Αν διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο, και το βλέμμα σου αγκιστρώθηκε πάνω στην λέξη δίαιτα, νομίζοντας ότι σχετίζεται με την διατροφή, ίσως λίγο μπερδευτείς. Στα πλαίσια μίας διατροφής, γιατί εφαρμόζουμε μία δίαιτα; Για εξισορρόπηση του σωματικού βάρους, για μία ισορροπημένη διατροφική συνήθεια; Ή μήπως για αποτοξίνωση;

Ίσως όλα τα παραπάνω.

Σε περίοδο νηστείας προσέχουμε πολύ καλά τι τροφές εισάγουμε στον οργανισμό μας μα δεν προσέχουμε πάντα τι βγάζουμε από τα χείλη μας, κριτική, πίκρα και έτοιμες λέξεις ως κεντρί που θα απελευθερώσουν δηλητήριο στον παραλήπτη που θα τις εισπράξει. Όταν δεν επιτυγχάνεται αυτό το μέρος της πνευματικής τροφής, εν έλλειψη συγχώρεσης ενδόμυχα αποτυγχάνει και το πρώτο κομμάτι της σωματικής τροφής, εν έλλειψη αρμονίας.

Ίσως για αυτό κρατάμε την λέξη δίαιτα ως έναν ενδιάμεσο κρίκο ισορροπίας σε νοητική, συναισθηματική, και πνευματική- ψυχική θρέψη. H λέξη στέρηση είναι μία έννοια που συνδέεται με διαίτα μα για εμένα ίσως ταιριάζει πιο πολύ με την σύνεση και το μέτρο.

Τι πρέπει να κάνετε όταν αισθάνεστε ότι κρίνετε; Αυτό το μάθημα είναι αυτό που έχω εφαρμόσει στη δική μου ζωή.

Νομίζω ότι μπορούμε όλοι να το αναφέρουμε. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι έχουμε κριθεί από κάποιον στη ζωή μας, είτε πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας, έναν φίλο, έναν συνάδελφο,  ή έναν εντελώς ξένο στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα ένας από τους φίλους μου με τηλεφώνησε για συμβουλές. Είπε ότι αισθάνθηκε ότι κρίθηκε από κάποιον στο γραφείο του. Δεν ήξερε τι να κάνει γι ‘αυτό. Το πρώτο ένστικτό του ήταν να αγωνιστεί με κάποιο τρόπο. Ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο πρόσωπο που την κρίνει.

Η απάντησή μου τον εξέπληξε. “Μην υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Μην αντισταθείς. Μην κρίνεις πίσω. Την στιγμή που αισθάνεσαι κρίση και επίθεση, το έργο σου είναι να κάνεις αμέσως κάτι για να κάνεις κάποιον άλλο να νιώθει αγαπημένος”.
Όταν αισθάνεστε σαν κάποιος να έχει επιτεθεί σε σας, να σας κρίνει ή να κάνετε κάτι για να σας κάνει να νιώθετε ανεπαρκής , κάνετε το αντίθετο από αυτό που θα κάνετε νοερά.

Πηγαίνετε και κάνετε κάτι για να κάνετε άλλους ανθρώπους να αισθάνονται καλά. Κάνε κάποιον να νιώθει  επαρκής και αρκετά καλός. Αυτή η απλή ενέργεια μπορεί να αλλάξει τα πάντα για εσάς.

Η πρώτη αντίδρασή σας, είναι πιθανότατα να αντισταθείτε και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Αλλά αντί να επιτεθείτε πίσω, πηγαίνετε να βρείτε κάποιον άλλο για να δώσει αγάπη. Θα αισθανθείτε καλύτερα αμέσως.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν αισθάνεστε ότι σας έχουν κρίνει:

• Καλέστε ή γράψτε ένα φίλο και ενημερώστε τον για το πόσο ευγνώμονες είστε για τη φιλία τους και πόσο φοβερό είναι.
• Στείλτε λουλούδια σε κάποιον που σας ενδιαφέρει.
• Στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα συνεργάτη και ευχαριστήστε τους για την εξαιρετική δουλειά τους.
• Δημοσιεύστε ένα εμπνευσμένο μήνυμα στα κοινωνικά μέσα.
• Μαγειρέψτε την οικογένειά σας το αγαπημένο σας γεύμα
• Απαντήστε στις ιστορίες Instagram των ανθρώπων ή σχολιάστε τις φωτογραφίες τους με γνήσια και ενθουσιώδης φιλοφρονήσεις.
• Προσευχήστε για άλλους ανθρώπους να αισθάνονται αγαπημένοι και αυτοπεποίθηση.

Ο κατάλογος μπορεί να είναι ατελείωτος, μα το το μάθημα είναι απλό: Έναντι στην κριτική, αμέσως πηγαίνετε να δώσετε αγάπη. Κάνε κάτι καλό. Κάνε κάτι συμπονετικό. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να σταματήσετε την ορμή της αρνητικής ενέργειας και να αισθανθείτε καλύτερα αμέσως. Αντί να αμυνθείτε με εγωισμό και λόγια που δεν θα γυρίσουν πίσω, προσφέρετε αγάπη που θα μείνει.

Με μία μικρή παρένθεση, ότι η αγάπη ισούται με την Αλήθεια, έτσι προσέξτε μην ψελλίσετε κάποιο ψέμα όμως μπορείτε να μην μεγεθύνθετε το συναίσθημα σας και βγεί προς τα έξω κάτι αληθινό μεν μα τόσο πικρο δε. Η ευγένεια είναι η μέση οδός σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Ίσως να έχει συμβεί μακροπρόθεσμα της κριτικής και όχι αυτόματα, μα ανέτρεξε στο παρελθόν σου, όταν ένιωσες θύμα ή προδοτης μίας στιγμής. Σίγουρα κάτι καλό σκέφτηκες για να αντισταθμίσεις το κακό που εισέπραξες, ίσως και πάλι όχι. Μα η φύση της ανταπόδωσης είναι το μυστικό για μία ευτυχισμένη ενσάρκωση.

Γιατί το κλειδί είναι να ακολουθήσουμε μία πνευματικά ευθυγραμμισμένη δράση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εμφανίσεις από μια θέση πραγματικής εξουσίας και να μιλήσετε με αγάπη και όχι με μίσος.
Η αγάπη σας είναι ισχυρό αντίδοτο σε ένα μίζερο και πικρόχολο κόσμο, στην άκρη των ματιών μας αλλά και στο κόσμο του πληκτρολογίου, που είναι πάντα έτοιμο από το χρήστη να πυροδοτήσει, γνώμες, απόψεις, προσβολές.Υπάρχει πολλή αρνητικότητα, κρίση και μίσος στον κόσμο. Επομένως, η ελπίδα μου για εσάς είναι ότι όταν νιώθετε ότι έχετε κριθεί να πράξετε, με γνώμονα την αγάπη.
Η εποχή που ζούμε απαιτεί τη δέσμευσή μας για αγάπη. Αλλάζουμε τον κόσμο μια σκέψη αγάπης και δράσης σε μια στιγμή.

Η ενεργητική μετατόπιση ενός ατόμου είναι αρκετή για να προκαλέσει ένα τεράστιο φαινόμενο κυματισμού στον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε ότι όταν αλλάζετε την ενέργειά σας, αυξάνετε τη δόνηση σας και αρχίζετε να προσελκύετε περισσότερα από αυτά που θέλετε στη ζωή σας!
Για κάθε κοσμική αλλαγή προηγείται μία αποτοξίνωση σε όλα τα επιπέδα των χειρισμών μας.

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.