Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιους ανθρώπους να αναφέρονται στο σκοπό της ζωής τους.

Αν και ακούγεται ένα μεγαλεπήβολο καθήκον και όμως η αναζήτηση του σκοπού της δικής σου ζωής δεν είναι κάτι μηδαμινό για να το προσπεράσεις σαν ιδέα. Και όμως χρειάζεται μόνο 5 λεπτά ημερησίως για να ενεργοποιήσεις αυτό το σκοπό και να ευθυγραμμιστείς μαζί του. Συνήθως η ιδανική στιγμή να συμβεί είναι οι πρώτες πρωινές ώρες.  Όταν αυτό συμβαίνει σε εμένα είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεπηδήσω από την αρνητικότητα και την δυσκολία στην πειθαρχία μέσα από τα μικρά καθημερινά πράγματα. Γι’αυτό το σκοπό εργάζομαι πυρετωδώς στο κάλεσμα της καρδιάς, της ευαισθησίας και της αγάπης για την δική μου προσωπική αποστολή προς τους άλλους μέσα από εμένα και την δική μου υπηρεσία. Ομοίως ευθυγραμμίζομαι με το ευρύτερο κομμάτι της ύπαρξης μου.

Αν υποθέσουμε ότι ο σκοπός της ζωής σου είναι η συγγραφή, θα ήταν ωφέλιμο να ξεκινήσεις να γράφεις 200 λέξεις την ημέρα πάνω στο προσχέδιο του νου. Κατά αυτόν τον τρόπο, έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκινήσεις να γράφεις το βιβλίο που ονειρεύεσαι μετατρέποντας το σκοπό σου από σελίδα σε σελίδα, από κεφάλαιο σε κεφάλαιο.

Μα ξέρω τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή. Πώς θα σε βρει η έμπνευση;

Και ξέρεις τι σκέφτομαι αυτή την στιγμή ως απάντηση στο ερώτημά σου; Η έμπνευση θα σε επισκεφτεί ενώ γράφεις, την αρχική σου ιδέα και τους πρώτους συλλογισμούς σου, σε μορφή ιδεοθύελλας.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το παρόν του κάθε συγγραφέα έλκει και τον ανάλογο σπινθήρα ιδεών. Γι’ αυτό και κάθε βιβλίο διαφορετικό γι ’αυτό και η κάθε επιτυχία δεν είναι όμοια με μία άλλη. Αρκεί να εμπεριέχει δικά σου κομμάτια, δικές σου αξίες και αληθινά βιώματα για να εμπνεύσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Στις χαρές τους, στις δυσκολίες και στις πιο ανατρεπτικές τους στιγμές. Αρκεί να εμπεριέχει ένα κομμάτι δικής σου αυτοθυσίας. Να αφήσεις κάτι πίσω για να εισπράξεις κάτι άλλο μετέπειτα.

Η παράδοση στο στόχο σου και η εμπιστοσύνη στο πλάνο της ζωής αποτελούν το κλειδί για το άνοιγμα της πόρτας, του σκοπού ζωής. Το κίνητρο είναι πάντα η ανάγκη για αλλαγή. Η ανάγκη για διαφοροποίηση.

Μέρος αυτής της ευθυγράμμισης με το σκοπό της ζωής είναι η δύναμη της προσευχής, όταν παραδίνεσαι σε μία γνωστή ανώτερη δύναμη για να πετύχεις εκείνο τον άγνωστο στόχο που θέλεις να προσεγγίσεις για υλοποίηση. Όταν απελευθερώνεσαι από το φόβο του αγνώστου και οδηγείσαι στην οικεία αίσθηση αγάπης που η ψυχή αναζητάει.

Για εμένα η δύναμη της προσευχής συμπεριλαμβάνει:

  • Επικέντρωση στο στόχο
  • Έμπνευση
  • Σοφία
  • Υπομονή
  • Ευγνωμοσύνη
  • Θάρρος
  • Ανθεκτικότητα

Με πίστη σε όλα τα παραπάνω καθώς και την προσωπική μου δύναμη, ανοίγουν οι ορίζοντες για όλες τις μικρές λεπτομέρειες, όπως ο εκδοτικός οίκος, η επιτυχία του βιβλίου στο κοινό, η αναγνώριση στο βλέμμα των ανθρώπων. Η βελτίωση της ζωής μου στη σχέση με τον εαυτό μου και τους άλλους. Η αφθονία αγαθών που έλκω στην ζωή μου.

Μα για να φτάσεις στην απέναντι όχθη πρέπει πρώτα να βρεις το θάρρος ν’ απομακρυνθείς από την ακτή. Αρκεί να αναλάβεις την ευθύνη της δικής σου αλλαγής.

Γι’ αυτό το λόγο η ιδανική στιγμή έφτασε και είναι το τώρα που καταγράφεις το στόχο σου, που οραματίζεσαι το σκοπό σου και ζεις κάθε δευτερόλεπτο με την επίγνωση του. Μόνο πέντε λεπτά είναι αρκετά για την σταδιακή επίτευξη του.

Μα πάλι ακούω την ερώτηση του δισταγμού σου. Πως θα βρω το σκοπό της ζωής μου;

Πριν πάω για ύπνο ζητάω καθοδήγηση από τον Ανώτερο Εαυτό μου, για να φανερωθεί ο σκοπός της ζωής μου. Το πρωί καταγράφω το όποιο όνειρο, όραμα έχω δει και εστιάζω να το ερμηνεύσω στο δικό μου χώρο, χρόνο και ένστικτο. Αν δυσκολεύεσαι σε αυτήν την διαδικασία, ζήτα την συμβουλή κάποιου ανθρώπου που θαυμάζεις, εκτιμάς και κυρίως αυτό το άτομο να έχει πετύχει το δικό του σκοπό ζωής αντιστοίχως. ( Ζητάμε συμβουλή από επιτυχημένους ανθρώπους και όχι τους πιο κοντινούς δικούς μας φίλους).Αφού οραματιστούμε το σκοπό της ζωής μας, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια και πλοηγούμαστε προς εκείνον σταδιακά.

Για να γίνεις συγγραφέας, πρέπει και να ερευνάς ιστορίες, να διαβάζεις πολλά βιβλία και κυρίως να απελευθερώσεις την φαντασία σου.

Πέντε βήματα που θα σε οδηγήσουν προς το σκοπό της ζωής σου είναι ο διαλογισμός- οραματισμός, να ζητήσεις να εκπληρωθεί μέσα από εσένα, η ενθάρρυνση του εαυτού σου προς την ακτή της επιτυχίας, η εμπιστοσύνη ότι θα εκπληρωθεί, η παράδοση σε όλους τους τρόπους που θα σε οδηγήσουν εκεί.

Στην εκπλήρωση του σκοπού της ζωής σου.

Στην αποδέσμευση των χαρισμάτων της ψυχής πίσω από το κάστρο του φόβου.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.