Όταν ακούμε την φράση τελετουργικό, αυτόματα συσχετίζουμε το κομμάτι αυτό ως κρίκο μίας θρησκευτικής αλυσίδας μα επί της ουσίας, είναι μικρά μυστικά από την γέννηση του φεγγαριού έως την ολοκλήρωση του, στο πέρας της καθημερινότητας για μία πιο ομαλή ροή αυτής, στα γεγονότα της ζωής μας.

Σύμφωνα με θρησκευτικές παραδόσεις, βιώνουμε αυτά που αξίζουμε ως αποτελέσματα των πράξεων μας για να μην αναφερθώ στο σύνολο των αμαρτιών μας που φέρουμε μαζί μας.

Απαραίτητα εργαλεία για αυτή την διαδικασία κάποιες φορές είναι οι κρύσταλλοι, κάποια ενεργειακά φάσματα, λουλούδια, διάφορα μέρη των φυτών για τελετουργικό μπάνιο, πέτρες, κοχύλια σύμφωνα με την Σαμάνικη παράδοση που λατρεύω ιδιαίτερα από μικρό παιδί και τώρα οδηγούμαι στα μυστικά της.

Είναι ένας απόκρυφος τρόπος πνευματικών πρακτικών που έρχεται σε κόντρα και αντιπαράθεση με την new age εποχή του lifestyle και του εντυπωσιασμού. Αναμειγνύει τα 5 στοιχεία, όπως της γης, του νερού, του αιθέρα, του αέρα και κυρίως της φωτιάς ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης και πνευματικής υπόστασης που διέπει την φύση του ανθρώπου. Σύμφωνα πάντα με τον κοσμικό κύκλο του κάρμα και της προσωπικής εξέλιξης.

Προσεγγίζουμε τα τελετουργικά σαν μία πύλη ενεργοποίησης της συνειδητότητας μας του εσωτερικού μας κόσμου, ως μία βαθιά πνευματική εργασία για να εδραιώσουμε έναν νέο χώρο μεταμόρφωσης και αλλαγής εντός.

Η απόκτηση κρυστάλλων δεν είναι το ζητούμενο όσο η ανάκτηση θέλησης μέσα από μία ανοιχτή καρδιά και απερίσπαστο χρόνο, ξεκινώντας με ένα τελετουργικό για την γέννηση κάθε νέου φεγγαριού ξεκινώντας από το τρέχον στο ζώδιο του σκορπιού το οποίο θα σε βοηθήσει να ξεπηδήσεις μέσα στην βαθιά αλλαγή του εαυτού σου πριν την έναρξη των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων.

Βήμα 1: Θέσε έναν στόχο που να κινεί βουνά.

Ρώτα τον εαυτό σου, τί χρειάζεται να γνωρίζω για τον εαυτό μου στο βάθος του χρόνου; Ποια πρέπει να είναι τα επόμενά μου βήματα; Σε ποια μοτίβα συμπεριφοράς είμαι ακόμη προσκολλημένος /η; Αν μπορούσες να το θέσεις κάπως έτσι « Σε ποιο κομμάτι του εαυτού μου δεν είμαι τόσο ακέραιος; Ή οτιδήποτε σου ταιριάζει ως οπτική γωνία στην σκέψη σου. Και κάπως έτσι ενεργοποιείται η πύλη της ενέργειας σου σε ένα νέο πεδίο. Κατά πόσο είναι επιτευκτό ή μαγικό εξαρτάται μόνο από εσένα. Για αυτό το βήμα στο τελετουργικό μάρτυρες, φίλοι βοηθοί είναι οι στιγμές που περνούν μέσα στο χρόνο, οι άνθρωποι που σχετίζονται μαζί σου και θα σε ενεργοποιήσουν να κάνεις το επιθυμητό βήμα για να επιτευχθεί η αρχική σου πρόθεση.

Βήμα 2: Ντύσου με το χρώμα της σκιάς σου.

Αν και ακούγεται τόσο παράξενο, επί της ουσίας είναι τόσο απλό και πρακτικό. Δεν έχεις παρά να φοράς εκείνες τις αποχρώσεις που σου ενεργοποιούν την ντροπή εντός. Αφότου διαλογιστείς και επικεντρωθείς σε εκείνο το χρώμα του γεγονότος που σου  ενεργοποιεί την ντροπή, μπορείς να φωτίσεις το τελικό αποτέλεσμα με τα καλύτερα και πιο φωτεινά χρώματα της αρεσκείας σου. Θυμάμαι πέρυσι στο μάθημα της ζωγραφικής, το βλέμμα της δασκάλας μου, όταν προθυμοποιήθηκα να ζωγραφίσω ένα πίνακα σκοτεινό, με τα πιο τρομαχτικά και επιβλητικά πρόσωπα για να αντικρίσω τους φόβους μου κατάματα. Όταν παίρνει μορφή αυτό που σε φοβίζει αρχικά, το βλέπεις και το οικειοποιείσαι, παύει να σε τρομάζει.  Το βαθύ κόκκινο, εκφράζει θυμό και πάθος, σύγκρουση μα και ενεργοποίηση χαράς. Μπορείς να δοκιμάσεις να το φοράς αυτό το μήνα και να πειραματιστείς συναισθηματικά στην πρόκληση του στην συμπεριφορά σου. Αυτή η χρονική περίοδος είναι η ιδανική για να ξεκινήσεις.

Βήμα3: Πότισε το σπόρο της δικής σου πρόθεσης.

Μην αφήνεις την πρόθεση σου δίχως ροή και ενέργεια υλοποίησης. Να ανατρέχεις σε αυτήν κάθε μέρα. Μπορείς πολύ απλά να ανάβεις ένα κερί κάθε πρωί που ξυπνάς και ειδικά εκείνο που ενεργοποίησες με την νέα σελήνη. Γράψε σε ένα κομμάτι χαρτί την πρόθεση σου (κατά προτίμηση κίτρινο με κόκκινο στυλό για πιο επιθυμητά αποτελέσματα πραγμάτωσης) και τοποθέτησε το ρεσώ επάνω του. Να υπάρχει στο πίσω μέρος του νου σου η αρχική σου πρόθεση. Είναι μία σχέση με τα νέα δεδομένα που θα εδραιωθούν στη ζωή σου και χρειάζεται τροφή και πότισμα όπως όλες οι σχέσεις μέσα στη ζωή μας. Δεν την αφήνουμε να μαραθεί στο χώμα της λήθης.

Βήμα 4ο: Να είσαι ευγνώμων ακόμη και για τις πιο δύσκολες εμπειρίες.

Μάθε ότι το μεγαλύτερο δώρο από την ζωή προς τα εσένα και αντιστρόφως, είναι η αίσθηση της ευγνωμοσύνης. Θυμήσου να αποδίδεις μικρές ευχαριστίες προς το σύμπαν για τα δικά του δώρα προς εσένα. Από τότε που αναζήτησα τρόπους έλξης αφθονίας και άρχισα να είμαι ευγνώμων για την κάθε συμπαντική έκπληξη μου έρχεται η ευημερία ως δώρο εξ’ ουρανού. Είναι η επιλογή να κοιτάς τον εαυτό σου  σε βάθος ή να τον κοιτάς επιφανειακά. Είναι ένα τελετουργικό ενεργοποίησης χαράς. Διασκέδασε το.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.