Είναι πολύ συχνό να αναπτύσσουμε μία ιδέα για τον εαυτό μας που όμως όταν έρχεται η στιγμή να την πραγματώσουμε, την λησμονούμε. Το μόνο που κάνουμε είναι να φοράμε στην ψυχή μας ρόλους και ετικέτες, όσον αφορά το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε μέσα στην ζωή μας. Κλειδώνουμε κάθε ρόλο πάνω μας και ενστερνιζόμαστε μία ταυτότητα που δεν είναι καν δική μας.
Αλλά τα φύλλα στο δέντρο της καρδιάς μας μεγαλώνουν από την ρίζα του Κάρμα. Αλλάζουν χρώμα, από πράσινο σε κίτρινο και ώχρα και με ένα τρελό χορό πέφτουν στο έδαφος. Γιατί η καρδιά μας είναι ο μικρόκοσμος ενός όμορφου κόσμου που μας περιβάλλει.
Η πτώση είναι μια εποχή συγκομιδής και έχουμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε μια στιγμή, να εστιάσουμε στον εαυτό μας μέσω της αναπνοής μας και να προβληματιστούμε.

Απολαύστε την παύση.

Απολαύστε την σιωπή.

Πάρε μια βαθιά ανάσα.

Να βρίσκεσαι εδώ, στο παρόν. Ρώτησε τον εαυτό σου.Τι κάνω αυτή την προηγούμενη εποχή δράσης και ανάπτυξης; Τι έχει γίνει η ζωή μου; Ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να συνυπάρχω σε αυτόν τον κόσμο;

Συχνά δεν θέλουμε να προβληματιστούμε γιατί φοβόμαστε τις δικές μας απαντήσεις, φοβούμενοι ότι δεν θα μετρήσουμε τις προσδοκίες του κόσμου ή του εσωτερικού σαμποτέρ που ζει μέσα στο μυαλό μας. Αλλά αν κοιτάξουμε με διαφορετικά μάτια, με το βλέμμα του φύλακα αγγέλου, αποφασισμένοι να είμαστε οπαδός μας αντί κριτικός μας, μπορούμε επίσης να βρούμε στιγμές καλοσύνης και χάριτος. Μπορούμε να βρούμε καιρούς όπου βιώσαμε τις δυνατότητές μας και χαμογελάμε ενάντια στις αντιξοότητες.

Σε αυτήν την εποχή της αλλαγής, αισθάνομαι ότι παρασύρομαι προς της αλλαγής την δίνη. Κοιτάω τα φύλλα και αισθάνομαι τις δικές μου μεταμορφώσεις στην καρδιά μου. Τι δημιουργώ φέτος μέσα μου; Μπορώ να αισθανθώ μέσα μου την παρουσία της Ενότητας μέσα από το μάντρα και γιόγκα και πάνω απ ‘όλα αγάπη.

Αυτή εποχή της συμφιλίωσης με την Αληθινή μου ταυτότητα εμπεριέχεται στα λόγια του μάντρα “Gobinda Hari”. Οι στίχοι του τόσο απλοί όσο ο χορός των φύλων στην Γη. Ψέλνουμε Gobinda Gobinda Hari Hari που είναι οι υποστάσεις του Θεού που μας αγαπάει, μας αποδέχεται και μας προστατεύει όποια και αν είναι τα φύλλα της καρδιάς μας.. Όταν ψέλνουμε αυτό το μάντρα συνδεόμαστε με την ιερή συγκομιδή των ρόλων της ψυχής μας. Ότι όμορφο την χαρακτηρίζει πέρα από κάθε οπτική. Είμαστε μία θεϊκή υπόσταση που Τον εμπεριέχουμε ως Δημιουργό. Μέσα από την δόνηση του μάντρα θεραπευόμαστε και ανοίγουμε τον εαυτό προς την ασφαλεια.

Μόνο για 11 λεπτά, σταυρώστε τα χέρια σας μπροστά από το κέντρο της καρδιάς σας, το δεξί πάνω από το αριστερό. Κλείστ τα ματια σας και βυθιστείτε στα λόγια του μάντρα. Ψάλλετε “Gobinda Gobinda Hari Hari”νιώθωντας την χάρη της φτερουδένιας σας υπόστασης μα και της καλοσύνης της ψυχής σας.

Χρόνια πολλά!!!

Sat Ravi Kaur

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.