Εδώ και λίγα χρόνια που ξεκίνησα να μαθαίνω κουνταλίνι γιόγκα, κομμάτια της διδασκαλίας του Γιόγκι Μπάτζαν είναι ότι αγγίζει το μονοπάτι της ζωής μέσα από το θάνατο!!!

Κάθε άνθρωπος ενεργειακά απαρτίζεται από τα 5 στοιχεία, όπως ο αέρας, η φωτιά, η γή(ξύλο) νερό και τον αιθέρα!!!

Όσο η ψυχή βρίσκεται σε ενσάρκωση, Πρέπει η πεμπτουσία των στοιχείων να βρίσκεται σε ισορροπία, όσο και αν υπερτερούν κάποια στοιχεία πιο πολύ απο άλλα!

Ένας άνθρωπος συναισθηματικός έχει πιο πολύ νερό, με πολύ θυμό, περισσότερη φωτιά, με υλικές ανάγκες μα γείωση και συγχρονικότητα απαρτίζεται πιο πολυ από το στοιχείο της γης! Οι πνευματικοί άνθρωποι, οι καλλιτέχνες, και οι ακτιβιστές απαρτίζονται περισσότερο απο αέρα και μέσω του αιθέρα κοινωνούν τις ιδέες τους στο μακρόκοσμο μέσα από τον μικρόκοσμο των δικών τους στοιχείων!!!

Μα τι μπορεί να συμβεί όταν η ψυχή ξεκινάει το ταξίδι της και ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το σώμα;

Τότε ανάλογα με το στοιχείο που υπερτερεί κατά την διάρκεια της ζωής της, πυροδοτεί κοσμικές αλλαγές στο περιβάλλον της!!!

Παρατηρώ συχνά τα καιρικά φαινόμενα που προκύπτουν μετά την αναγγελία των θανάτων αυτών των προσωπικοτήτων!!!
Με τον Θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου συμπίπτει ένας ανεμοδαρμένος καιρός και μία πολύ άγρια χιονισμένη περίοδος!!!

Μόνο η ψυχή γνωρίζει μα και το περιβάλλον της, την ιδιοσυγκρασία του αποθανόντος μα κάποια κύρια γνωρίσματα ταύτισης των 5 στοιχείων απλά ταιριάζουν!!!

Είναι άραγε τυχαίο πως ο ποιητής Νίκος Καββαδίας που ήταν ναυτικός και έγραφε την ποίηση του υπό την επιρροή της θάλασσας και του ανέμου, μελοποιήθηκε από τον Θάνο Μικρούτσικο και ήταν αυτοσκοπός του να συστήσει στο κόσμο την ποίηση του πρώτου;

Αν δεν είχαν κοινά στοιχεία στην ενέργεια  και στην ψυχοσύνθεση τους; Με βεβαιότητα δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τις όποιες  λεπτομέρειες, όμως η γνώση κερδίζεται πάντα μέσω παρατήρησης!

Η στιγμή του θανάτου είναι ιερή και όλα τα στοιχεία απελευθερώνονται σε συγκεκριμένη σειρά ανάλογα με την προτεραίοτητα που συνυπήρχαν στη κοσμική ψυχή!

Ο Μάνος Ελευθερίου μετά τον θανατό του άφησε το στοιχείο της φωτιάς, την πυρκαγιά στο Μάτι που ήταν βέβαια εγκληματική ενέργεια από πλευράς κερδοσκόπων όμως ο θάνατος του προήλθε από πνευμονικό (αέρας-αιθέρας) οίδημα που οδήγησε στον θανατό του!

Μα δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε μέχρι το κατώφλι του θανάτου για να διαχειριστούμε επικοδομητικά τα 5 στοιχεία της προσωπικής υπόστασης!

Πολλοί θα αναρωτηθούν αν μέσα στην παραπάνω γνώση συγχέόνται τα ζώδια!

Η Ημερομηνία γέννησης της κάθε ψυχής που ενσαρκώνεται στον πλανήτη σχετίζεται με ένα ζώδιο της φωτιάς, της γης, του αέρα, και του νερού και είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σκοπό και το πεπρωμένο του ανθρώπου!
Ο ήλιος, η σελήνη μα και οι πλανήτες που αλλάζουνε τροχιά δεν μπορούν να αλλάξουν την υπόσταση των 5 στοιχείων εντός του καθενός! Αλλά οι εσωτερικές συγκυρίες και οι κραδασμοί της ψυχής επηρεάζουν το μικρό εσωτερικό μας σύμπαν!

Στη περίπτωση των ζωδίων το στοιχείο του αιθέρα δεν συμπεριλαμβάνεται αλλά είναι η κοσμική σύνδεση, η αόρατη κορδέλα που συγχέει την ψυχή με την πνευματική της οικογένεια, το ντάρμα της αποστολής της!!!

Ενω τα υπόλοιπα στοιχεία  συνδέουν την κάθε ψυχή με το κάρμα και την υλική, συναισθηματική της οικογένεια ως ενθύμηση της ύπαρξης και της συνύπαρξής σε μία κοινωνία νόμων και αρχών!!!Κάθε φορά που θα είστε ένθερμο, νευριασμένη, είσαι κατάσταση ανεξέλεγκτο θυμού που σημαίνει ότι το στοιχείο της φωτιάς έχει προκαλέσει πυρκαγιά στο κέντρο της ύπαρξης σας, παρατηρήστε τι προκαλείται γύρω σας!
Ομοίως όταν είστε πάρα πολύ συναισθηματικοι και το νερό της συγκίνησης τρέφει ένα συντριβάνι δάκρυα εντός της ύπαρξης σας!

Το φθινόπωρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο άνεμος κάνει την εμφάνισή του μέσα από το θροισμα των φίλων στα δέντρα, που αναζητούν αλλαγή μέσω της υπόστασης μας. Είναι η φύση που καλεί για την  αλλαγή μέσα από αυτό το στοιχείο!

Η οποιαδήποτε ανάγκη για διαλογισμό, εσωτερική μεταμόρφωση, γνώση και παρατήρηση είναι η ανάγκη της υπόστασης των πέντε στοιχείων να μιλούν μέσα από την ύπαρξή σου. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να συστηθείς με ένα από αυτά ή και με όλα!

Κωνσταντίνα

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.