Στο χώρο της πνευματικότητας, όποιο νέο σεμινάριο ξεκινάει ως επίγνωση,εισάγεται με τον αγγελικό αριθμό 101 που είναι η αρχή στο νέο πεδίο της εξέλιξης.

Ομοίως ένας άλλος αγγελικός αριθμός ισχυρής συνειδητότητας είναι το 22 και σήμερα ξημέρωσε μία όμορφη ημέρα με πύλη συνειδητότητας 22/2. Αν προστεθούν τα ψηφία μεταξύ τους, οδηγούν στον αριθμό 6 που αντιστοιχεί στο 6ο τσάκρα στο κέντρο του μετώπου, το τρίτο μάτι ως γνωστόν.

Είναι το κέντρο της ενόρασης και της διαίσθησης.

Άδραξε λοιπόν την μέρα (carpe diem) και επίτρεψε στον εαυτό σου να καθοδηγείται πια μέσω της διαίσθησης.

Μα τι είναι η διαίσθηση; Ή αλλιώς η 6η αίσθηση;

Η διαίσθηση είναι μια υπερδύναμη που όλοι έχουμε – ένα είδος μυστικού εσωτερικού δώρου. Είναι το πιο ιερό, αξιόπιστο, λαμπρό εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης. Και όμως οι περισσότεροι από εμάς υπερισχύουν, αρνούνται, απορρίπτουν ή ξεχνούν αυτό το πολύτιμο δώρο.

Επικοινωνούμε με το νου μας πριν πάμε στην καρδιά μας για να χωρέσουμε σε μια ταχύτατη, πνευματική κοινωνία.Και ενώ οι εγκέφαλοί μας είναι απόλυτα διαυγής στην ικανότητά τους να μας βοηθήσουν να βρούμε λογική και να κατανοήσουμε τα πράγματα, δεν έχουν βαθύτερη σχέση με τον κόσμο γύρω μας. Κάποιοι αποκαλούν αυτή τη βαθύτερη σύνδεση θεϊκή νοημοσύνη, πηγή ενέργειας ή άπειρη γνώση.

Είναι η εσωτερική φωνή που σας λέει να υποβάλετε αίτηση για τη δουλειά που νομίζετε ότι δεν είναι εφικτή ή να αποφύγετε ένα άτομο που φαίνεται υπέροχο εξ’ όψεως αλλά σας κάνει να νιώθετε άβολα. Είναι αυτή η άμεση γνώση ή αίσθηση ως πίεση στο συκώτι και στο έντερο.

Σε μερικούς ανθρώπους η σπλήνα παίζει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση μέσω διαίσθησης. Και πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε όλους αυτούς τους παράγοντες πριν είναι πολύ αργά.Η διαίσθησή σας είναι κυριολεκτικά ο πιο ακριβής, εξατομικευμένος οδηγός σας μέσα από τα σκαμπανεβάσματα στη ζωή.

Έχω διαπιστώσει ότι οι πιο θαυμαστές στιγμές συνέβησαν στη ζωή μου,  όταν άκουσα τη διαίσθησή μου.  Πολλοί αστρολόγοι που έχουν διαβάσει τον αστρολογικό μου χάρτη μου λένε να συνδέομαι πιο πολύ με το κομμάτι της διαίσθησης και λιγότερο με της λογικής ως προς την λήψη αποφάσεων και ομοίως το ακολουθώ.

Αντίστροφα, «το δεν εξελίχθηκε τόσο καλά όσο το περίμενα, μα τι έκανα και έπαθα ότι έπαθα»;Εμφανίζονται στιγμές στιγμές όταν δεν ακούω το εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης μου.

Εδώ είναι πέντε πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη διαίσθηση σας:

1. Καθημερινός διαλογισμός.

Ο διαλογισμός αξίζει όλη τη δημοσιότητα που παίρνει. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μέρος για να καθίσετε ακίνητοι για λίγη ώρα (ή να ξαπλώσετε) και ο χρόνος που έχετε αφήσει για να συμβεί το μικρό θαύμα της απόδρασης από τον Νου σας. Ο στόχος είναι να χαλαρώσετε το μυαλό σας, και όχι να σταματήσετε την κάθε σκέψη . Η διαίσθηση ευδοκιμεί και εξελίσσεται από αυτό το αδιέξοδο, γι ‘αυτό η δημιουργία μιας εσωτερικής ατμόσφαιρας ακινησίας και ηρεμίας είναι τόσο σημαντική. Η σύστασή μου είναι 10 λεπτά την ημέρα, αλλά ακόμη και τρία λεπτά μπορεί να έχει τεράστια θετική επίδραση στην ικανότητά σας να συντονίζεστε.

 2. Συντονιστείτε στη σοφία του σώματός σας.

Τώρα που αναπνέετε συνειδητά, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ρωτάτε μερικές νέες ερωτήσεις. Ισχυρά ερωτήματα διαμορφώνουν την εστίασή μας και οδηγούν σε νέα ισχυρά αποτελέσματα. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν έναν επιστήμονα, κάποιον που παρατηρεί τι συμβαίνει χωρίς κρίση. Η δουλειά σας είναι να κάνετε ερωτήσεις, να παίρνετε πλούσιες σημειώσεις και να ακολουθείτε μοτίβα.Ανοίξτε τη διαίσθησή σας με ερωτήσεις όπως: «Τι νιώθει η θλίψη και πού βρίσκεται στο σώμα μου;» «Τι νιώθει η αγάπη, ο ενθουσιασμός ή η μοναξιά; Πού βρίσκονται αυτά τα συναισθήματα;» Τότε παρατηρήστε πώς νιώθετε. Αισθάνεσαι θυμό ως σφίξιμο στο στήθος ή τη χαρά σου ως ζεστασιά στην κοιλιά; Πώς αισθάνεστε όταν ακούτε τη διαίσθησή σας ή όταν το αγνοείτε; Η διαίσθησή μας αγαπά να εκφράζεται μέσα από συγκινήσεις και σωματικές αισθήσεις. Χρησιμοποιήστε τη σοφία του σώματός σας προς όφελός σας.

   3. Εστίαση και πρακτική διαίσθηση καρδιάς / κοιλιάς.

Ένας άλλος άριστος τρόπος για να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας είναι να σταματήσετε και να αναρωτηθείτε τι αισθάνεστε στην καρδιά και στο έντερο. Το εντερικό νευρικό μας σύστημα, είναι γνωστό ως ο δεύτερος εγκέφαλος και έχουμε σχεδόν εξίσου αισθητικούς νευρώνες στο έντερο μας όπως στον εγκέφαλό μας. Περιττό να πούμε ότι η διαίσθησή σας συχνά παρουσιάζεται μέσα από το έντερο.Προσπαθήστε να προσθέσετε μια φυσική συνιστώσα στην πρακτική τοποθετώντας το ένα χέρι στην καρδιά σας και το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Για ορισμένους, μπορεί να φαίνεται περίεργο να προσπαθήσετε να εντοπίσετε αυτό που αισθάνεστε μέσα στο σώμα σας. Για άλλους, θα είναι δεύτερη φύση. Θυμηθείτε ότι ό, τι αισθάνεστε είναι τέλειο για σας. Μπορεί να αισθανθείτε ένα χρώμα ή μια εικόνα εάν είστε οπτικά άτομα ή ακούτε ήχο ή μελωδία εάν ακούτε ακουστικά. Ή ίσως νιώθετε ένα ζεστό, άγγιγμα στην καρδιά σας ή ένα πόνο στην κοιλιά σας. Πιστεύω ότι έχουμε απίστευτη πρόσβαση σε μια μυριάδα αισθητηριακών εμπειριών. Παίρνει μόνο χρόνο, υπομονή και πρακτική, αλλά αξίζει τον κόπο.

4. Διαισθητική γραφή.

Για αυτή την άσκηση, χρειάζεστε απλώς ένα σημειωματάριο ή ψηφιακή συσκευή, το αγαπημένο σας στυλό και το χρόνο να παραμείνετε ακίνητοι. Το φωτισμό ενός κεριού και μία απαλή μουσική χαμηλά, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε. Στη συνέχεια, ρωτήστε τον ανώτερο εαυτό σας κάποιες ερωτήσεις. Συζητήστε με εκείνη την μη-εγώ, πλευρά, του εαυτού σας, θέτοντας ερωτήσεις όπως: «Τι θα μου έλεγες σε αυτή την κατάσταση;» «Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση εδώ για το υψηλότερο καλό όλων;» Ή μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας ερωτήσεις που είναι ανοιχτές, όπως: «νιώθω χαμένος, παρακαλώ να μου δώσετε κάποια συμβουλή ανώτερης σοφίας».Αφού ρωτήσετε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να σταματήσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να αφήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει πολύ ακίνητος. Στη συνέχεια, αρπάξτε το σημειωματάριο και γράψτε ό, τι έρχεται. Είναι ζωτικής σημασίας να αφήσουμε οποιοδήποτε περιορισμό ή κρίση κατά μέρους. Αυτή η πρακτική από μόνη της με οδήγησε σε μερικά θαύματα της ζωής μου. Η συγγραφή είναι μία μορφή πραγμάτωσης. μία άγνωστη φωνή εντός που μέσω κίνησης του χεριού γνωστοποιεί μία πληροφορία που είναι κρεμμένη στο ασυνείδητο και θα αναδυθεί. Όσα έγραφα νωρίς, τα έζησα αργότερα ως δια μαγείας.

Σαν σήμερα πριν από από δύο χρόνια, καθοδηγήθηκα να γράψω ένα θεατρικό έργο για ένα μεγάλο καλλιτέχνη και ένα νέο τραγουδιστή που πέθανε ξαφνικά σε τροχαίο ατύχημα και πήγε στον Παράδεισο με τον τίτλο ¨Μία -δεύτερη- ευκαιρία» όπου το συμβούλιο των αγγέλων δίνουν στην ψυχή του μία ευκαιρία να γυρίσει πάλι πίσω. Ένιωθα σαν να αιωρούμαι σε έναν παράλληλο κόσμο και πήρα πολυ σημαντικές πληροφορίες οχι μόνο για την ψυχή του αλλά και για τις λεπτομέρειες του ατυχήματος που δεν εμπεριέχονται στην δικογραφία του συμβάντος από καλοθελητές να αποκρύψουν την αλήθεια. Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να αγαπήσω κάποιον δίχως να τον γνωρίζω.

5. Βρείτε έναν δάσκαλο να εξυψώσει την διαίσθησή σας.

Για να παραφράσω έναν όρο που άκουσα σε μια ομάδα υποστήριξης πριν από χρόνια, «Μην ζεις τη ζωή μόνος». Οι πιθανότητές σας να κολλήσετε με νέες συνήθειες και συμπεριφορές αυξάνεται όταν έχετε κάποιον να διηγηθείτε τις ενοράσεις. Βρείτε κάποιον στη ζωή σας που εργάζεται για την ενδυνάμωση της διαίσθησής τους επίσης και ξεκινήστε το όμορφο ταξίδι της παρακολούθησης της συγχρονικότητας που ξεδιπλώνεται και η εσωτερική σοφία ανθίζει παράλληλα. Θυμηθείτε, αυτό που εστιάζετε επεκτείνεται. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε το μυστικό εσωτερικό δώρο που σας περιμένει, θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και μαγικό να βρείτε κάποιον με τον οποίο θα εργαστείτε.Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας καθώς εργάζεστε για να καλλιεργήσετε τη διαίσθησή σας, ειδικά αν είναι κάτι που δεν έχετε δώσει πολύ μεγάλη προσοχή στο παρελθόν.

Χαρίστε στον εαυτό σας το δώρο που σας δόθηκε από ψηλά. Ξετυλιχτε το και δείτε την ζωή σας να αλλάζει γνωρίζοντας με το βλέμμα της Σοφίας. Είναι ένα χάρισμα, ένας εσωτερικός πλοηγός να οδηγείτε την ζωή σας σε θαύματα με επίγνωση.

Καλη αρχή

Κωνσταντίνα Δήμου