οργανισμού μέσα από την πίεση του νερού στα εσωτερικά όργανα και αυτομάτως ανατροφοδοτείται με καινούργια ροή αίματος και ενέργειας.

Εξισορροπούνται οι αδένες του οργανισμού.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι προτού ξεκινήσεις, είναι να φορέσεις τα ειδικά γάντια για πήλινγκ και να αλοίψεις το σώμα σου με αμυγδαλέλαιο καθώς φράζει προσωρινά τους πόρους του δέρματος για να να προστατευτείς από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν μασάζ στο στήθος με το παγωμένο νερό γιατί σύμφωνα με έρευνα και μελέτες είναι η καλύτερη πρόληψη ενάντια στο καρκίνο του στήθους αλλά και στην αύξηση των ενδορφινών και την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος καθώς εμποδίζεται η συμφόρηση του αίματος.

Έπειτα ξεκινάει το μασάζ με το νερό πάνω στο σώμα.Η κίνηση του νερού στο σώμα ξεκινάει από κάτω, στη περιοχή των αστραγάλων  προς τα πάνω σημεία του σώματος μέχρι και τη περιοχή του αυχένα .Αποφεύγεται η κορυφή του κεφαλιού καθώς και η περιοχή των γεννητικών οργάνων και η χρήση του Ισναάν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μα και της έμμηνης ρύσης. Ενώ οι καρδιοπαθείς θα πρέπει να το αποφύγουν για ευνόητους λόγους. Έπειτα σκουπιστείτε καλά με μία απορροφητική πετσέτα και αφήστε την τουλάχιστον ένα μισάωρο να σας ζεστάνει.

Αν πάλι διστάζετε να κάνετε κατι τοσο πολύπλοκο, απλά οδηγηθείτε στη ντουζιέρα και αφεθείτε στη ροή του παγωμένου νερού, έστω για πέντε λεπτά ημερησίως.

Πάρτε μία μικρή γεύση ψυχρολουσίας και μία μεγάλη χαρά αφού από την πρώτη εβδομάδα αυτής της υπέροχης πρακτικής πολλοί θα βλέπουν την φυσική λάμψη στο προσωπά σας και θα σας ρωτάνε να μάθουν που οφείλεται. Γιατί ένα υγιές σώμα και μία φωτεινή επιδερμίδα είναι πιο δραστικά από τη πιο εντατική θεραπεία προσώπου.

Προσωπικά, η κάθε μέρα μέρα μου ξεκινάει με θαύματα από την άνοιξη μέσα στο καλοκαίρι. Όσο για το χειμώνα, η γρίπη και εγώ είμαστε άσπονδοι εχθροί και δεν μιλιόμαστε καθόλου ολόκληρο το χρόνο.

Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.