Μία βροχερή μέρα του Νοέμβρη, μπήκα σε ένα υπέροχο βιβλιοπωλείο στην κηφισιά και χάζευα βιβλία. Το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε ένα ξεχωριστό βιβλίο με τύτλο “Ικίγκαι”, των συγγραφέων Εκτόρ Γκάρθια και Φρανσέσκ Μιράλλιες των εκδόσεων Πατάκη.

Με σχετικά λίγες σελίδες για τα δικά μου δεδομένα, έμεινα όρθια να διαβάζω εξ’ολοκλήρου το περιεχομενό του . Ούτε που κατάλαβα πως κύλησε ο χρόνος και δεν αφαιρέθηκα στιγμή από διάφορες  περιστάσεις της καθημερινότητας.

Η θεματολογία του βιβλίου τόσο γνωστή σε ένα άτομο που λατρεύει την Ιαπωνική κουλτούρα μα ξεχωριστή σε κάποιο βλέμμα που δεν έχει περιηγηθεί στην ομορφιά του.

Ότι πραγματεύεται το βιβλίο, είναι μικρά μυστικά για μία καλύτερη ζωή. Είναι ένα Ιαπωνέζικο concept, για να κυλάει η ζωή σου με νόημα και ενδιαφέρον μέσα στην καθημερινότητα.Το ικιγκάι είναι κρυμμένο μέσα μας και απαιτεί από εμάς πολύ υπομονετική εξερεύνηση προκειμένου να φτάσουμε στο βάθος του εαυτού μας και να το βρούμε.

Κατά τους Ιάπωνες, κάθε άνθρωπος έχει κι από ένα ικιγκάι, όπου εστιάζει σε δραστηριότητες που εξυπηρετούν έναν ευρύτερο σκοπό, αξιοποιεί όσα μας παθιάζουν και κάνει χρήση του φυσικού μας ταλέντου.

Είναι θέμα ενσυναίσθησης στο να περιηγείσαι στα μέρη που θέλει η ψυχή σου για να προχωρήσεις στο δικό σου μονοπάτι. Κάνει εκτενή περιγραφή στο concept της νοηματοθεραπείας και το ξεχωρίζει από την ψυχοθεραπεία. Επικεντρώνεται κατά πολύ στις ολιστικές θεραπείες, το διαλογισμό, την γιόγκα και τα αναλύει ένα προς ένα για να βοηθήσει τον αναγνώστη να τα συμπεριλάβει στην ζωή του.

Έχει άλλους 1000 λόγους να το διαβάσετε αυτό το βιβλίο και να περιηγηθείτε στα μυστικά του. Να είναι η αρχή και η αφορμή μίας ξεχωριστής χρονιάς που θα ανακαλύψετε άλλες πτυχές του εαυτού σας που ακόμη δεν έχουν αναδυθεί.

Είναι υπέροχο δώρο που και εσείς μπορείτε να το χαρίσετε στους αγαπημένους σας !

Το angel whispers, σας κάνει δώρο, δύο αντίτυπα του βιβλίου Ικιγκάι για δύο τυχερούς αναγνώστες που θα κάνουν like & share το post του διαγωνισμού κάνοντας tag 3 φίλους του στο fb.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 10/12 για να παραλάβουν το δώρο τους από το βιβλιοπωλείο Σπόρος, στην οδό Δροσίνη 7 στην κηφισιά μέχρι το τέλος της χρονιάς!!!

 

Επιτυχία.

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.