Εάν αισθάνεστε άγχος, λυπημένος ή στραγγισμένος από ενέργεια, δοκιμάστε να αγκαλιάσετε ένα δέντρο και να επιτρέψετε την τεράστια ποσότητα ενέργειας γείωσης για να σας βοηθήσει.
Τα δέντρα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων δωρητών ενέργειας του κόσμου. Οι ήπιοι κύκλοι ζωής τους προσφέρουν στο σύμπαν καθαρό αέρα, τις ρίζες τους φίλτραρισμένου νερού, και τα μεγαλοπρεπή τους κλαδιά, παρέχουν σκιά για να ξαποστάσουμε και να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή ακόμη και να κοιμηθούμε.

Τα δέντρα είναι γεμάτα πρανική ενέργεια, μπορούν επίσης να μας δώσουν τα δώρα της ειρήνης και της φροντίδας. Αγκαλιάζοντας ή κάθεστε με τη σπονδυλική σας στήλη εναντίον του κορμού οποιουδήποτε δέντρου μπορεί να γείρει το σώμα σας και να εμπνεύσει μια βαθιά σχέση με τη φύση καθώς η ενέργεια του δέντρου συνδέεται με σας.

Η φυσική επαφή με ένα δέντρο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ανακουφίσετε το άγχος, να κοιμηθείτε πιο βαθιά και να κρατήσετε πιο θετική ενέργεια. Τα δέντρα μπορούν να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και να έχουν την ικανότητα να απορροφούν επιβλαβή ενέργεια από βαθιά μέσα σας. Εάν αισθάνεστε άγχος, λυπημένος, στραγγισμένος ή τεταμένος, τότε δοκιμάστε να αγκαλιάσετε ένα δέντρο.

Η πρανική ενέργεια δεσμεύεται από τον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στην καλή λειτουργία του σπλήνα κατά 25 %. Αυτό το ποσοστό ενέργειας όμως δεν το αξιοποιούμε όπως θα έπρεπε. Πολλοί άνθρωποι που δεν τους φτάνει αυτή η ποσότητα πρανικής ενέργειας, διαλογίζονται, κάνουν γιόγκα, tai chi και με αυτόν τρόπο ξοδεύουν τα κατάλληλα επίπεδα ενέργειας σύμφωνα με τον δικό τους βιορυθμό.

Μα τι να πούμε για εκείνους που είναι τοξικοί και ρουφάνε την πρανική ενέργεια κάποιου άλλου; Μην τους τροφοδοτείτε με απαντήσεις στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους. Απλά αγκαλιάστε αναπόσπαστα κομμάτια της φύσης. Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρεται το δέντρο που το αγκαλιάζεις. Που σου μεταγγίζει ενέργεια.

Γι’αυτό συνδυάστε τρόπους ψυχαγωγίας, και πηγαίνετε στο δάσος, στον κήπο ή σε ένα πάρκο και βρείτε ένα δέντρο που θα θέλατε να αγκαλιάσετε. Σταθείτε δίπλα στο δέντρο και κλείστε τα μάτια σας. Χαλαρώστε τις αισθήσεις σας ενώ αναπνέετε τη μυρωδιά των φύλλων και του φλοιού του. Ακούστε το τίναγμα των κλαδιών. Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι, ανοίξτε τα μάτια σας, κρατώντας τα ελάχιστα ανοιχτά και περπατώντας γύρω από τον κορμό του. Νιώστε τη μοναδική ενέργεια του δέντρου καθώς οι αύρες σας συναντιούνται. Ζητήστε από το δέντρο την άδεια να την αγγίξει. Εάν νιώθετε ότι το δέντρο λέει ναι σε εσάς, αρχίστε να αναπνέετε την ενέργειά του.

Βάλτε τα χέρια σας γύρω από τον κορμό και πιέστε το πρόσωπό σας στο φλοιό του. Αγκαλιάστε το δέντρο για όσο θέλετε, αισθανθείτε την τραχύτητα του ξύλου και τη δύναμη των ετών. Χαλαρώστε και αφήστε το δέντρο να σας στηρίξει. Νιώστε ότι μία δίνη ενέργειας βγαίνει απο το σώμα σας, διοχετεύεται στις ρίζες του δέντρου και επιστρέφει πίσω σε εσάς γεμίζοντας σας ζωτικότητα και χαρά.Μπορεί ακόμη και να την αισθάνεστε σωματικά,τη κυκλική ροή ενέργειας που λαμβάνει χώρα μεταξύ του σώματός σας και του δέντρου.

Μπορείτε να καθίσετε με την πλάτη σας συμπιεσμένη στο δέντρο για το ίδιο αποτέλεσμα εάν αισθάνεστε πιο άνετα να το κάνετε αυτό. Ομοίως, εάν αναζητάτε περισσότερη άνεση, ίσως θελήσετε να τυλίξετε τα πόδια και τα χέρια σας γύρω από το δέντρο, είτε στη βάση του. Θυμηθείτε να ευχαριστήσετε το δέντρο και την Μητέρα Γη γιατί αγκαλιάζοντας το δέντρο σας πίνετε από το πηγάδι της φυσικής άφθονης ενέργειας που καλλιεργείται από τα πολλά χρόνια του δέντρου σε αυτήν.

Αγκαλιάστε σήμερα ένα δέντρο και γεμίστε ζωή.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.