Η σημερινή σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου αναζητά από την ψυχή μας να συνδεθεί με την καρδιά μας. Να σταματήσουμε να επιζητούμε την ευτυχία στον εξωτερικό κόσμο και στα υλικά αγαθά και να επικεντρωθούμε στην εσωτερική μας ανάγκη για σύνδεση, ανώτερες ποιότητες για αγάπη και συντροφικότητα. Να παρατηρήσουμε πως ότι νομίζουμε ότι έχουμε, είναι ψευδαίσθηση αν δεν το αποκτήσαμε με αγάπη προς τον εαυτό μας.

Πολλοί αστρολόγοι και μελετητές υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη Πανσέληνο.
Η σεληνιακή έκλειψη με Σύνοδο Πλούτωνα- Κρόνου, και Πανσέληνο στο Καρκίνο θα φέρει στην επιφάνεια σημαδιακές στιγμές που θα αργήσουν να λησμονηθούν ατομικά και συλλογικά μέχρι και την επόμενη επιστροφή του Ήλιου στον Αιγόκερω .

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή την επιρροή σε κάτι θετικό για την ψυχή μας; Τι άλλο από το να ξεκινήσουμε μία συνειδητή υπόσχεση της προσωπικότητας προς την ψυχή; Ένας απλός στόχος δεν θα γεννήσει τόση μεγάλη αλλαγή όσο μία απόφαση ζωής;
Η πρόκληση αυτό το μήνα είναι να προβληματιστούμε για τις αντιτιθέμενες επιρροές ανάμεσα στην εργασία (Αιγόκερως) και την αγάπη σας για την οικογένεια (Καρκίνος).
Τι έχει σημασία περισσότερο: εργασία ή οικογένεια;

Είναι αυτή η εποχή που καλούμαστε ως άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε πως το ταξίδι προς την καρδιά, είναι η επιστροφή προς την Πατρίδα της Αγάπης!
Ω ναι – όλα περιστρέφονται γύρω από την Αγάπη. Ακούγεται σαν κύκλος, αλλά είναι αλήθεια. Αυτή την περίοδο, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Κριοί και οι Ζυγοί θα βιώσουν πολύ συνειδητά τι σημαίνει τελεία σε καταστάσεις, σχέσεις, συνεργασίες που αιωρούνταν ανάμεσα στο ιδεατό και μη…

Πως ο κυβερνήτης Κρόνος του Αιγόκερου θα φέρει στην επιφάνεια ότι έμενε κρυφό για να επεξεργαστεί και να ολοκληρωθεί είτε μαθεύτηκε η εμπειρία είτε όχι. Και ο Πλούτωνας ως βοηθός θα μετατοπίσει τις πρώτες προτεραίοτητες σε κυκλική ροή για να θεμελιωθούν οι αδούλευτες, οι παρατημένες ως τελευταίες…

Ξαφνικά η καρδιά θα αρχίσει να αναβοσβήνει για προσοχή, εστίαση και το όποιο φως μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο που κρύβονταν οι ανασφάλειες είτε από την οθόνη του κινητού είτε από τον προβολέα των προσδοκιών στην οθόνη του μυαλού, δεν θα μπορέσει να το σβήσει ή να το υπερκαλύψει.

Οι αποκαλύψεις της συναισθηματικής ατζέντας θα είναι θεατές στα μάτια όσων θέλαμε να κρύψουμε. Αλλά θα είναι πια αργά για νέα πέπλα…

Η Σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα θα είναι ένα χάδι για όσους είναι συνεπείς στις καρμικές τους οφειλές σε όλα τα επίπεδα και ένα ηχηρό χαστούκι σε χρόνιες εκμεταλλεύσεις όπου το άτομο που τις εισήγαγε δεν έμαθε από τα λάθη του και η αλυσιδωτή αντίδραση αυτών δεν έχει τέλος.
Ως έκλειψη θα φέρει κόσμο-ιστορικές αλλαγές σε ότι εκλαμβάνει ο άνθρωπος ως χώρα, πατρίδα και θα γίνουν αναζυμώσεις για το καλό της ανθρωπότητας.
Η συνάντηση της ενδότερης πολιτικής σκηνής με την παγκόσμια, η συλλογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην Αυστραλία έρχεται να ταράξει το περιβάλλον σε κοινωνικό συναισθηματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Στη σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο δύο χρόνια πριν, η Ελλάδα δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά στο Μάτι και ήρθε αντιμέτωπη η χώρα, η μήτρα, το κοινό σπίτι, με την απώλεια ζωών εν ριπή οφθαλμού.

Πολύ συχνά, η φιλοδοξία μας οδηγεί να μην ξεχνάμε σταματήσουμε και να επιστρέψουμε στα βασικά. Πολύ συχνά «επιτυχημένοι» άνθρωποι συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο βουνό δίχως να κοιτάζουν πίσω τους …

Για τον Αιγόκερω, δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι ορειβάτης του βουνού. Αυτή την φορά, όσο ανεβαίνουν προς την προσωπική τους κορυφή και αν δεν είναι προσεκτικοί, δεν θα ξεχαστούν ό, τι άφησαν πίσω στην πατρίδα τους – ειδικά όταν ζυγίζουν οικογένεια, δουλειά, υγεία και πνευματικότητα.
Αυτή η πανσέληνος αναζητά επαναπροσδιορισμό των συναισθηματικών προτεραιοτήτων.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: τι έχει σημασία περισσότερο; Πώς μπορεί αυτή η σεληνιακή έκλειψη να σας δώσει μια ευκαιρία να επαναξιολογήσετε και να θυμηθείτε τι είναι το πιο σημαντικό; Είναι καιρός να δοθεί προτεραιότητα.
Ξέρω ότι η πρώτη αγάπη μου είναι να κρατώ την καρδιά μου ανοικτή με κάθε κόστος. Αλλά ας είμαστε σαφείς, η ΑΓΑΠΗ έρχεται πάντα πρώτη.

Κάνετε μία συμφωνία με την ψυχή σας ότι εσείς θα επικεντρωθείτε πάνω στην αγάπη, τη σχέση και την οικογένεια πάνω από όλα.

Τι, αν έρθει κάτι πριν από την αγάπη σου για την αγάπη …
Αυτή η πανσέληνος είναι μια εποχή για τον εορτασμό της ΑΓΑΠΗΣ.

Ότι χρειαζόμαστε είναι Αγάπη.

Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη!

Είναι τόσο γλυκό, τόσο πραγματικό, τόσο ανθρώπινο. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη.
Σβήσε από το βλέμμα σου για λίγο την κορυφή που θες να κατακτήσεις, κλείσε τα μάτια και οραματίσου ότι ένα κύμα αγάπης έρχεται στο μέρος σου και να γεμίζε τη καρδιά σου ελπίδα, ενσυναίσθηση, συμπόνοια!

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.