Κάθε χώρα έχει τους βοτανικούς θησαυρούς της που γίνονται πυλώνες του πολιτισμού. Στη Νότια Αμερική, το ξύλο Palo Santo είναι ένας τέτοιος θησαυρός. Αν το ιερό ξύλο δεν έχει μπει ακόμη στο σπίτι θεωρείστε αυτό το άρθρο ως οιωνό για απομάκρυνση από αρνητικές ενέργειες.Είναι ο βασιλιάς των αρωματικών sticks, απ’όλα τα άλλα είδη, όπως χειροποίητα αρωματικά έλαια μέχρι αρωματικά κεριά, το αρωματικό ξύλινο θυμίαμα “ιερού ξύλου” ονομάζεται έτσι για το σεβαστό και μυστικιστικό Ίνκας από το οποίο προέρχεται. Έχει ένα μυρωδάτο άρωμα από εσπεριδοειδή με λεπτές νότες όπως το τριαντάφυλλο (προέρχεται από την ίδια οικογένεια) και το υπέροχο με αυτό το ξύλο είναι ότι είναι άγρια ​​επεξεργασμένο, αφού προέρχεται φυσικά από φλοιό δέντρου.

Το Palo Santo χρησιμοποιείται συχνά με τον ίδιο τρόπο όπως το φασκόμηλο ή το κέδρο για καθαρισμό, αποκατάσταση και ανασύσταση. Ο φλοιός έχει καεί ασφαλώς εδώ και αιώνες σε πνευματικά και θρησκευτικά τελετουργικά, όπως είναι γνωστό ότι φέρνει καθαρότητα και εξαγνισμό διατηρώντας τις γειωμένες ενέργειες. Οι Σαμάνοι παραδοσιακά το χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν την αρνητική ενέργεια και να αυξήσουν την αγάπη και την ευημερία.

ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ

1. Ανάψτε το Palo Santo .

2. Αφήστε το να πάρει φωτιά και αφήστε το να καεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, σπρώξτε απαλά τη φλόγα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να το φυσήξετε για να κρατήσετε τον καπνό σε όλη τη διαδικασία.

3. Πείτε φωναχτά ή σιωπηλά: “Ζητώ το πνευματικό φυτό του Πάλο Σάντο να παρασύρει αυτό το χώρο με ευλογίες”.

4. Για να ευλογήσετε τον εαυτό σας, απλά αφήστε τον καπνό και την πλούσια μυρωδιά να γεμίσει το δωμάτιο.

5. Όταν τελειώσετε, τοποθετήστε το ραβδί σας σε ένα πυρίμαχο δοχείο. Σε αντίθεση με το συμβατικό θυμίαμα, το οποίο καίγεται εντελώς μετά τη καύση, το ξύλο Palo Santo μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, η καύση του Palo Santo μυρίζει φανταστικά, και είναι σχεδόν σίγουρα φθηνότερη από ένα κερί. Παρόλο που εδώ και χρόνια υπήρξε ένα ιερό τελετουργικό, ελπίζω ότι θα βρείτε τρόπους για να ενσωματώσετε το αρώμα της  που προσφέρει στην δική σας ζωή και τελετουργίες μα και θαύματα

Από την Κωνσταντίνα Δήμου.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.