Οι θετικές δραστηριότητες που μας αφήνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι, ευγνώμονες, αγαπώντας και ειρηνικά αυξάνουν τη δόνηση μας.Όλη η ύλη αποτελείται από ενέργεια και αυτή η ενέργεια βρίσκεται σε κίνηση συνεχώς. Τα πάντα στο σύμπαν, από τα μικρότερα μόρια έως τα πιο σύνθετα ζωντανά όντα, έχουν έναν βέλτιστο ρυθμό δόνησης για να τον κρατήσουν υγιή. Φτάνουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο δόνησης όταν είμαστε ολόκληροι, υγιείς και ικανοποιώντας τις δυνατότητές μας. Τις ανάγκες μας. Κάποια ουσιώδη ανάγκη μας είναι η δυνατότητα έκφρασης σε καταστάσεις που μας δυσχεραίνουν. Αφού είναι τόση η σημασία της ακρόασης άλλη τόση η σημασία της εκμυστήρευσης σε ότι μας απασχολεί.  Τα ανθρώπινα όντα είναι σε θέση να ελέγχουν συνειδητά αυτές τις δονήσεις μέσα τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Με μία δική μου εμπειρία, οδηγήθηκα λίγο πιο κοντά στο δικό μου αερόστατο χωρίς να με ενοχλεί που άφησα πίσω, και πιο χαμηλά ανθρώπους που νόμιζα δικούς μου.

Πριν από λίγο καιρό μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω σε ένα εργαστήρι θεατρικής γραφής ανύπαρκτου κόστους με ευρύτερο σκοπό η δημοσίευση των κειμένων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το σεμινάριο θα διεξαγόταν στο Ναύπλιο και έτσι όχι μόνο θα ταξίδευα ως ήλπιζα, αλλά θα ήμουν μαζί με τους συμμαθητές και το δάσκαλο μου που ήταν υπεύθυνος στο να επιλέξει τα καλύτερα κείμενα. Μέσα μου ένιωθα ότι είχα ξεπεράσει τον εαυτό μου στην συγγραφή και ότι είχα προοπτικές να συμμετέχω μετά από όλα όσα είχα διδαχθεί και θα τα υλοποιούσα. Η φαντασία όμως πάντα, είναι  η μεγαλύτερη πλανεύτρα.

Ειδοποιήθηκα νωρίς ότι δεν είχα περάσει στις εξετάσεις, όμως ήμουν 5η επιλαχούσα. Έτσι μόνο για να ξεπακετάρω τις αποσκευές των ονείρων μου και να κυκλοφορώ ως φάντασμα κοντά τους, με αυτή την μηδαμινή προοπτική, για να μην πληγωθώ και πάρω τις απαραίτητες αποστάσεις μου στο μέλλον.

Ο χρόνος άγγιζε όλο και πιο πολύ τις σελίδες του ημερολογίου αλλά και την φωτογραφική μηχανή για να διαπιστώσω πως ήμουν η μόνη από τους μαθητές που έμειναν πίσω και όσοι θα συνέχιζαν το σεμινάριο, πέρασαν ως δια μαγείας στην επόμενη φάση.  Ένιωσα μέσα μου πολλά και τρεις επιλογές θα μπορούσαν να είχαν συμβεί .

Να γεμίσω θλίψη και να γράφω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ήταν μια άτυχη συγκυρία.

Να θυμώσω και να μην ξαναγράψω ποτέ ξανά.

Να εκφράσω τα παράπονά μου στον ίδιο το δάσκαλο για να τα γνωρίζει.

Γιατί η γραφή για εμένα είναι η ξεδίπλωση ενός χαρακτήρα και δεν θα κρυβόμουν πίσω από την μυθοπλασία για να μην φανερώσω τις κρυφές μου σκέψεις. Μία σελίδα πρέπει να γεμίζει από εμπειρίες ενός ήρωα και όχι με λέξεις για το τι θα συνέβαινε αν, που είναι το α και το ω της δημιουργικής γραφής. Εγώ τουλάχιστον κάτι έμαθα από το σεμινάριο που είχα παρακολουθήσει την άνοιξη, που μέσα μου μαράθηκε.

Και θα συνεχίσω να το γεμίζω με ζωή, στιγμές και όχι εντυπώσεις γι ’αυτό και δεν συνεχίστηκε η διαδικασία να καταβάλλω δίδακτρα για κάτι που δεν με γεμίζει. Το πως θα με αντικρίσουν ή θα μου συμπεριφερθούν, δεν αφορά πλέον εμένα!!!

Εκφράζοντας την λύπη σου, την εναποθέτεις και γεμίζει το κενό με όμορφες, καινούργιες και χαρούμενες εμπειρίες. Ήταν στο χέρι μου να νιώσω όμορφα για όσα έχω κάνει και να μην τα πετάξω στον καιάδα από μία μικρή αναποδιά.Τα όνειρα είναι σπόροι που θα τους ποτίζεις στο πέρας κάθε Άνοιξης ακόμα και αν γνωρίζεις ότι τα λουλούδια που γεννάει το χώμα, πάλι στην ίδια αγκαλιά θα επιστρέψουνε.Αξίζει ο αέρας της στοργής που τα μεγάλωσε, το νερό, η γη και η φροντίδα της αγάπης. Δεν υπάρχει σπόρος που να είναι άσχημος ή να έχει λιγότερα να δώσει από κάποιον άλλον που θα αντέξει ένα χειμώνα παραπάνω.

Ένιωθα όμορφα για το δικό μου σπόρο συγγραφής γιατί με ταξίδεψε σε εδάφη μέσα μου που δεν είχα περιηγηθεί…

Σκέψεις, συναισθήματα, προθέσεις, επιλογές και ενέργειες συμβάλλουν στη δονητική μας κατάσταση, όπως και τα περιβάλλοντα που ζούμε. Οι θετικές δραστηριότητες που μας αφήνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι, ευγνώμονες, αγαπώντας και ειρηνικά αυξάνουν τη δόνηση μας.

Οι εποικοδομητικές, δημιουργικές και επεκτατικές σκέψεις κάνουν το ίδιο. Όταν καλλιεργούμε συνήθειες που συμβάλλουν στη σωματική μας υγεία και δύναμη, η δική μας δόνηση αυξάνεται. Ορισμένοι διαλογισμοί μάντρα, ασκήσεις αναπνοής, σχεδιάζονται για να αυξάνουν τους κραδασμούς. Αλλά απλώς εξάσκηση, ευγνωμοσύνη και συγχώρεση, που περιβάλλει τον εαυτό μας με τους αγαπημένους ανθρώπους με υψηλή δόνηση, τρώγοντας ολόκληρα τρόφιμα και περνώντας το χρόνο στη φύση μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους σημερινούς δονητικούς περιορισμούς μας.

Όταν η επιθυμία σου για αλλαγή είναι αρκετά ισχυρή, θα βρεθείς να κυριαρχείς προς αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις και να διατηρείς μια υψηλή δόνηση. Μια θετική προοπτική θα γίνει τότε το πιο σημαντικό εργαλείο που διαθέτετε και αυτή η προοπτική θα σας στηρίξει όταν το μονοπάτι που οδηγεί προς τον μετασχηματισμό είναι ευρύ και κυρτό. Καθώς εξελίσσεται, η δονητική σας συχνότητα θα εξελιχθεί επίσης, βοηθώντας σας στη δημιουργία μιας ακόμα υψηλότερης πραγματικότητας. Συνειδητά και ασυνείδητα, θα προσελκύσετε ευνοϊκές συνθήκες και θετικούς ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την εξερεύνηση του πεδίου του ανώτερου εαυτού σας μέχρι να μετακινηθείτε πέρα από το γήινο επίπεδο και να περιηγηθείτε στην μαγική χώρα της φωτεινής ψυχής σας.

 

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.