Από μικρό παιδάκι το βλέμμα μου στόχευε πάντα προς τον Ουρανό. Ότι μπορούσε να τον φτάσει, να υψωθεί και να τον διαπεράσει, πόσο το προσδοκούσα. Δεν ήμουνα παιδί της Γης μα πάντα πλάσμα του Ουρανού.

Σαν κάθε σήμερα, μία καθαρή Δευτέρα οι ουρανοί έγιναν χρωματιστοί από πάνινες ελπίδες, προσδοκίες μικρών παιδιών να φωτίσουν με την θέληση τους κάθε σημείο του ορίζοντα από πολύχρωμους χαρταετούς.

Λόγω αρχής Σαρακοστής, αρχίζει και μία κάθαρση της ψυχής πριν τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Μα τι θα φέρει λύτρωση;

Με το νήμα της Συγχώρεσης, η ψυχή ξεμακραίνει πιο ψηλά και αγγίζει πάντα τον Ουρανό.

Θα αρχίσει η νηστεία για το σώμα μα η ψυχή πως θα αδειάσει από ότι την βαραίνει για να ανυψωθεί;

Οι Καλές Πράξεις

Χωρίς να το πολυσκέφτεσαι μα ούτε και να το πολυσυζητάς, βρες μία καλή πράξη να πράττεις μέσα στην περίοδο της νηστείας και κράτα την δράση μυστική ακόμα και από τον ίδιο τον παραλήπτη. Γίνε ευρυματικός έστω ακόμη και πρωτότυπος μα κράτησε προφίλ μυστηρίου έναντι στην υπογραφή της προς τους άλλους. Μπορεί η υπογραφή να επικυρώνει πάντα μία παρουσία ωστόσο το κοσμικό μελάνι μίας καλής και ανιδιοτελούς πράξης κατοχυρώνεται ακόμα και με μία θετική σκέψη. η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Λίστα Συγχώρεσης

Κάθε βράδυ πριν βυθιστείς στα όνειρα δημιουργησε μία λίστα συγχώρεσης  προς τα άτομα που σε πλήγωσαν μα και πλήγωσες μην ξεχνόντας να προσθέτεις πάντα και τον εαυτό σου.

Πως γράφεις μία τέτοια λίστα;

Συμπληρώνεις δύο στήλες ανθρώπων. Αυτούς που σε πλήγωσαν  στην μία και αυτούς που πλήγωσες στην άλλη και γράφεις Εναλλακτικά κάτω από το ονοματεπώνυμα τους τις δύο εντολές συγχώρεσης και αποδέσμευσης.

Συγχωρώ όσους με πρόσβαλλαν. Όσους με έκαναν να νιώσω κακία, πικρία, παράπονο, θυμό. Όλα αυτά τα συγχωρώ. Εσωτερικά και εξωτερικά εγώ συγψωρώ. Είστε ελεύθεροι και είμαι ελεύθερος/η. Εγώ σας αποδεσμέυω από την πράξη και σας συγχωρώ. Ας γίνει έτσι. ( Επαναλαμβάνεις όσο συχνα μπορείς λέγοντας τα ονόματα τους ένα προς ένα για 40 μέρες ).

Αν η λίστα είναι μικρή και έχει μόνο 1-3 άτομα προς συγχώρεση, απλά λες την εξής εντολή.

Ο Ιησούς Χριστός μέσα μου συγχωρεί τον Ιησού Χριστό μέσα σου(το όνομα του ατόμου). Ο Ιησούς Χριστός σε εσένα (το όνομα του ατόμου), συγχωρεί τον  Ιησού Χριστό σε εμένα και είμαστε και οι δύο απελευθερωμενοι και αποδεσμευμένοι από τα δεσμά στο χωροχρόνο . Ας γίνει έτσι. ( Επαναλαμβάνεις όσο συχνα μπορείς λέγοντας τα ονόματα τους ένα προς ένα για 40 μέρες ).

Να θυμάστε ότι όσο η λίστα μικραίνει τόσο μεγαλώνει η καρδιά και υψώνεται η ψυχή.

Έλξη Αφθονίας

Όσο η λίστα των ονομάτων μικραίνει τόσο μεγαλώνει ο χώρος της καρδιάς να έλξει ότι πολυπόθητο επιθυμεί διακαώς, όπως αφθονία από χρήματα μα και από νέους και πιο φωτεινούς ανθρώπους.Όσο ο χώρος της πικρίας μικραίνει και το σύμπαν συμπληρώνει όποιο κενό δημιουργείται με κάθε προιόν της δικής σας σκέψης.

Ας θυμόμαστε όμως ότι όσο σημαντική και αν είναι η συγχώρεση αναζητάει πάντα μία καθαρή και συνειδητή σκέψη ώστε να επιτευχθεί η λύτρωση.

Αν το ζητούμενο είναι μόνο η αφθονία και τα λόγια της δικής σας συγχώρεσης παραμένουν ξέπνοα και άδεια, της ψυχής ο χαρταετός δύσκολο να ανυψωθεί αν το έδαφος μίας παλιάς ζωης τον κρατάει χαμηλά στη Γη.

Η συγχώρεση είναι μία πράξη θάρρους και εσωτερικής δύναμης ή απλά, είναι η ύστατη πνευματική εξύψωση.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου