Πώς μπορεί να κυλήσει μία όμορφη μέρα; Απλά, πρόσφερε ένα όμορφο δώρο θεραπείας και φροντίδας στον εαυτό σου.

Τα ανθρώπινα όντα φέρουν μέσα τους τον σπόρο της θεραπείας. Οι επιλογές μας επηρεάζουν περισσότερο από όσο συνειδητοποιούμε, και γι’ αυτό τείνουμε να αναθέτουμε την ευθύνη για την ευεξία μας στα χέρια των άλλων. Όσο ωφέλιμες μπορεί να είναι οι τακτικές επισκέψεις σε έναν θεραπευτή, έχουμε τη δύναμη να θεραπεύουμε τον εαυτό μας κατά βούληση.

Όταν αφιερώνουμε μια μέρα στην αναζήτηση της ευεξίας, μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ανανεωθούμε σε ένα θρεπτικό και άνετο περιβάλλον. Η ειλικρινής επιθυμία να ανοίξουμε τον εαυτό μας στις υψηλότερες πραγματικότητες του φυσικού και πνευματικού μας εαυτού είναι το κλειδί για την αυτοθεραπεία, έτσι ώστε η θεραπευτική ενέργεια να μπορεί να ρέει μέσα μας ανεμπόδιστα.

Μια ημέρα αυτοθεραπείας θα πρέπει να καλύπτει τις ζωτικές ανάγκες του εαυτού στο σύνολό του, ενώ κατευθύνει τη θεραπευτική ενέργεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο. Η μοναξιά είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας όπως και η ικανότητα να καταφύγεις σε έναν χώρο που είναι ταυτόχρονα όμορφος και γαλήνιος. Ξεκινήστε τη θεραπευτική σας ημέρα θέτοντας την πρόθεση που αφιερώνετε αυτή τη φορά για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Τα λουλούδια, το φως των κεριών, το θυμίαμα και η μουσική μπορούν να οδηγήσουν την εστίασή μας σε μια πιο ήρεμη κατάσταση. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια λεβάντας και περγαμόντου μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση. Ένα απαλό μασάζ με λάδι καρύδας και κουρκουμά στο κάτω μέρος της λεκάνης και στα πόδια θα σας ανακουφίσει.

Για μια πιο έντονη συνεδρία, δοκιμάστε να ακούσετε μουσική μέσω ακουστικών, καθώς το συντονισμό μπορεί να σας βοηθήσει να συντονιστείτε. Εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να καλλιεργήσουμε ευεξία στη ζωή μας. Για κάποιους, μπορεί να είναι χρόνος που αφιερώνεται στον προβληματισμό. Άλλοι θα στραφούν σε ηρεμιστικές δραστηριότητες που τους βοηθούν να θυμούνται τον σκοπό τους, όπως η συγγραφή ημερολογίου, η παρουσία στη φύση ή η μελέτη. Η θεραπεία μας μπορεί ακόμη και να πάρει μια πιο άμεση μορφή καθώς χρησιμοποιούμε χρώμα, ήχο ή κρυστάλλους για να ισορροπήσουμε και να γειωθούμε.

Τελικά, οι υγιεινές σας προθέσεις μεταμορφώνουν αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια απλή μέρα ανάπαυσης σε ημέρα θεραπείας. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ηρεμία.

Εάν συντονιστείτε με την ηρεμία γύρω σας, οι κοσμικοί περισπασμοί θα ελαχιστοποιηθούν και η ανόθευτη ροή της συνείδησής σας θα επανεγκατασταθεί στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας. Οι ανάγκες του σώματος, της καρδιάς και της ψυχής θα σας αποκαλυφθούν τότε, δίνοντάς σας τη δύναμη να αξιοποιήσετε την ουσιαστική θεραπευτική ενέργεια του σύμπαντος. Ο μηχανισμός που χρησιμοποιείτε για τη διοχέτευση αυτής της ενέργειας θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις σας, επομένως κάθε μέρα θεραπείας που απολαμβάνετε θα είναι μοναδική. Όλα θα σας αναπληρώσουν, ωστόσο, επιτρέποντάς σας να αναδημιουργήσετε τον εαυτό σας σε μια τέλεια εικόνα υγείας.

Καλή εβδομάδα

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.