Με μία φράση και ο νους σας, σάς ταξίδεψε ήδη σε φυγή. Είτε με πλοίο, είτε με  αεροπλάνο είτε με αγγελικά φτερά.Και όμως, τα φαινόμενα απατούν. Είναι μία εβδομάδα ακριβώς που η άδικη και ξαφνική φυγή ενός ανθρώπου στο οικείο μου περιβάλλον με κατακερμάτισε. Δες εδω…

Όμως κάποιες φορές, κάτι τόσο τραγικό που δεν γυρίζει πίσω, μπορεί να φέρει όμορφες αλλαγές. Μία καταιγίδα θα φέρει πάντα πίσω το ουράνιο τόξο και σίγουρα ξανά τον ήλιο μετέπειτα στην ψυχοσύνθεση σου. Να αναγεννήσει συναισθήματα αποδοχής, αγάπης, τρυφερότητας και αμοιβαίας υποστήριξης μέσα στο κύκλο των ανθρωπίνων επαφών.

Ένα “αντίο” συγγενή θα φέρει ένα “γεια ”, ενός φίλου. Ή μπορεί ένα ακόμη αντίο, φίλου και εχθρού. Μα σίγουρα ένα καινούργιο αύριο πιο φωτεινό για νέες συνειδητοποιήσεις.

Οι άνθρωποι που βρήκες κάποτε θα σε αφήσουν για να βρούνε κάποιους άλλους…

Η ψυχή του αποθανόντος χτύπησε μία μεγάλη καμπάνα στο ναό της ύπαρξης μου. Στο οικοδόμημα της οικογένειάς μου ενώ θα έπρεπε πρωτίστως στην δική του που σκόρπισε της ευθύνες σαν τον κλέφτη των ευχών .

Τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν. Από ξένους που σοκαρίστηκαν  και ήθελαν να μοιραστούν το πόνο μας για να μην νιώθουμε τόσο βάρος στους δικούς μας ώμους και τόσο θρήνο στη ψυχή μας. Μα επικοινώνησα με πόσους γνωστούς για να μπορέσει να ακουστεί η καρδιά μου και να αδειάσει λίγο από την θλίψη. Είναι συγκινητικό το πόσα δευτερόλεπτα μέσα στο φάσμα μίας χρονικής στιγμής μπορεί να ξεκλέψει μία κοινή ανάμνηση ή ένα ενδιαφέρον που θέλει τόσο να εκφραστεί;

Ψέματα δεν λέω, μα νιώθω πως έγινα τόσο φορτική και τάραξα πολλών ανθρώπων τη γαλήνη. Μα έτσι νόμιζα ότι νιώθουν οι φίλοι και οι δικοί σου τέλειοι ξένοι. Και ας αντάλλαξαν μεταξύ τους ρόλους εν αγνοία σου. Και ανέβηκαν όσοι ενδιαφέρθηκαν σκάλες μέσα στο βλέμμα σου, όπως καταποντίστηκαν άλλοι από το βάθρο που τους έβαλε κάποτε η φιλία φερόμενη ως ταύτιση απόψεων.

Μα αλήθεια κάτι τόσο ξαφνικό όπως μία αυτοκτονία πως μπορεί να μην είναι το νέο της ημέρας; Της εβδομάδας ολόκληρης; Πώς μπορεί να γίνει τόσο φυσιολογικό όπως τα προβλήματα των τοξικών ανθρώπων που θέλουν το βλέμμα της καρδιάς σου πάντα εκεί ως  μεγεθυντικό φακό να μεγεθύνει την λεπτομέρεια της μικρότητας τους; Να είσαι πάντα εκεί;

Ένα παράθυρο άνοιξε απότομα και όποιες σχέσεις είχαν ραγίσει απλά θρυμματίστηκαν. Αλλά ο αέρας της αλλαγής συνειδητότητας φύσηξε νέους ορίζοντες αγάπης στη ζωή μας.

Ότι έγινε, τελείωσε και δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν το επιτρέψουμε να μας επηρεάσει σε βαθύτερα πλαίσια.Η αλλαγή για εμένα είναι σαν σεισμικό ρίχτερ. Ή θα σε ταρακουνήσει ή θα σε βυθίσει σε λάκκους ενοχών που μόνος σου θέλεις να βυθίζεσαι αρκεί με το ίδιο χώμα άλλους μαζί με την υπαρξή σου να μην θάψεις. Το σίγουρο είναι πως οι τοξικοί άνθρωποι που λάτρευαν το πηγάδι του ενθουσιασμού σου για να ξεδιψούν όποτε το επιθυμούν, μόλις τους στέρεψε από έναν άνθρωπο που τράβηξε το ύδωρ όλων των αναμνήσεων, έφυγαν απο μόνοι τους γιατί μες το κανάτι τους, νέρο όσο και αν αναζήτησαν δεν βρήκαν. Και αν δεν μπορούσες να τους ξεχωρίσεις, μπορείς απλά να ανακουφιστείς που δεν τους είσαι πλέον αναγκαίος. Φύλακας άγγελος η ψυχή εκείνου που    έφερε φως μες το σκοτάδι όπου ζούσες και πάντα θα σε προστατεύει.

Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.