Το αλάτι της Ζωής,  της Francoise Heritier δεν είναι απλά ένα βιβλίο που διαβάζεται δίπλα από την θάλασσα στις καλοκαιρινές διακοπές. Θα μπορούσε να είναι ένα ημερολόγιο ένδειξης ευγνωμοσύνης προς τον εαυτό μας μα και με τους άλλους κάθε στιγμή . Είναι μία ενθύμηση τι μάς κλέβει από το να ζήσουμε την ζωή μας. Το μήνυμα του βιβλίου είναι το εξής:

Εσάς; Τι θα σας έλειπε περισσότερο, αν ήταν να χαθεί για πάντα από τη ζωή σας;”

Αυτό αναρωτιέται η διακεκριμένη ανθρωπολόγος της Francoise Heritier συνθέτοντας σταδιακά ένα μωσαϊκό μικρών προσωπικών “τίποτε”, με τον αναγνώστη να βρίσκει τον εαυτό του τρώγοντας πεταλίδες πλάι στο κύμα, βγάζοντας ένα πετραδάκι από το παπούτσι του, παλεύοντας στα ψεύτικα με έναν φίλο, χουζουρεύοντας το πρωί στο κρεβάτι.

Το “Αλάτι της ζωής” βραβεύτηκε ως το πιο αισιόδοξο βιβλίο του 2012 στη Γαλλία.

Διαβάζοντας το θα συνθέσεις κομμάτια από το παζλ της ζωής σου που σου λείπουν.

Γιατί η ζωή, δεν είναι μόνο το απόθεμα των τραπεζικών λογαριασμών, ούτε η οθόνη του υπολογιστή μας, ούτε η ηλεκτρονική αλληλογραφία,ούτε το το λαχάνιασμα να τα αποκτήσεις όλα, μα είναι στα απλά και στα καθημερινά μικρά πράγματα αυτά που συνηθίζουμε να χάνουμε. Είναι εκείνη η φευγαλέα ταινία, από τις στιγμές που αιχμαλωτίστηκαν στο βλέμμα μας στο πέρας μίας ζωής. Ένα μικρό βιβλίο μα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ύπαρξη μας ατομικά και συλλογικά .

Το αλάτι της ζωής, της Francoise Heritier κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κέλευθος.

Αφού το διαβάσετε ξεκινήστε να γράφετε την δική σας λίστα των μικρών στιγμών. Πού ξέρεις; Το επόμενο βιβλίο μπορεί να είναι δικό σου.

Καλή ανάγνωση,

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.