Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ο Χείρων ήταν ένας θεραπευτής, ένας σπουδαίος φιλόσοφος μα και ένας εξαίρετος δάσκαλος, ο οποίος παραδόξως δεν μπορούσε να θεραπεύσει τον εαυτό του. Η θέση του Χείρωνα στον αστρολογικό χάρτη, δείχνει ένα τραύμα που ίσως χρειαστεί μία ολόκληρη ενσάρκωση για να το θεραπεύσεις. Μα μην απελπίζεσαι. Η θέση του Χείρωνα μέσα στο προσωπικό χάρτη είναι εξίσου και η κρυφή δύναμη της ψυχής.

Μέσα από τον πόνο οδηγούμαστε στην σοφία του Εαυτού που μπορεί να επηρεάσει τους άλλους σαν δώρο, σαν λύτρωση. Για του λόγου το αληθές, το Σύμβολο του Χείρωνα αποτυπωμένο, συμβολίζεται σαν ένα κλειδί που ξεκλειδώνει τις μαγικές ιδιότητες και λειτουργεί σαν ενεργειακή πύλη για μια βαθιά και εσωτερική ηρεμία για αλλαγή.

Ο Χείρωνας περιστρέφεται ανάμεσα σε δύο εντόνως αντίθετους πλανήτες τον αυστηρό και περιοριστικό Κρόνο και απελευθερωμένο, επαναστατικό Ουρανό.

Ο ρόλος του ως μεταφυσικού μεσολαβητή μπορεί να μας βοηθήσει να συνθέσουμε την ενέργεια και των δύο. Πού βρισκόμαστε πίσω (Κρόνος), και πού μπορούμε να είμαστε καταστροφικά επαναστατικοί (Ουρανός);

Πρέπει να κατανοήσουμε και τα δύο άκρα για να βρούμε το μεσαίο έδαφος. Στην Αστρολογία και την ενεργοποίηση της Κουνταλίνι, η συγγραφέας Barbara Hand Clow αναφέρεται στον Χείρωνα ως τη «Γέφυρα ουράνιου τόξου» μεταξύ Κρόνου και Ουρανού.

Δεδομένου ότι η ενσωμάτωση του πλήρους φάσματος των συναισθημάτων είναι το κλειδί για την ολότητα.Ενώ ο Χείρωνας γενικά παραμένει σε ένα ζώδιο για οκτώ χρόνια, όταν μπαίνει στην τροχιά του Κρόνου, μπορεί να φτάσει στην θεραπεία μίας πληγής σε λιγότερο από δύο χρόνια. (Είναι στο χέρι του αν θέλει να υποβληθεί σε εξωτερική χειρουργική επέμβαση ή να επιλέξει μακρύτερη πορεία θεραπείας.) Από τότε που ο Χείρωνας παίρνει 49 χρόνια για να ταξιδέψει μέσα από όλα τα 12 ζώδια, η επιστροφή του στο ζωδιό μας συμπίπτει περίπου στην ηλικία των 50. Σε αυτό το σημείο, οι καρδιακές παθήσεις μας μπορεί να επιστρέψουν για έναν άλλο κύκλο θεραπείας, ειδικά αν αντισταθούμε σε οποιαδήποτε βαθύτερη αυτοαξιολόγηση.

Φυσικά, υπάρχει πάντα κάπου ακόμα να πάει!
Μεταξύ των ηλικιών 49 και 51, η “επιστροφή του Χείρωνα” (όταν ο Χείρωνας επιστρέφει στο σημάδι που υπήρχε όταν γεννηθήκατε) θα επιμείνει σίγουρα στην αναζήτηση της αληθινής σας ταυτότητας. Εάν έχουμε επιτελέσει “το καθήκον μας”, μπορούμε να αναλάβουμε ηγετικούς ρόλους που μας επιτρέπουν να διαδώσουμε τη σοφία μας και να φέρουμε τα θεραπευτικά μας δώρα στην επιφάνεια, μία δεδομένη στιγμή.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Χείρωνας ταξινομήθηκε αρχικά ως αστεροειδής αλλά πέρασε μια δική του κρίση ταυτότητας. Θεωρείται τώρα ένας Κένταυρος – τμήμα μιας τάξης σωμάτων που περιστρέφονται γύρω από την ζώνη των αστεροειδών και τη ζώνη Kuiper – και έχει ισοπεδωθεί σε κατάσταση “δευτερεύοντος πλανήτη” ενώ ταυτόχρονα κατηγοριοποιείται ως κομήτης. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν συνομιλίες για τον αποκαλούμενο πλανήτη νάνου, όπως ο αδελφός του, ο καρμικός Πλούτωνας. Όμως, όποια και αν είναι η πλανητική γενεαλογία του, η κατανόηση της επιρροής του μπορεί να είναι απόλυτα θεραπευτική.

Ο Χείρωνας στον Κριό: Απρίλιος 2018-Απρίλιος 2027.

Από τις 17 Απριλίου 2018, μέχρι τις 14 Απριλίου 2027, ο Χείρωνας θα επισκεφθεί τον ισχυρό Κριό, κάνοντας δύο στάσεις στους Ιχθύες και τον Ταύρο. Δεν είναι ειρωνικό; Ο Κριός είναι το σημάδι του εαυτού, ενώ ο Χείρωνας είναι ένας καλοπροαίρετος δωρητής. Για τα επόμενα εννέα χρόνια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά του Κριού για δίκαιη οργή, αυτοπεποίθηση και να βάλουμε πρώτα σε λειτουργία ένα μεγαλύτερο στόχο. Ίσως ο Χείρωνας στον Κριό θα βοηθήσει να θεραπεύσει το χάσμα.

Ο Χείρων στο Κριό: Ημερομηνίες ορθών/ανάδρομων διελεύσεων .

17 Απριλίου 2018, Κριός
25 Σεπτεμβρίου 2018, ανάδρομος στους Ιχθείς
Φεβρουαρίου 18, 2019, Κριός
19 Ιουνίου 2026, Ταύρος
25 Σεπτεμβρίου 2026, Ανάδρομος στο Κριό
14 Απριλίου 2027, Ταύρος.
Ο Χείρωνας στο χάρτη σας: Οι καρδιακές παθήσεις και τα θεραπευτικά δώρα.

Ο Χείρων στον Κριό (ή ο 1ος Οίκος):

Τραύματα: διαχείριση θυμού, έλλειψη αυτοπεποίθησης, απομόνωση και στυλ αγωνιστικού ανταγωνισμού – σε εκείνον που πρέπει να είναι το Νο 1 ή να αρνηθεί να συμμετάσχει, να συγκρίνει και να απελπιστεί.

Θεραπευτικά δώρα: Ενδυνάμωση των ανθρώπων να αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους, διοχετεύοντας τον θυμό σε δημιουργική έκφραση, ατρόμητη ατομικότητα, μοντελοποίηση της ανεξαρτησίας

Ο Χείρωνας στον Ταύρο (ή ο 2ος οίκος):

Τραύματα: Η επίμονη αντίσταση στην αλλαγή (και ο φόβος της), ακολουθώντας το κοπάδι αντί να διαμορφώνετε τις δικές σας αξίες και πεποιθήσεις, τον εθισμό στις ανέσεις όπως το φαγητό και το ποτό, τον υλισμό και τους αγώνες των χρημάτων.
Θεραπευτικά δώρα: Δημιουργία γαλήνιου περιβάλλοντος, κατανοητός οικονομικός σχεδιασμός, κρατώντας κάτω το φρούριο κατά τους ταραχώδεις καιρούς, ηρεμία στη θύελλα, πρακτική μαγεία, διδασκαλία / μοντελοποίηση παραδοσιακής σοφίας.

Ο Χείρων στον Δίδυμο (ή ο 2ος Οίκος):

Τα τραύματα: Ο φόβος του να είσαι μόνος (χωρίς “δίδυμο”), να επιδιώκεις την αποδοχή, να ντροπιάζεσαι ή να ετοιμάζεις το κουτσομπολιό, να περιστρέφεσαι σταθερά και να μην μπορείς να τελειώσεις αυτό που αρχίζεις (Σύνδρομο σπινθήρων), άγχος να κρίνεις, αδελφική αντιπαλότητα.
Θεραπευτικά δώρα: Εκμάθηση με βάση το παιχνίδι, τέχνες επικοινωνίας, συνεργασία και διαμεσολάβηση, με πνεύμα και χιούμορ ως εργαλείο σύνδεσης, βάζοντας τους ανθρώπους σε ευχάριστη θέση μέσα στα κοινωνικά σύνολα.

Ο Χείρωνας στον Καρκίνο (ή ο 4ος Οίκος):

Τραύματα: Αίσθημα “στο σπίτι” ή ασφαλές – τόσο στο σώμα σας όσο και στον κόσμο, αποθεματοποίηση πόρων και χρημάτων, συναισθηματική διατροφή, ξενοφοβία και “ξένος κίνδυνος”, οικογενειακή δυσλειτουργία (ενδεχομένως με τη μητέρα).
Δώρα Θεραπείας: Δημιουργία ενός ασφαλούς καταφυγίου για την κοινότητα, ενδυνάμωση των γυναικών, διατροφική σοφία / θρέψη με τροφή, έξυπνος οικονομικός σχεδιασμός.

Ο Χείρων στον Λέοντα (ή ο 5ος Οίκος):

Τραύματα: Ανάγκη επικύρωσης, προσοχής και έγκρισης. παρουσιάζοντας ένα ψεύτικο μέτωπο. εθισμός στο δράμα και την ένταση? ρομαντισμό / εθισμός αγάπης? κυνηγώντας το υψηλό
Θεραπευτικά δώρα: Ενδυνάμωση των άλλων με αυθεντική αυτοεκδήλωση, παιχνίδι και υγιή ηδονισμό, χρησιμοποιώντας τις τέχνες για την ανύψωση και διάδοση ενός θετικού μηνύματος.

Ο Χείρων στον Παρθένο (ή ο 6ος Οίκος):

Τραύματα: Εξαντλητική τελειομανία, ευχάριστη, διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού (εικόνα του σώματος), άγχος για τις κρίσεις των ανθρώπων, υπερβολική κριτική για τους άλλους, υποχονδρία
Θεραπευτικά Δώρα: Δημιουργία δομών για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους (από την οργάνωση στο σπίτι έως την ευεξία), είναι μια αποθήκη πρακτικής σοφίας, δημιουργώντας μέσα ενδυνάμωσης.

Ο Χείρωνας στο Ζυγό (ή ο 7ος Οίκος):

Τραύματα: Αδυναμία δέσμευσης σε σχέσεις, παραλύοντας αναποφασιστικότητα, ρομαντισμό, προσπάθεια να εξαναγκάσει την ειρήνη σε οποιαδήποτε τιμή, προβλήματα που τελειώνουν τις σχέσεις
Δώρα Θεραπείας: Προώθηση της ειρηνικής επικοινωνίας και αρμονικών συμβιβασμών, διπλωματίας, δημιουργίας ομορφιάς και καρδιαγγειακών εμπειριών, ως αγγελιοφόρος

Ο Χείρωνας στον Σκορπιό (ή ο 8ος Οίκος):

Τραύματα: Σεξουαλικός εθισμός (ενδεχομένως προερχόμενος από παιδική σεξουαλική κακοποίηση), αγώνες εξουσίας, ζήλια και εμμονή, προβλήματα που αφήνουν κακές σχέσεις.
Θεραπευτικά Δώρα: Σεξουαλική επούλωση με βαθιά ψυχή, αλχημεία (μετατρέποντας τα “σκουπίδια” σε θησαυρούς), βοηθώντας τους ανθρώπους μέσα από ακραίες διαβάσεις ζωής όπως γεννήσεις, θανάτους και άλλες μεταβάσεις.

Ο Χείρωνας στον Τοξότη (ή ο 9ος Οίκος):

Τραύματα: Φανατικές ή ζωντανές πεποιθήσεις, καταστροφικές νομαδικές τάσεις, επιθετικό ή διακριτικό στυλ επικοινωνίας, κυνηγώντας το “υψηλό” του επόμενου μεγάλου πράγματος
Δώρα Θεραπείας: Αποκαλύπτοντας υψηλότερες αλήθειες με συμπόνια, προωθώντας την ποικιλομορφία και την αφομοίωση, δημιουργώντας συνειδητά μέσα ενημέρωσης, γέλιο ως φάρμακο.

Ο Χείρωνας στον Αιγόκερω (ή ο 10ος Οίκος):

Τραύματα: Ικανοποιητική φιλοδοξία, χρησιμοποιώντας τη σταδιοδρομία ως απόδραση, σταθεροποίηση στην απόκτηση του καθεστώτος και έγκριση, οικογενειακή δυσλειτουργία (ενδεχομένως εμφανίζονται ως θέματα του μπαμπά)
Δώρα Θεραπείας: Ηγετική θέση στο επίπεδο, περιβαλλοντική συνείδηση, αξιοποίηση πόρων για την παροχή σε όλους.

Χείρωνας στον Υδροχόο (ή ο 11ος Οίκος)

Τραύματα: Καταστροφική εξέγερση, επιστημονική απόσπαση από τα συναισθήματα, προσπάθεια να “ταιριάζει”
Θεραπευτικά δώρα: Κοινωνική δικαιοσύνη / ακτιβισμός, ενθάρρυνση των ουτοπικών κοινοτήτων και οικονομία κοινής χρήσης και αναζωπύρωση του ιδεαλισμού.

Ο Χείρωνας στους Ιχθείς (ή ο 12ος Οίκος):

Τραύματα: Ο φόβος να διεκδικεί τα όρια, να δραπετεύει, να εθίζει, να αρνηθεί / να μην ζει στην πραγματικότητα, να έχει έναν γονέα με εθισμό ή που ήταν διανοητικά άρρωστος
Θεραπευτικά δώρα: Βοηθώντας τους ανθρώπους να αφήσουν περιθωριακές πεποιθήσεις, πνευματική και εσωτερική ηγεσία, ψυχικές / μεταφυσικές / σαμανικές δυνάμεις, βοηθώντας τους ανθρώπους να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους.

Βρες την πληγή σου, ίσως κάπου στο βάθος της να κρύβεται ο εαυτός σου.

 

    Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.