Τα σώματά μας είναι πάνω από 70% νερό, επομένως είναι λογικό ότι τα ανθρώπινα όντα θεωρούσαν πάντα το νερό ως μια ιερή πηγή ζωής και θεραπείας. Είναι κυριολεκτικά περισσότερο από το μισό από το ποιοι είμαστε, και πάνω από το ήμισυ της επιφάνειας της γης είναι νερό. Το νερό καθαρίζει και ενυδατώνει, περιέχει και παράγει τροφή, και όταν το εμπεριέχουμε, μας κρατά σε μια αγκαλιά που δεν αφήνει κανένα μέρος μας άθικτο. Ο διαλογισμός με νερό μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος να ευθυγραμμιστούμε πληρέστερα με αυτό το σύστημα υποστήριξης που καθιστά τη ζωή δυνατή και ευχάριστη σε τόσα πολλά επίπεδα.

Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε τον διαλογισμό μας ενώ είμαστε σε φυσική επαφή με ένα σώμα νερού, είτε στην οικειότητα της μπανιέρας μας είτε στο απέραντο δοχείο ενός ωκεανού. Μπορεί να επιπλέουμε στην πλάτη μας σε μια πισίνα ή να καθόμαστε με τα πόδια μας βυθισμένα σε μια λίμνη ή κολπίσκο. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε απλά να κλείσουμε τα μάτια μας και να επιλέξουμε μια τοποθεσία με βάση τη φαντασία μας.

Ό, τι κι αν επιλέξουμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε κλείνοντας τα μάτια μας και ακούγοντας την αναπνοή μας. Ταυτόχρονα, συντονίζουμε τη συγκεκριμένη μουσική του νερού που έχουμε επιλέξει – τη δυναμική ορμή ενός ποταμού ή ενός καταρράκτη ή την υπερφυσική σιωπή του κόσμου κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πώς ο τύπος του νερού που επιλέγουμε αντικατοπτρίζει αυτό που επιδιώκουμε – την ειρήνη κάτω από την ταραχώδη επιφάνεια της ζωής, την καθαριστική δύναμη ενός ποταμού που αγωνίζεται μέσα από ένα φαράγγι, ή την αναζωογονητική, μελωδική ανάδευση ενός ζωηρού κολπίσκου. μικρό.

Καθώς κινούμαστε μεταξύ της συνειδητοποίησης της αναπνοής μας και της συνειδητοποίησης του νερού στο οποίο βρισκόμαστε, μπορούμε να αρχίσουμε να απελευθερώνουμε τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον στο ορμητικό ποτάμι, ή να απελευθερωθούμε εντελώς στην αγκαλιά του νερού καθώς επιπλέουμε, στο μυαλό μας στην υδάτινη μήτρα ενός ωκεανού ή μιας λίμνης.

Όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να επιστρέψετε σε πιο συμπαγές έδαφος, χαλαρώστε το σώμα σας πίσω στη γη, στο μυαλό σας ή στην πραγματικότητα, και ξαπλώστε στην πλάτη σας, επιτρέποντας στο νερό να χάντρα και να κυλήσει το δέρμα σας, εμποτίζοντας τη γη και εξατμίζοντας. στον αέρα, αφήνοντάς σας καθαρό, επουλωμένο και ανανεωμένο.

Αν θέλεις να βάλεις το νου στη διαδικασία κάθαρσης και να ενεργοποιήσεις την ροή μέσα στη ζωή σου, μπορείς να επαναλάβεις το παρακάτω μάντρα Sat Narayan Wahe Guru Hari Narayan Sat Nam.

Θα ενεργοποίηθεί η διαίσθηση, η ανώτερη καθοδήγηση μέσα στη ζωή σου και θα βιώσεις βαθιά θεραπεία!

Καλή Αρχή!

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.