Όταν σκεφτόμαστε μυριάδες πράγματα που επηρεάζουν το δέρμα, όπως η διατροφή, η κίνηση του σώματός σας, το πόσιμο νερό και ούτω καθεξής, έρχονται επίσης στο μυαλό. Αλλά μία από τις μεγαλύτερες επιδράσεις στο δέρμα είναι οι ορμόνες μας, καθώς επηρεάζουν τόσο μεγάλο μέρος της συνολικής μας υγείας.Σε κάποιο επίπεδο, πιθανώς καταλαβαίνετε ότι οι ορμόνες επηρεάζουν το δέρμα μας, είτε πρόκειται για ακμή κατά την εφηβεία είτε για εξάρσεις στο δέρμα ως μέρος ενός μηνιαίου κύκλου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που αλλάζουν την επιδερμίδα μας. Αρκετές άλλες ορμόνες το κάνουν επίσης..Νομίζω ότι είναι τόσο πολύτιμο να καταλάβεις ότι είσαι μοναδικός – έχουμε πολλές ομοιότητες, αλλά η ιδιαίτερη κατάστασή σου μπορεί να μην χωράει σε μία κατηγορία.Εδώ, τρεις βασικές ορμόνες προκαλούν βλάβη στο δέρμα σας:

1. Άγχος

Συχνά μιλάμε για το πώς το άγχος επηρεάζει το δέρμα. Και ο λόγος για ξεκινάει από τη κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Η κορτιζόλη, η πρωταρχική μας ορμόνη στρες, είναι αυτή που επηρεάζει σημαντικά το δέρμα. Έτσι, όταν ο εγκέφαλός μας στέλνει ένα σήμα στο δέρμα μας και δημιουργείται κορτιζόλη. Αυτό έχει μερικές από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις που βλέπετε, ειδικά από τη γήρανση. Η κορτιζόλη παίζει σημαντικό ρόλο στο κολλαγόνο και την ελαστίνη μας., Έτσι, αυτοί οι υποστηρικτικοί ιστοί στο δέρμα μας δίνουν πραγματικά αυτή την ελαστική νεανική εμφάνιση. Λοιπόν, η κορτιζόλη σπάει αυτούς τους ιστούς, οπότε θα δείτε επιταχυνόμενες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αλλά το άλλο πράγμα είναι ότι βλάπτει επίσης την επισκευή.

2. Ύπνος

Και πάλι, μιλάμε επιτέλους για τη σημασία μίας ξεκούραστης νύχτας για το δέρμα, το σώμα και το μυαλό. Όσον αφορά το δέρμα, συχνά παρατηρούμε ότι η παράλειψη ξεκούρασης μπορεί να προκαλέσει αχνό δέρμα, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και θαμπή επιδερμίδα. Αλλά ίσως ο πιο δραματικός τρόπος που επηρεάζει το δέρμα είναι η περιοριστική επιδιόρθωση – και αυτό οφείλεται στη μελατονίνη.

Η μελατονίνη είναι εξαιρετικά σημαντική για το δέρμα σας και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση του δέρματος από περιβαλλοντική έκθεση, υπεριώδες φως, στρες, ρύπανση και ούτω καθεξής. Γνωρίζουμε ότι η παραγωγή είναι μόνο τη νύχτα – οπότε η υγιεινή του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα σας.Εάν δεν ξεκουράζεστε, δεν παράγετε τη μελατονίνη και το δέρμα σας δεν επισκευάζεται.

3. Προϊόντα

Φυσικά, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε επηρεάζουν το δέρμα σας! Αλλά ξέρατε ότι επηρεάζουν επίσης τις ορμόνες;

Ναι – οι ενδοκρινικοί δείκτες μπορούν να επηρεάσουν δραματικά την υγεία του δέρματος μας.Πολλά συντηρητικά στα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ενδοκρινικές διαταραχές». Υιοθετήστε μία όμορφη ρουτίνα από το βράδυ, καθαρίζοντας καλά το προσωπό , αφαιρώντας όλο το μακιγιάζ, δημιουργώντας ένα σέρουμ με αμυγδαλέλαιο, αιθέριο έλαιο γεράνι και βιταμίνη Ε και το πρωί αφού το καθαρίσεις και το ξεπλύνεις, εφαρμόζεις μία ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη και οργανικά συστατικά χωρίς parabens και την αντηλιακή σου προστασία.

Οι ενδοκρινικοί δείκτες είναι συστατικά που διαταράσσουν την κανονική ισορροπία των ορμονών σας. Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους:

Πρώτον, μιμούνται τις φυσικές ορμόνες του σώματός σας και μετά επηρεάζουν τους υποδοχείς των ορμονών σας.

Ή μπορούν να εμποδίσουν τις φυσικές ορμόνες σας να φτάσουν σε αυτούς τους υποδοχείς ορμονών. Τέλος, μπορούν απλά να αυξήσουν ή να μειώσουν τα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών που έχετε στο σώμα σας.Αλλά αυτό γίνεται ακόμη πιο δραματικό όταν λάβετε υπόψη ότι το δέρμα σας μπορεί να παράγει και τις δικές του ορμόνες.

Ανάλογα με το κύκλο της περίοδου (πρώτη μέρα ωορρηξίας μέχρι την πρώτη μέρα περίοδου) πίνω έλαιο νυχτολούλουδου ή βάζω στο νερό μου βιταμίνη Ε σε πόσιμη μορφή μαζί το βάμμα λυγαριάς (Τρίτη μέρα περίοδου μέχρι την ωορρηξία).

Το δέρμα μας έχει στην πραγματικότητα την ικανότητα να παράγει κορτιζόλη, αδρεναλίνη, τις ορμόνες του φύλου και ούτω καθεξής. Έτσι το δέρμα είναι πολύ μοναδικό στο ότι μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες που κυκλοφορούν σε όλο το σώμα και μπορεί να παράγει και αυτές τις ορμόνες!

Συνειδητοποιείστε πόσο σημαντική είναι η υγεία και η λάμψη του δέρματος και ξεκίνησε από σήμερα να παρατηρείς τις αλλαγές της διάθεσης μετά από το lock down στην επιδερμίδα σου.

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις αρκεί πραγματικά να το επιθυμείς.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.