Μήπως υποδέχθηκες τον καινούργιο χρόνο στο κρεβάτι της γρίπης και του πυρετού;

Σαφώς και δεν είσαι μόνος.

Σαφώς και υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Μα σίγουρα δεν είναι ανάγκη να υποφέρεις μετρώντας ένα προς ένα τα χαρτομάντηλα μέχρι να οδηγηθείς στο φαρμακείο! Το να φτάσεις μέχρι εκεί, δεν ειναι και η σίγουρη λύση ότι θα απαλλαχτείς απο το κρυολόγημα μα και την γρίπη των ημερών!

Εκτός  του μεταδοτικού της χαρακτήρα, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από ρουθούνι σε ρουθούνι, η γρίπη πολλές φορές έχει ψυχολογικό παράγοντα πλην του οργανικού!

Οταν είσαι σε φάση αλλαγής, και αφήνεις μέσα απο τα χαρτομάντηλα παλιές πεποιθήσεις που πρέπει να εγκαταλείψουν το σύστημα σου μέσα απο τον οργανισμό!

Με την αλλαγή του κλίματος του καιρού! Υπάρχουν θερμοκρασίες που κάποιοι τις ξεπερνούν με κοντομάνικα και άλλοι με μακριμάνικα μπλουζάκια!

Λόγω ταύτισης και υιοθέτησης!  Λογικό να κρυολογήσεις όταν βλέπεις τηλεόραση διαφημίζει ότι συνεχώς φάρμακα και όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχουν τη γρίπη στο τσεπάκι.  Βγάζουν το χαρτομάντηλο προτού καν φτερνιστούν.

Αν για όλους τους παραπάνω λόγους, αυτή την εποχή είσαι κρυωμένος/η, δοκίμασε να πίνεις ροφήματα με αντιφλεγμονώδη βότανα,  όπως η ρίγανη, το θυμάρι και το θρούμπι!  Όλα τα παραπάνω αποτελούν το αγαπημένο μου ρόφημα, μαζί με ματζουράνα και μέλι, που ενεργοποιούν την αντιβιοτική δράση έναντι του ιού της γρίπης!

Αν νιώθετε κόπωση και ρίγη, πιείτε χυμούς πορτοκάλι με λεμόνι και μανταρίνι για ενίσχυση της βιταμίνης C, που υπάρχει επίσης στο ακτινίδιο.

 Αν πονάει ο λαιμός, μπορείτε να κάνετε ένα όμορφο αφέψημα με μολόχα, μέλι και Τζίντζερ.

 Αν σας ενοχλούν  οι πνεύμονες, μπορείτε να προσθέσετε βότανο Ζαμπούκο, μέντα και αστεροειδή γλυκάνισο!

Αν σας ενοχλούν πόνοι στα οστά, δοκιμάστε να φτιάξετε μια κεραλοιφή με αιθέριο έλαιο καμφοράς και να σας κανει κάποιος εντριβή! Μα και οι βεντούζες είναι αποτελεσματικές απο τα χέρια της γιαγιάς ή κάποιου που να γνωρίζει καλά την τεχνική!

Με όλα τα παραπάνω, το όποιο κρυολόγημα, διαρκεί 24-48 ώρες! Γνωρίζοντας πάντα κατά βάθος, την αιτία και τις ρίζες της! Αν είναι εσωτερικός ή εξωτερικός παράγοντας;

Όμως ποιός ερωτευμένος έπεσε στο κρεβάτι απο γρίπη; Σχεδόν ποτέ κανείς! Αφού  Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την διάθεσή μας για την ψυχολογική μας κατάσταση.

Και επειδή το εμπόριο, ποντάρει στην καλή ή στην κακή μας υγεία,  Ας ανοίξουμε την πόρτα μας στο φαρμακείο της φύσης.

Καλή ανάρρωση!

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.