Χάρηκα πολύ σήμερα που πήγα στο μανάβη της γειτονιάς μου και άκουγα από πολλούς πελάτες να του ζητάνε υλικά για παρασκευή μαγειρίτσας, τονίζοντας τα δυο βασικά χαρακτηριστικά της. Μαγειρίτσα για χορτοφάγους με μανιτάρια. Είναι τόσο νόστιμη και κυρίως υγιεινή που θα δεν θα πιστεύετε ότι θα σηκωθείτε από το τραπέζι

Και επειδή καμμιά χαρά δεν κρατάω μόνο για τον εαυτό μου, μοιράζομαι εδώ την συνταγή μαζί σας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο (τα μεγάλα με το σκούρο μπεζ χρώμα)
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1/2 κιλό μανιτάρια τρομπέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5-8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσες θέλετε)
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 250 ml κρασί λευκό
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • θυμάρι
  • κόλιανδρο
  • 2 ματσακια ρόκα
  • λεμόνι
  • 3-5 αυγά (βιολογικά)
  • προαιρετικά λιγο μάραθο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια αρκετά καλά με μια βρεγμένη πετσέτα για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα. Αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια από όλα τα είδη μανιταριών στο κάτω μέρος τους. Κατόπιν κόβουμε τα μανιτάρια που έχουμε σε κύβους. Σωτάρουμε σε ένα διαφορετικό τηγάνι  το λάδι, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μανιτάρια ανά είδος και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν μαζί με τα μυρωδικά και τα βοτανά μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι, σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε το κάθε είδος σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό μέχρι να καλυφθει η ποσότητα. Η διαδικασία μετά είναι ίδια με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

καλή όρεξη και καλή Ανάσταση..

Από την Κωνσταντίνα Δήμου