Γιατί εργαζόμαστε τόσο σκληρά κάθε μέρα; Για να ζήσουμε μια άφθονη, ευτυχισμένη ζωή, στην οποία πληρούνται όλες οι οικονομικές ανάγκες μας. Όμως, όταν δουλεύουμε σκληρότερα και οι περισσότερες ώρες δεν αντανακλώνται πίσω στην ισορροπία των τραπεζών μας, πρέπει να δούμε τη νοοτροπία μας για τα χρήματα.
Η αφθονία, ή η έλλειψή της, συνδέεται με τα συναισθήματα μέσα μας. Αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από τις προηγούμενες εμπειρίες μας: Οι αρνητικές εμπειρίες ως παιδί μπορούν να δημιουργήσουν μια σφοδρή νοοτροπία. Εάν ακούσαμε τους γονείς μας που αγωνίζονται για τα χρήματα, για παράδειγμα, μπορεί να συσχετιστούμε με την απόκτηση ευημερίας με αστάθεια και φόβο. Μια χαοτική οικογενειακή ζωή, όπου δεν υπήρχαν ποτέ αρκετά χρήματα, αλλά πολλά δράματα γύρω από το θέμα μπορούν να δημιουργήσουν βαθιά μοτίβα αντίστασης, όπως κατηγορώντας τους άλλους, υπερβαίνοντας για να γεμίσει ένα κενό ή να κρέμονται πολύ σφιχτά για να φοβηθούν να εξαντληθούν.
Η επιτυχία συχνά σαμποτάρει χωρίς να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει πραγματικά σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Εάν έχουμε μια αποτυχημένη νοοτροπία απέναντι στην ευημερία όπως ότι «τα χρήματα είναι βρώμικα», αγωνιζόμαστε με τη φυσική ροή του σύμπαντος, πάντα κολυμπώντας προς τα πάνω και αναρωτιόμαστε γιατί δεν φαίνεται να φτάνουμε εκεί που στοχεύουμε.
Εδώ είναι τέσσερις ολιστικές προσεγγίσεις για την αλλαγή της νοοτροπίας των χρημάτων μας από το μη αρκετό σε ένα άφθονο επίπεδο:

1. Πρακτική συζήτηση με τον εαυτό μας

Η αλλαγή της ομιλίας μας είναι μια άλλη μέθοδος για την αναίρεση του προηγούμενου προγραμματισμού μας. Οι επιβεβαιώσεις θα τερματίσουν τον αυτοκατάσχετο αρνητικό τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο: Αν έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, αρκετά τέλειοι, αρκετά μεγάλοι, αρκετά έξυπνοι, αρκετά γρήγοροι, αρκετά πλούσιοι ή αρκετά τυχεροί, τότε πρέπει να είμαστε σοφοί ζώντας με αυτά τα ψέματα. Αποτελούν μόνο απογοήτευση στις ζωές μας. Πριν από κάθε θεμιτή αλλαγή υπάρχει ο φόβος που δημιουργεί αντίσταση στην ίδια την ιδέα. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για την αλήθεια για τον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απεριόριστο δυναμικό και δύναμη μέσα μας. Μπορούμε να επανέλθουμε στην αρμονία μεταβάλλοντας τα πρότυπα σκέψης μας και να αρχίσουμε να πιστεύουμε σε κάτι πιο ειλικρινές που μας ενδυναμώνει.

2. Γράψτε τις δηλώσεις σας

Γράψτε μερικές φράσεις όπως:

“Είμαι αρκετά έξυπνος για να πετύχω”,
“απελευθερώνομαι από το παρελθόν και το αφήνω να φύγει”
“είμαι πραγματικά τυχερός και ευλογημένος”.

“Το σύμπαν είναι άφθονο και υπάρχουν πολλές άριστες δουλειές για μένα να απολαύσω”
“Επιλέγω να είμαι ο εαυτός μου τόσο επιτυχής και χαρούμενος”,
για να αναφέρω μερικές.
Μπορούμε να τις διαβάσουμε ξεκινώντας το πρωί και όσο μπορούμε μέχρι πριν από τον ύπνο. Η ανάγνωση μιας επιβεβαίωσης ως το τελευταίο πράγμα που κάνουμε πριν από τον ύπνο θα το μεταφέρει στο υποσυνείδητό μας, όπου έχει αποθηκευτεί ο προηγούμενος προγραμματισμός.

3. Ο οραματισμός είναι η αρχή του Όλου.

Η απεικόνιση μιας ευτυχέστερης, θετικής εικόνας, μιας άφθονης ζωής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, καθώς και στις ανάγκες των άλλων, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Μπορούμε να γράψουμε το δικό μας σενάριο και να δράσουμε τη ζωή μας όπως το θέλουμε. Η απεικόνιση, ενώ βρίσκεται σε μια διαλογιστική, χαλαρή κατάσταση, θα εδραιώσει τη νέα στάση μας στη συνείδησή μας και θα στείλει θετικές ενέργειες που θα ταιριάζουν με αντίστοιχα αποτελέσματα, καθαρίζοντας το δρόμο προς μια νέα πραγματικότητα. Ανά πάσα στιγμή, μπορούμε να επιλέξουμε το μέλλον που θέλουμε και να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές για το υψηλότερο καλό μας.

Σκέψου το.

Η σημερινή μας κατάσταση είναι αποτέλεσμα κάθε απόφασης και σκέψης που είχαμε στο παρελθόν. Μια ζωή αφθονίας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να φανταζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον τώρα.

4. Διαλογίσου

 

Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος για να καθαρίσετε αυτές τις μπλοκαρίσματα μια για πάντα. Η είσοδος στο απεριόριστο πεδίο δυνατοτήτων θα σας απαλλάξει από ετικέτες, αντίσταση, κρίση και φόβο. Θα διασπάσει την ύπνωση της κοινωνικής προετοιμασίας γύρω από τα χρήματα.
Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας υπολογιστής και οι αρνητικές συμπεριφορές που έχουμε συσσωρεύσει με την πάροδο του χρόνου είναι τα προγράμματα που τροφοδοτούμε στον υπολογιστή.

Ο διαλογισμός επανακκινεί τον εγκέφαλο διαγράφοντας την αρνητικότητα και τα μπλοκαρίσματα που περιορίζουν τις ιδέες μας για την ευημερία. Η εισαγωγή θετικών προγραμμάτων ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση διαλογισμού θα οδηγήσει σε επιτυχία στον έξω κόσμο.
Μόλις 15 λεπτά το πρωί μας θέτει την βάση για μια γεμάτη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μεταφέρουμε αυτή την ειρήνη μαζί μας και θα προσελκύσουμε εκπληκτικούς ανθρώπους και εμπειρίες στη ζωή μας.

Απαριθμήστε στο τέλος της ημέρας τα οφέλη για να αποφύγετε οποιοδήποτε συσσωρευμένο άγχος, σωματικά και διανοητικά. Αυτός είναι ένας άλλος άριστος χρόνος για την επανεκκίνηση του εγκεφάλου μας για καλύτερη υγεία, ευτυχία και αφθονία.

Όταν κλείνουμε τα μάτια μας και μπαίνουμε μέσα μας, διαλύουμε τα εγωιστικά μας κίνητρα και τους περισπασμούς.
Χαλαρώνουμε σωματικά, ενώ χαλαρώνουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας και τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Τότε έρχεται σε επαφή με την εσωτερική ειρήνη και αγάπη.

 Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.