Είναι αρκετές μέρες που μου έχουνε κάνει δώρο το βιβλίο του Μαχάτμα Γκάντι, το δώρο του θυμού!

Μία από τις προκλήσεις του 2020 για μένα όμως είναι να ολοκληρώσω ότι δεν εχω τελειώσει ακόμη οπότε το βιβλίο έχει παγώσει στο εξώφυλλο!!!

Λίγο προτού το διαβάσω, άφησα το παρελθόν μου να με ξανασυντονισει με τα κύματα του θυμού που έπνιγαν όχι μόνο την διάθεση μου, την καρδιά μου, το συκώτι αλλά και όλο μου το είναι!!!

Όταν έκανα την σύνδεση του συναισθήματος με το πρόσωπο ή την ενέργεια του θυμού, θυμήθηκα πόσες φορές, άφησα ανεκμετάλλευτη την ενέργεια της οργής που με γέμιζε δημιουργικότητα και την έστελνα δώρο στον θύτη των συναισθημάτων!

Ίσως γι’ αυτό προκλήθηκε, για να αναγνωρίσεις αυτό που δεν μπορεί να σε αλλάξει και μένει πάντα εκεί, σαν ένα γκρίζο σύννεφο στον καθαρό ουρανό της ύπαρξης σου!

Σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Αντί να τροφοδοτείς τον εαυτό σου με την επίγνωση του τραύματος, την απόδοση της ευθύνης στο ποσοστό του συμμερισμού δράσης και αντίδρασης,  Γύρω από το συμβάν που γέμισε θυμό το ενεργειακό πεδίο σου, στέλνεις την ενέργεια σε έναν άνθρωπο που προκάλεσε ένα γεγονός για να νιώσει ζωντανός, σε υπεροχή απεναντί σου, απλά και μόνο να διεκδικήσει την προσοχή σου,το ενδιαφέρον σου! Για να μάθει τα αληθινά συναισθήματα σου γύρω από το θέμα που καίει σαν ηφαίστειο την αξιοπρέπεια του ατόμου που επηρεάστηκε!

Και αυτό γιατί η περιέργεια εκδηλώνεται πάντα με το θράσος αντί μιας απλής ερώτησης που αφορά τον άλλον σε κάτι σημαντικό.

Θυμήσου την επόμενη φορά που κάποιος θα σε θυμώσει ή θα σε γεμίσει με οργή για μία δική του πραγματικότητα και οχι δική σου, οτι είναι ένας καθρέφτης που προβάλλει αυτό που σε αφορά για να καταφέρεις να το εντοπίσεις, και να το δεις!

Το δώρο του θυμού μπορεί να στείλει έναν άνθρωπο στο γυμναστήριο και να τονώσει την φυσική του κατάσταση, να μετατρέψει την οργή σε ενδορφίνη!

Να ζυμώσει ένα ωραίο το ψωμί και να γευτεί την γεύση της διαφορετικότητας!

Να ξεκινήσει το πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο που δεν τολμούσε να γράψει!

Να συνθέσει τον πρώτο πίνακα ζωγραφικής Με μανιασμένες κινήσεις, και ζωηρά χρώματα πολλών αντιθέσεων!

Σκέψου ότι θυμώνεις με κάποιον που έρχεται να σου τονίσει κάτι που το βλέπει και τον ενοχλεί, να αντιδράσει στο διαφορετικό τρόπο της οπτικής σου. Τα όμοια δεν τσακώνονται αλλά τα διαφορετικά συγκρούονται!

Έχω θυμώσει πάρα πολλές φορές με ανθρώπους που αντί να με αποδεχτούν που θέλω συνεχώς να μαθαίνω νέα πράγματα, μετατρέπουν την γνώση μου για το καινούργιο σαν μία παγιωμένη κατάσταση απομόνωσης στον κόσμο μου και μου πετάνε στα μούτρα ότι είμαι αδιάφορη στα προβλήματά τους!

Ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει προβλήματα, διότι αυτά δημιουργούν το λόγο, της εγωκεντρικής συμπεριφοράς έναντι στην Συμπαντική αποστολή που έχει να προσφέρει! Τα προβλήματα μετατρέπουν μία ενεργή συμπεριφορά σε  παθητική στάση παραμονής στην ζώνη άνεσης σου!

Και αυτό ξεκουράζει το νου από το να αγχώνεται για το άγνωστο που τον περιμένει να ανακαλύψει και τόσο τον φοβίζει! Χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να παράγεις ένα αρνητικό συναίσθημα από ένα θετικό!

Διαβάζουμε τόσα βιβλία, που τα αρνητικά του αποσπάσματα, αντιγράφονται, επικολλούνται  στο ασυνείδητο μέχρι να βρουν το χώρο να εκδηλωθούν!

Ένας Steven King, αναπαράγει μέσα από την έμπνευση του για εκδίκηση, οργή, μία μεταχρονολογημένα σκηνή άγριου εγκλήματος ενός φανατικού αναγνώστη!
Γιατί η οργή, ο θυμός έχουν πάντα το δικό τους κοινό, ενώ η συγχώρεση και η αγάπη, θαυμασμό μεν, μα λίγες πιθανότητες ταύτισης για αντιγραφή στην ιδέα ενός καλύτερου κόσμου
!

Χρόνια όμως μετά, έμαθα τόσα πολλά… Εκείνη τη στιγμή που πάει να γεννηθεί ο θυμός γίνεται ένα κλικ μέσα μου και γεννιέται η χαρά. Που έχω αφθονία και μπορώ και την επενδύω σε όμορφα σεμινάρια αντί να γεμίζω τον εαυτό μου με άσκοπες συνήθειες, το στομάχι μου με φαγητά που δεν θα με γεμίσουν αλλά θα με αδειάσουν, και τη νύχτα μου με αλκοόλ Αντί την μοναδική συντροφιά ενός γευστικού ροφήματος όπως το τσάι με τη συντροφικότητα του βιβλίου!

Εάν είσαι ατόμο που τσακώνεται γενικά και θυμώνεις περισσότερο , την επόμενη φορά που θα θυμώσεις, θυμήσου λίγο πριν Να έχεις αγοράσει λευκό καμβά, και χρώματα ζωγραφικής για να μετατρέψεις το σκοτάδι της οργής σε μια Φωτεινή, χρωματιστή πραγματικότητα!

Να συγυρίσεις το δωμάτιο σου και να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου!

Και μην ξεχνάς ποτέ όσο διαρκεί ο θυμός σου και λίγο αργότερα, να κόψεις τους ενεργειακούς λόγους που συνδέουν με το άτομο που κατάφερε να σε στεναχωρέσει, και να σε γεμίσει αρνητικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν τον εαυτό σου.

Πως το κάνεις αυτό;

Κάθεσαι στη στάση οκλαδόν, Με ευθυτενή σπονδυλική στήλη, και κάνε τις παλάμες σου να μοιάζουν σαν δύο κοφτερά μαχαίρια!
Με απόλυτη ηρεμία, φέρε το πρόσωπο που σε αναστάτωσε στο νου σου, και ξεκίνα να κόβεις τους λώρους της αρνητικής ενέργειας  με τα χέρια σου εναλλάξ!

Στο κέντρο του ηλιακού πλέγματος, του στομαχιού, είναι αυτή η χορδή που σε συνδέει με το άλλο άτομο. Που σε κρατάει δέσμιο με την φυλακή της εκδίκησης και της οργής.Με γρήγορες και κοφτές κινήσεις των χεριών νιώσε ότι κόβεται αυτή  η χορδή και σε  αποδεσμεύει από το θυμό που ένιωσες για την κατάσταση!

Εκείνο που με χαλαρώνει πάντα και με κανένα πως συνδέουμε την ενέργεια του θυμού, είναι να λέω μέσα μου την εξής εντολή συγχώρεσης:

Συγχωρώ όλα όσα με έκαναν να νιώσω θυμό, οργή, εκδίκηση, καθετί κακό, καθετί αρνητικό, καθετί επίβουλο εγώ το συγχωρώ! Είμαι ελεύθερη από το άτομο που μου έφερε μέσα μου τον όποιο θυμό! Εγώ σε αποδεσμεύω, εγώ σε συγχωρώ… Ας γίνει έτσι

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω βήματα, είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά που θα έχεις θυμώσει για κάτι μικρό που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι μεγάλο, οργανισμό σου, η βιολογία σου, και η ενέργεια σου θα θυμηθούν τον τρόπο αλλαγής του συστήματος από το θυμό και θα σε απασχολήσει μόνο για κάποια λεπτά της ώρας. Η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση Και η αποστολή αγάπης και φωτός στο άτομο που σε θύμωσε, η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είμαστε πολίτες της αγάπης ενός καλύτερου κόσμου!

Αποφάσισε ποια είναι η δική σου συναισθηματική αλλαγή για ένα καλύτερο κόσμο!

Κωνσταντινα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.