Ο συγκεκριμένος διαλογισμός της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, διδάχθηκε αρχικά από τον Γιόγκι Μπάτζαν            ( Ο δάσκαλος της κουνταλίνι Γιόγκα)στις 8 Μαρτίου 1976. Βοηθάει τόσο στο καθάρισμα της αρνητικότητας στο να υποχωρήσει το γκρίζο σύννεφο, το πέπλο της ψευδαίσθησης που μας βυθίζει στο σκοτάδι και να βιώσουμε την αλήθινη υπόσταση της ψυχής (Αληθινή Ταυτότητα) και να οδηγηθούμε στην αυτοεκπλήρωση.

Οδηγίες για την θέση των χεριών

Κάθεστε αναπαυτικά σε θέση οκλαδόν. Ενώνετε τον αντίχειρα του ενός χεριού με του άλλο και τους δύο δείκτες μεταξύ τους και με την μορφή τριγώνου να κοιτάζουν προς το πάτωμα.

 

Οδηγίες για τον διαλογισμό

Το μάντρα  Waahay Guroo είναι απαραίτητο για την πρακτική μας και θα πρέπει να το ψάλλετε σε τρία μέρη. Η φράση Waa σημαίνει το Άπειρο; Hay σημαίνει Εσύ,  Guroo είναι ο Αληθινός Εαυτός. (Επι λεξεί, Άπειρε Εσύ, Αληθινέ Εαυτέ). Και όταν ψάλλεται κατά αυτόν τον τρόπο σε φέρνει κοντά στο Θεό. Έτσι υπάρχουν τρία ξεχωριστά και αδιαίρετα μέρη σε αυτό το διαλογισμό: Waa-Hay- Guroo. Είναι στην δική σου επιλογή αν θες να το ψάλλεις γρήγορα ή αργά. Η εισπνοή βαθιά για μία φορά.Ο χρόνος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρολο όσο ο ρυθμός στην εκφορά των τρίων λέξεων που τις λες για 16 φορες κατά την εκπνοή. Αυτό επιθυμείται να εδραιωθεί κατά την πρακτική. Μία καλή αρχή στην διάρκεια του διαλογισμού είναι 11-31 λεπτά. μία θαυμάσια εξέλιξη στην προσδοκώμενη αλλαγή είναι το χρονικό διάστημα πρακτικής για 120 μέρες.

Αλλάζει θεαματικά

Εκπλήσσει θεαματικά.

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

  • Η Κωνσταντίνα Δήμου διδάσκει κουνταλίνι Γιόγκα στο Guru Ram Das Ashram, στην Νέα Φιλαδέλφεια, κάθε Τετάρτη 10:00-11:30 πμ.
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.