Καμμία Ανάσταση δεν είναι μόνο ημερολογιακή επειδή κάποιο Πάσχα την καθορίζει. Για του λόγου το αληθές, πόλλοι άνθρωποι βασανίζονται αυτές τις άγιες μέρες. Σαν να τους σπρώχνει ο ήλιος να διαδώσουν το φως της ψυχής τους και η σελήνη των συναισθημάτων και των εμπειριών να τους κρατάει δέσμιους πίσω.

Μήπως γιατί όλοι αναμένουμε μία αναγέννηση έξω από εμάς προς εμάς και εξ’ουρανού δίχως καμμία προσπάθεια.

Σας έχω ένα όμορφο δώρο, ένα υπέροχο μάντρα με τίτλο sat siri akal, που υμνεί το μεγαλλείο της ψυχής, τόσο σε εικόνα, όσο και σε αξία. Τόσο σε θάνατο όσο και σε αναγέννηση.

 Για να ενεργοποιηθεί πρέπει να αποδεχτούμε μικρούς θανάτους ως μία προσδοκώμενη Ανάσταση. Να αφήσουμε πίσω χαμένους έρωτες, φιλίες, δουλειές και ειδικότητες, συνήθειες, ανθρώπους και δυσάρεστες καταστάσεις. Αν και κομμάτια του ψυχικού μας πλάνου ωστόσο πάντα προσωρινά μέχρι να οδηγηθεί ο απατηλός εαυτός στον αληθινό Εαυτό.

Η ιερότητα του Μάντρα

Όπως  το σωμα αναμένει την τροφή  συγκεκριμένες ώρες για να χορτάσει έτσι και η ψυχή περιμένει αυτό το μάντρα για να αναστηθεί. Μέσα σε αυτές τις 40 μέρες πρακτικής, η ψυχή θα δοκιμαστεί σε νέες προκλήσεις, νέους ανθρώπους, νέες προτάσεις και νέο κάλεσμα για πνευματική αναζήτηση και προσανατολισμό.

Όταν το ξεκίνησα το 2010 με προτροπή της αγαπημένης μου δασκάλας Χαριτίνης Χριστάκου στα πλαίσια των σπουδών μου στην αγγελική συμβουλευτική, είδα ένα όραμα, από τον Γιόγκι Μπάτζαν να ακολουθήσω το μονοπάτι της κουνταλίνι Γιόγκα. Τότε φοβόμουν.Ένα χρόνο μετά όμως ήμουν έτοιμη να ανταποκριθώ σε αυτό το κάλεσμα και να εξελιχθώ μέσα από το μονοπάτι για αυτό το σκοπό. Είναι συνετό να γνωρίζει η ψυχή πως όποια πρόκληση εμφανιστεί στο δρόμο πριν τις 40 μέρες, είναι εφήμερη και το κοσμικό κάλεσμα σε θέτει σε δοκιμασία αν θα πεις ναι στα θέλω της προσωπικότητας. Μετά τις 40 μέρες, η πρόκληση έρχεται ως οιωνός για αυτό που θρέφει και εξελίσσει την ψυχή σου.

Η πρακτική

Καθήστε αναπαυτικά στην πολύθρόνα σας. Με το δεξί χέρι στην καρδιά και το αριστερό στην κοιλιά, τραγουδάμε το μάντρα sat siri siri akal κάθε μέρα για χρονικό διάστημα 40 ημερών, περίπου την ίδια ώρα που το ξεκινήσαμε.Μόλις ολοκληρωθεί παίρνεις μία βαθιά εισπνοή και την κρατάς για 10 δευτερόλεπτα.

Εκπνέεις και μένεις για λίγο στη σιωπή.

Η πνευματικότητα, η θέληση και η δύναμη, χτίζονται μέσα από την πειθαρχία. 7 λεπτά την ημέρα είναι απλά ένας κόκκος στην κλεψύδρα του πεπρωμένου σου. Γιατί να μην το δοκιμάσεις και να αφήσεις την άμμο να σκορπίσει, διώχνωντας δικές σου ευκαιρίες για αναγέννηση ;

Μπορείτε να βάλετε μία πρόθεση από σήμερα κιόλας που θέλετε να έρθει διακαώς στη ζωή σας ή αφεθείτε στη ροή της ενέργειας να σας κατευθύνει στο Ντάρμα της ψυχής.

Παραθέτω έδω το μάντρα μέσα από το κανάλι  youtube.

Sat Siri Siri akaal

Εις μνήμην του αγαπημένου φίλου και δασκάλου, Αλέξανδρου Ντερπούλη που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα 10 Απριλίου.

Καλή Αρχή Στην αναγέννηση σας.

Από τη Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.