Το κλασικό τελετουργικό έχει αποκτήσει αρκετή δημοτικότητα – και τώρα έχει πολλούς αφοσιωμένους θαυμαστές.
Αλλά τι επιτυγχάνει πραγματικά το στεγνό βούρτσισμα; Λοιπόν, αυτό είναι κάτι περισσότερο από την θεωρία.

Ανεξάρτητα αν είναι μια παράδοση με μακρά ιστορία, οπότε ίσως αξίζει να εξεταστεί ως μέσο αυτοεξυπηρέτησης που εμπνέεται από την παράδοση. Διαβάστε παρακάτω και μπορείτε να ασκήσετε τον εαυτό σας.

Οφέλη για το βούρτσισμα ξηρού δέρματος.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα κλασικό τελετουργικό της Αγιουρβέδα που περιλαμβάνει το βούρτσισμα ολόκληρου του σώματός σας με ένα ειδικό τρίχωμα ως εργαλείο.
Πολλά από τα οφέλη είναι η μείωση της κυτταρίτιδας ή ακόμη και η βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος – θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά οφέλη για την υγεία του δέρματος που μπορούμε να πάρουμε πίσω:

1. Απολέπιση σώματος.

Το ξηρό βούρτσισμα είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός απολεπιστής, που σημαίνει ότι αφαιρεί χειροκίνητα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, βελτιώνοντας την εμφάνιση και καθιστώντας τις ακόλουθες τοπικές θεραπείες πιο αποτελεσματικές.

2. αποσυμφόρηση του λεμφικού- κυκλοφορικού συστήματος

Η λεμφική αποστράγγιση και κυκλοφορία είναι το πιο συχνά αναφερόμενο όφελος του τελετουργικού. Το λεμφικό σας σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το κυκλοφορικό σας σύστημα και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, γι ‘αυτό μπορεί να ακούσετε τους ανθρώπους να λένε ότι το στεγνό βούρτσισμα είναι «αποτοξινωτικό». Είναι προς συζήτηση εάν πρέπει πραγματικά να διεγείρετε την κυκλοφορία με μη αυτόματο τρόπο (μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι λεμφαδένες μπορούν να βελτιώσουν τη λεμφική λειτουργία ακόμη και αν το σώμα παραμένει ακίνητο! Ανεξάρτητα αν οι μελέτες δείχνουν ότι η βελτιωμένη κυκλοφορία είναι καλύτερη για το δέρμα συνολικά.

3. Προσφέρει μια στιγμή αυτό-φροντίδας.

Αν μη τι άλλο, το στεγνό βούρτσισμα σας ενθαρρύνει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να εστιάσετε στο σώμα σας. Ακόμα κι αν αισθητικά δεν υπάρχει βελτίωση που να αλλάζει τη ζωή, το να νιώθεις καλά με το σώμα στο οποίο ζεις είναι πάντα ένας στόχος που αξίζει να επιτευχθεί.

Βρείτε τη βούρτσα σας

Η εύρεση της τέλειας βούρτσας για στεγνό βούρτσισμα είναι εξαιρετικά υποκειμενική. Θέλετε μια σκληρή τρίχα αλλά καμμία δεν είναι λεία: Οι περισσότεροι συνιστούν μια βούρτσα με τρίχες χοίρων καθώς θα έχει τη σωστή υφή, αλλά αν είστε vegan, θα πρέπει να εξετάσετε τις συνθετικές τρίχες. Υπάρχουν επιλογές που έχουν μακρά λαβή ή καθόλου. Εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά πολλοί το βρίσκουν ευκολότερο με μια λαβή, καθώς θα σας βοηθήσει να χτυπήσετε εκείνα τα δυσπρόσιτα μέρη, όπως στην πλάτη σας. Ωστόσο, άλλοι λένε ότι τους αρέσει ο έλεγχος μιας φορητής βούρτσας.
Για τα στεγνά πινέλα προηγμένου επιπέδου, μπορείτε να βρείτε επιλογές με ίνες χαλκού ιονικού, οι οποίες φέρεται να βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος ακόμη περισσότερο, αλλά αυτές μπορεί να είναι πολύ σκληρές για τους πρώτους χρονοδιακόπτες.

Ετοιμαστείτε για το τελετουργικό

Θα πρέπει να είσαι εντελώς γυμνός/ή. Είναι καλύτερο να κάνετε πριν το ντους, καθώς θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που πιθανότατα θα θέλετε να ξεπλύνετε αμέσως μετά. Σκεφτείτε να στέκεστε στο ίδιο το ντους, ώστε οι νιφάδες να μην πετούν σε όλο το μπάνιο σας. Επίσης, πολλοί ισχυρίζονται ότι τους δίνει ενέργεια – αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, κάντε αυτό το μέρος της πρωινής ρουτίνας σας.

Κατακτήστε την κίνηση

Οι κινήσεις πρέπει να είναι μέτριας πίεσης – θέλετε να αισθανθείτε κάτι που συμβαίνει χωρίς να ερεθίζετε το δέρμα. Οι μακριές κινήσεις είναι οι καλύτερες αφού προσπαθείτε να ωθήσετε το λεμφικό υγρό και αυτό απαιτεί μια λεπτή και ρυθμική πινελιά. Θα θέλατε επίσης να κάνετε κάθε πέρασμα περισσότερες από μία φορές και να επικαλύπτετε τμήματα ενώ βουρτσίζετε. Σκεφτείτε το σαν να κινείστε σε κάθε άκρο σαν μια σπειροειδή σκάλα. Κατά μήκος στροφών (όπως οι αρθρώσεις σας) ή μικρότερες περιοχές, θα μεταβείτε σε μικρότερες, γρηγορότερες κινήσεις.
Στη συνέχεια, τελειώστε με λαιμό και ντεκολτέ. Θα θελήσετε να είστε πολύ απαλοί, καθώς είναι πιο ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, εδώ παρεκκλίνετε από την τεχνική από κάτω προς τα πάνω – καθώς είστε πάνω από το επίπεδο της καρδιάς. Ξεκινήστε από τη σιαγόνα και μετακινηθείτε προς τα κάτω προς το στήθος σας. Τελειώστε πηγαίνοντας πάνω από την καρδιά σας με μια κυκλική κίνηση για να τερματίσετε τη ρουτίνα σας.

Κάνετε Ντους.

Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος που έχουν χαλαρώσει κατά τη διαδικασία βουρτσίσματος. Καθώς το δέρμα σας έχει απολεπιστεί πλήρως, προσέξτε πώς το πλένετε – παραλείψτε τα απολέπιση και τα λειαντικά λούφα.
Μετά το ντους, η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Επειδή το δέρμα θα απορροφήσει το προϊόν πιο εύκολα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υγιή, υψηλής ποιότητας συστατικά μετά από ξηρές βούρτσισμα. Κάντε το ενώ το δέρμα σας είναι υγρό, καθώς το λειαντικό σε λάδι ή κρέμα θα σφραγίσει σε νερό από το ντους σας. Ενυδατώνετε πάντα με υγρό δέρμα!
Και για να ολοκληρώσετε την διαδικασία βελτιώνοντας το αποτέλεσμα μπορείτε να δώσετε έμφαση στο λεμφικό μασάζ με το ειδικό ξύλινο υλικό paddle.
Αν σας ενθουσίασε όλο το τελετουργικό και θέλετε να το εντάξετε στην ρουτίνα σας, μπορείτε να προμηθευτείτε το σετ περιποίησης από εδώ

Τα προιόντα που μας έχει εμπιστευτεί η Νάντια Μπουλέ είναι μοναδικά και η εξυπηρέτηση άμεση! Είμαι ξετρελαμένη με την νέα μου ρουτίνα! Για όσους είναι χρονοβόρο να περάσουν από την θεωρία στη πράξη για μόλις λίγα λεπτά περιποίησης μπορείτε να δείτε αυτό το video

 

Μέρα με την ημέρα το σώμα και το δέρμα λάμπουν από υγεία και ομορφιά!

 

Καλή απόλαυση

Κωνσταντίνα

 

Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό. Ωστόσο είναι όμορφο να βρεις αυτά που χρειάζεσαι σε προσιτή τιμή και με τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο κατευθείαν στην πόρτα σου!

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.