Συγκεντρώστε ένα δωμάτιο γεμάτο 1.000 άτομα και ρωτήστε τι σημαίνει πνευματικότητα σε εκείνους – πόσο μάλλον η πνευματικότητα που δεν είναι συνδεδεμένη με μια συγκεκριμένη θρησκεία – και μπορεί να λάβετε 1.000 διαφορετικές απαντήσεις.
Όταν βλέπουμε έξω από ένα θρησκευτικό πλαίσιο, η πνευματικότητα μας συνδέει με μια διάσταση της ζωής που είναι μεγαλύτερη από τον εαυτό μας. Είναι μια καθημερινή άσκηση στην εξεύρεση πίστης, στην οποία είμαστε μαθητές και δάσκαλοι, πομποί και δέκτες. Δεν γνωρίζει καμία φώτιση επειδή δεν τελειώνει ποτέ, αλλά φέρνει πολλούς καρπούς. Ένα από τα οποία είναι να ζούμε από έναν τόπο συμπόνιας για τον εαυτό μας και τους άλλους.
Στο τέλος της ημέρας, όλοι μας πρέπει να βρούμε τον δικό μας δρόμο στη ζωή, και η πνευματικότητα μπορεί να μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό.

Εδώ είναι πέντε απλοί τρόποι για να ζήσεις μια πιο πνευματική ύπαρξη, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου:

1. Πάρτε 10 λεπτά για να ηρεμήσετε το μυαλό σας όταν ξυπνάτε.

Υπήρξε μια εποχή που θα ξυπνούσα κάθε πρωί με κατάθλιψη δίχως νόημα ανίχνευσης σκοπού. Δεν ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου και δεν συνειδητοποίησα ότι οι ιστορίες που λέω στον εαυτό μου ήταν αναληθείς. Έχουμε τη δύναμη να επικεντρώσουμε τις σκέψεις μας σε μια θετική κατεύθυνση – θετική για τους εαυτούς μας, για τους άλλους και για τον κόσμο. Αφιερώνοντας τα πρώτα 10 λεπτά κάθε μέρας μόνο για να είστε ασταθής και να συνδέεστε με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας είναι ένας τρόπος να κάνετε ακριβώς αυτό. Προσπαθήστε να αρχίσετε να ασκείτε διαλογισμό ή γιόγκα, διαβάζοντας ένα εμπνευσμένο κείμενο ή περπατώντας στη φύση αμέσως μετά το ξύπνημα.

2. Να είστε χρήσιμοι για τους άλλους.

Η εμμονή στις προσωπικές μας επιθυμίες και επιθυμίες δεν δημιουργεί την ευτυχία, αλλά μάλλον την απομόνωση. Μάθετε να είστε εξυπηρετικοί και να ξεκινήσετε απλά. Προσφέρετε τη θέση σας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε κάποιον που την χρειάζεται περισσότερο από εσάς, χαμογελώντας στο άτομο που προετοιμάζει τον καφέ σας, ακούτε πραγματικά τους άλλους χωρίς κρίση.

3. Η εντολή της Δεκάτης

Να μάθουμε να επιστρέφουμε στο σύμπαν το 10 τοις εκατό των εισφορών μας .Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην δική μας Πηγή Ευημερίας. Η γενναιοδωρία είναι η συνώνυμη έκφραση του ψυχικού πλούτου. Και αν η υπογραφή, ή ταυτότητα της καλοσύνης, κάπου σας φρενάρει, χαρίστε αγαθά σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε προσωπικά. Το καλό πολλαπλασιάζεται όταν μπορεί να διαιρείται για να μοιραστεί.

4. Κρατήστε το απλό.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: “Η πνευματική επιτυχία” δεν αφορά τη φήμη, τη δύναμη ή τα χρήματα. Γνωρίζει ότι όλα είναι τέλεια και ότι είμαστε όλοι ένα. Υπάρχει μια δύναμη που κρατά τα πάντα στη θέση της και συγχωνεύει τα πάντα. Από αυτό το σημείο της πίστης και της εσωτερικής ακινησίας μπορούν να προκύψουν πολλά.
Αφήστε μερικές στιγμές την ημέρα σας για να ξεχάσετε τις λίστες καθηκόντων σας. Απλά απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και παρατηρήστε τον κόσμο που κινείται γύρω σας. Σε έναν κόσμο υπαγορευόμενο από τον καταναλωτισμό, τείνω να πιστεύω ότι αυτή η απλότητα είναι μια αναζωογονητική σκέψη. Και ίσως μια αίθουσα γεμάτη με 1.000 άτομα να συμφωνήσει στην πραγματικότητα.

5. Να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεστε την Ινδία, το Μπαλί ή τη ζούγκλα του Αμαζονίου για να εντοπίσετε την αίσθηση του πνεύματός σας.

Αυτό είναι εξαιρετική είδηση, έτσι δεν είναι; Ειδικά για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πετάξουν σε όλο τον κόσμο ή που φοβούνται θανάσιμα από τις αράχνες της ζούγκλας. Αλλά σοβαρά, η ουσία της πνευματικότητας είναι ότι συμβαίνει εδώ και τώρα. Δεν πρόκειται για τα πράγματα που κάνετε, αλλά για το ποιοι είστε. Η ζωή σας είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι για τη δική σας πνευματική ανάπτυξη. Παραδόξως, όταν παραδοθείτε σε αυτήν την αλήθεια, ανοίγουν οι πύλες της απεριόριστης αγάπης και της αλλαγής.

6. Ταξίδια προς τον ψυχικό πλούτο.

Μόλις γύρισες από το ταξίδι σου στην Ταϊλάνδη και νιώθεις εσωτερικά πλούσιος από τον κόσμο που αιχμαλώτισε το βλέμμα σου εκεί. Νέος προορισμός, υπέροχα μέρη. Πολύ προσιτές τιμές και ενδιαφέροντες άνθρωποι και πολιτισμοί με διαφορετική κουλτούρα. Σε ποιες συνήθειες θα επιστρέψεις που θα περιορίσουν την συνειδητότητα σου όταν μόλις ταξίδεψες στην θέα των ονείρων σου; Κανένας δεν μπορεί να σας κλέψει τις εμπειρίες σας.

7. Εξερευνήστε τι πνευματικότητα χωρίς θρησκεία σημαίνει για σας και ποιος το ενσωματώνει.

Διαβάστε τα βιβλία, παρακολουθήστε βίντεο, πηγαίνετε σε συνέδρια και εργαστήρια. Βρείτε ένα μοντέλο που ενσωματώνει την πνευματικότητα σύμφωνα με τους δικούς σας όρους και μελετάτε τους τρόπους του να είστε σε αυτόν τον κόσμο, αλλά πάντα παραμείνετε στον εαυτό σας. Προσωπικά για εμένα τα βιβλία του Tony Robbins (Ξυπνήστε το Γίγαντα μέσα σας) και της Carolyne Myss ( Η Ανατομία του Πνεύματος και το Εισέρχοντας στο κάστρο της ψυχής).

Είστε η δική σας μοναδική και ένδοξη γεύση και συμβολή σε αυτόν τον κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός της πνευματικότητας να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κι εσείς.

8.Διατροφή δίχως βία

Πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν σέβεσαι την τροφική αλυσίδα παράλληλα με τις δικές σου ανάγκες διατροφής; Πόσο πλήρης αισθάνεσαι όταν έχεις σηκωθεί από το τραπέζι και έχεις καταναλώσει μία σαλάτα, με ρόκα, σπανάκι, καλαμπόκι, αβοκάντο ή μόνο φρούτα;
Μία τροφή που σέβεται την ζωή, γεμίζει τον άνθρωπο με πρανική ενέργεια και συνειδητότητα. Ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής, προάγει την εξέλιξη της πνευματικότητας.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.