Βρισκόμαστε επισήμως αστρολογικά στην ζωδιακή περιοχή του Ταύρου και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Την επικείμενη πανσέληνο στον Σκορπιό (απέναντι από τον Ταύρο). Και αναμφισβήτητα πρόκειται για την Ροζ Πανσέληνο μέσα στον Απρίλη.

Τι χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζουμε για την ζωδιακή περιοχή του Σκορπιού καθώς και τρία τελετουργικά που θα βοηθήσουν στην ροή της ενέργειας την δεδομένη στιγμή..

Η πανσέληνος του Σκορπιού θα φτάσει στο αποκορύφωμά της την Τρίτη 23 Απριλίου στις 7:49 μ.μ. και θα είναι πολύ λιγότερο έντονη από την πανσέληνο του περασμένου μήνα. Η επανεκκίνηση από την εποχή των εκλείψεων έχει επιτευχτεί και είμαστε δεκτικοί για τις αλλαγές που προμηνύονται  και λίγες μόνο μέρες πριν από την πανσέληνο, έχουμε επίσης μια σύνοδο Δία-Ουρανού, που εισάγει ελπίδα και αισιοδοξία—και ίσως και κάποια απροσδόκητη τύχη. Για αυτόν τον λόγο, τώρα είναι πραγματικά μια καλή στιγμή να εκδηλωθείτε ως προς τα «θέλω σας».

Ενώ μια πανσέληνος συνήθως αφορά περισσότερο την απελευθέρωση, έπρεπε να βάλουμε τα πράγματα στο πίσω μέρος, μιας και οι εκλείψεις επισκίαζαν τα σημαντικά μας βηματα. επιτρέποντας απλώς στο σύμπαν να κάνει την πορεία του. Έχουμε επιτέλους συνειδητή δράση όσον αφορά αιτήματα για δράσεις». Και αν κάτι σας κρατά πίσω, θα είναι προφανές για εσάς, χάρη στην εξονυχιστική φύση του Σκορπιού. Αυτή η πανσέληνος σχηματίζει επίσης ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να έρθουν στο φως κρυμμένες αλήθειες ή ακόμα και σε μια πνευματική αφύπνιση.

Αν υπάρχει κάτι που δεν ήσασταν διατεθειμένοι να αντιμετωπίσετε «δεν υπάρχει πουθενά αλλού να ψάξετε παρά εντός σας».

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, ο Ερμής είναι επίσης ανάδρομος για άλλες λίγες μέρες, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με τις εκρήξεις, τις παρορμήσεις και τις επιταχυνόμενες συγκρούσεις. Μην αγχώνεσαι όμως! Αυτή είναι τελικά μια πολύ θετική πανσέληνος που θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Καθώς βρισκόμαστε στην εποχή του Ταύρου, και αν υπάρχει κάτι για το οποίο είναι καλός ο Ταύρος, αυτό είναι να χαλαρώνεις και να περνάς καλά. Προσπαθήστε λοιπόν να πάρετε ένα μάθημα από τον Ταύρο και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

4 τελετουργικά της ροζ Πανσελήνου

Κάνε ένα τελετουργικό στο μπάνιο σου

Δεδομένου ότι αυτή η πανσέληνος είναι σε ζώδιο του νερού,  θα ήταν καλύτερα να σχεδιάζετε ένα τελετουργικό μπάνιο και να κάνετε διαλογισμό ενώ κάνετε μπάνιο. “Προσθέστε μερικά άλατα Epsom και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια – ίσως ylang ylang ή σανταλόξυλο ως κάτι αισθησιακό για την εποχή του Ταύρου – και επιτρέψτε στον εαυτό σας να διαλογιστεί και να νιώσει μέσα από τα συναισθήματά σας. Το νερό μπορεί να είναι απίστευτα αλχημιστικό για συναισθηματική ισορροπία, οπότε αφήστε αυτό το χαλαρωτικό μπάνιο να αφήστε τα συναισθήματά σας να ρέουν μέσα σας σαν νερό.

Επένδυσε χρόνο στην Φύση

Η Ροζ Πανσέληνος κάθε Απρίλιο ονομάζεται για τα πρώτα ροζ λουλούδια της άνοιξης (όχι επειδή το φεγγάρι γίνεται ροζ), επομένως είναι μια εξαιρετική στιγμή για να φορτίσετε τα μαγικά σας εργαλεία έξω, ενώ ταυτόχρονα συνδέεστε με τη φύση. Και δεδομένου ότι αυτή η πανσέληνος βρίσκεται στον Σκορπιό, είναι η καλύτερη στιγμή να «ενεργοποιήσετε την εσωτερική σας μάγισσα ή τον εσωτερικό σας αλχημιστή.

Συμβουλέψου τις κάρτες ταρώ.

Αν έχετε σετ καρτών ταρώ πάρτε μια βαθιά εισπνοή και συνδεθείτε με τις κάρτες σας, επιλέγοντας τρεις για τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Τι χρειάζεται να αφήσω πίσω σε αυτήν την πανσέληνο;
  2. Ποια η αλήθεια που αναδύεται και αποκαλύπτεται σ’ εμένα κατά την διάρκεια της αστρικής επιρροής στο σκορπιό;
  3. Τί δώρο μου φέρνει η μαγική σύνοδος του Δια και τ’Ουρανου;

Γράψε ένα γράμμα πόνου ή πληγών στον εαυτό σου.

Μπορεί να  φαίνεται ακραίο ή παράτολμο αλλά κατά την διάρκεια μιας ενσάρκωσης ο πόνος διδάσκει την ψυχή ποια θα είναι η θεραπεία της μέσα από τον δρόμο της αυτοσυγχωρεσης. Συνδέσου λοιπόν με τον ανώτερο εαυτό σου και απαρίθμησε τις πληγές που έχεις επωμιστεί μέσα από σχέσεις και συγκρούσεις.

Μπορεί να είναι μία παράγραφος μπορεί να είναι μία σελίδα αλλά το σημαντικό είναι να νιώσεις σύνδεση με τα γεγονότα αλλά και απελευθέρωση καταθέτοντας την αλήθεια όσο πιο αντικειμενικά μπορείς. Είσαι σίγουρος/η ότι σε πλήγωσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σου ζήτησε να χωρίσετε ή απλά αντιλήφθηκες αργά ότι δεν εκπέμπατε στα ίδια μήκη κύματος;

Αφότου το ολοκληρώσεις διαβάζοντας το αρκετές φόρες, μπορείς να το τυλίξεις γύρω από ένα στικ αρωματικό, να εκπνεύσεις την αλήθεια σου μέσω της αναπνοής όπως οι Σαμάνοι και να το κάψεις απελευθερώνοντας την παλιά ενέργεια τραυμάτων και ενοχής στο σύμπαν. Θα παραδοθεί η ενέργεια στη Ροή. Αρκεί να μην το ξανασυζητήσεις ποτέ. Ότι έγινε, εγινε. Ότι θυμάσαι, απλά ξανασυμβαίνει.

Θυμήσου πως με τον Ερμή να είναι ανάδρομος για λίγες μέρες ακόμη, δεν είναι ακόμα ώρα να βιαστείς. Αλλά με την ενεργεια των εκλείψεων πίσω μας και αυτή την πανσέληνο να προσφέρει μια ευκαιρία για βαθύ προβληματισμό και απελευθέρωση, η εποχή του Ταύρου ξεκινάει αρκετά αναζωογονητικά.

Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.