Ο παρακάτω διαλογισμός σε μορφή κρίγια κατά την διδασκαλία της Κουνταλίνι Γιόγκα θα βοηθήσει να ανακτήσει την ευλυγισία του σώματος αλλά και της χωρητικότητας των πνευμόνων και λίγο πολύ, θα νιώσετε ότι προσφέρετε στον εαυτό σας τα οφέλη μίας αερόβιας άσκησης με αυτό το μικρό σετ που συνδυάζει σωματική άσκηση και αναπνοή.

Αυτή η Κριγια έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα και το νευρικό σύστημα και δημιουργεί αντοχή στο σύστημα, στην αύρα και στον οργανισμό.

Αυξάνει την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.

Πιέζει την καρδιά να ρυθμιστεί και προσαρμόζει τους διάφορους καρδιακούς μυς ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Αυτή η Κριγια βοηθά επίσης τα νεφρά, τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα.

Οφέλη

Προτού ξεκινήσετε, κρατήστε κοντά σας ένα μπουκάλι με νερό. Μετά από αυτήν την άσκηση μπορεί να είστε πολύ διψασμένοι. Για να λειτουργήσει αυτός ο διαλογισμός και να αποκτήσετε όλα τα οφέλη του, πρέπει να αυξήσετε την ικανότητά σας έτσι ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τη σπονδυλική κάμψη με την αναπνοή που κρατάει για τουλάχιστον 1 πλήρες λεπτό κάθε φορά. Η αυξημένη αερόβια ζωτικότητα που προκύπτει μετά από 40 ή περισσότερες ημέρες θα κάνει τη ζωή πλουσιότερη και πιο θετική, παρέχοντας εφεδρική ικανότητα αντιμετώπισης προκλήσεων Η ασθένεια αναπτύσσεται όταν το σώμα παίρνει λιγότερο οξυγόνο, αποβάλλει λιγότερα απόβλητα και ο εγκέφαλος, τα όργανα και οι αδένες μειώνουν τη λειτουργία τους. Τελικά το σύστημα καταρρέει.

Πρακτική

Αυξήστε την ώρα της άσκησης σε 22 λεπτά μία φορά την ημέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασκηθείτε στα 11- 22 λεπτά είναι να το χωρίσετε σε δύο περιόδους 11 λεπτών με ανάπαυση 3-5 λεπτών μεταξύ τους.

Καθίστε σε μια εύκολη στάση οκλαδόν, με ένα ελαφρύ κλείδωμα του λαιμού προς το πηγούνι. Κρατήστε τα γόνατα με τα χέρια.

Αναπνοή & Κίνηση:

Εισπνεύστε εντελώς με μια γιογκική αναπνοή. Τεντώστε το θώρακα στη μέγιστη χωρητικότητα. Αναστολή της αναπνοής σηκώνοντας το στήθος και το διάφραγμα. Μην αφήνετε διαρροή αέρα μέσα ή έξω κατά τη διάρκεια της άσκησης. Κλειδώστε τη γλώσσα στον ουρανίσκο.Πιέστε τη γλώσσα προς τα πάνω, πίσω από τα δόντια και το πιο μπροστινό σημείο της οροφής του στόματος. Αρχίστε να λυγίζετε τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός και προς τα πίσω καθώς κρατάτε τα γόνατα.

Ευλυγισία της σπονδηλικής στήλης με ομαλό, αρκετά γρήγορο ρυθμό. (Εστιάστε στην πλήρη κάμψη της σπονδυλικής στήλης και μην τραβάτε τους ώμους προς τα εμπρός.) Όταν δεν μπορείτε πλέον να κρατάτε την αναπνοή άνετα, καθίστε ευθεία και εκπνέετε δυνατά. Εισπνεύστε γρήγορα και συνεχίστε την κάμψη της σπονδυλικής στήλης.

Καλή Αρχή!Σατ Ναμ

Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Δήμου είναι πιστοποιημένη δασκάλα κουνταλίνι γιόγκα και πραγματοποιεί μαθήματα διαδικτυακά για σωματική,πρανική υγεία και θωράκιση της υγείας μέσω της πλατφόρμας zoom
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.