Το Gua sha είναι μια αγαπημένη μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό, για τη θεραπεία ολόκληρου του σώματός σας, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, την ενθάρρυνση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βοήθεια της λεμφικής αποστράγγισης. Πιο πρόσφατα-και ιδιαίτερα στη Δύση και τους χώρους ομορφιάς, φημίζεται για τα οφέλη που χαρίζει στην επιδερμίδα και τη γλυπτική του προσώπου αλλά και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Σίγουρα, είναι μια συνήθεια που κάνω σχεδόν καθημερινά, όπου και να βρίσκομαι και διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.Αυτό που είναι τόσο υπέροχο είναι ότι μπορούν να το δοκιμάσουν όλοι.

Το Gua sha έχει μια εγκοπή αλλά και μία ευθεία επιφάνεια στο κρύσταλλο ή το κόκαλο βουβάλου που εφάπτονται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και το ανασηκώνουν(μάθετε τα βασικά και τα κοινά λάθη εδώ). Στη συνέχεια, καθώς μαθαίνετε περισσότερες τεχνικές και βελτιώνεστε στη δική σας πρακτική, μπορείτε να καθορίσετε τη ρουτίνα σας για τις ανάγκες σας.

Αποσυμφορίζει τα κουρασμένα μάτια

Κάθε σημείο γύρω από την περιοχή των ματιών είναι μοναδικό αλλά και άκρως ευαίσθητο και θέλει λεπτοφυείς κινήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνετε στους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο, τις λεπτές γραμμές, το χαλάρωμα και τις σακούλες απαιτούν μοναδικά προϊόντα, συστατικά και προσεγγίσεις. Εν αρχή λίγο λάδι καρύδας σε υγρή μορφή και μία κάψουλα βιταμίνης Ε διαλυμένη. Σίγουρα πολλές από αυτές έχουν περιστασιακές θεραπείες που επικαλύπτονται, αλλά πάντα λέμε ότι είναι τόσο σημαντικό να προσδιορίσετε τον ακριβή στόχο της φροντίδας του δέρματος σας, πριν καταλήξετε σε κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια και ανεπανόρθωτο αποτέλεσμα.

Και για χαλαρά ή πρησμένα μάτια, το gua sha είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να βλέπετε θαύματα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου . Το εργαλείο του gua sha μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο (ακόμα και αν είναι δύο παγωμένα κουτάλια) και το απαλό μασάζ μπορεί να τείνουν να πρήζουν το δέρμα και να βοηθήσουν στην ανύψωση της περιοχής. (στη παρακάτω φωτογραφία θα δείτε τις προτεινόμενες κινήσεις του gua sha για να περιηγηθείτε στο χάρτη του προσώπου σας).

Το εργαλείο Gua sha είναι υπέροχο γιατί όταν κάνετε μασαάζ στο πρόσωπό σας, όχι μόνο βοηθά το δέρμα, αλλά αυξάνει τη διάθεσή σας, σας σηκώνει, διεγείρει το λεμφικό σύστημα και ξυπνάει την κοιμισμένη ενέργεια και στο πρόσωπό σας και στα μάτια σας.Για να ξεκινήσετε από την περιοχή, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας έχει λιπανθεί σωστά με το λάδι της επιλογής σας και να είστε ευγενικοί με τις κινήσεις σας.

Για τα μάτια, είναι ένα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης καθώς είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Θα θέλετε να βάλτε περισσότερο λάδι – καθώς και στο λαιμό – για να μην τραβάτε πολύ δυνατά .Ενώ σε ώριμο ή ευαίσθητο δέρμα τραβάει περισσότερο ως αίσθηση, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.

Μόλις πέντε λεπτά την ημέρα θα σας αποζημιώσουν και θα βλέπετε διαφορά στο προσωπό σας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα! Προσωπικά τις καλύτερες φιλοφρονήσεις τις έχω δεχθεί από γυναίκες αντιζήλους.

Πως θα ξεκινήσετε

Αρχικά από την περιοχή των ζυγωματικών, απαλές κυκλικές κινήσεις από την άκρη της μύτης προς τους κροτάφους. θα θελήσετε να πάρετε μια ομαλή πτυχή της πέτρας σας και να σκουπίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια γύρω και πάνω (ειδικά αν είστε πρησμένοι σε αυτήν την περιοχή το πρωί – αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξομαλυνθούν τα πράγματα γρήγορα).

Επαναλάβετε αυτή την κίνηση έως και 10 φορές και μετά πηγαίνετε στο κόκαλο του φρυδιού. “Έτσι, για άτομα που υποφέρουν, ας πούμε, από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή πρήξιμο των ματιών που ξυπνούν, αλλεργίες στα μάτια ή χαλάρωση, αν πραγματικά κάνετε τα φρύδια σας, θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τα μάτια. Με τη συμμετοχή των οστών και των μυών του φρυδιού, δημιουργείτε μικροδιέγερση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση της υπόλοιπης περιοχής των ματιών.Το να φροντίζετε το δέρμα και το πρόσωπό σας με gua sha είναι ο τέλειος τρόπος για να σας κάνει να φαίνεστε ανανεωμένοι και το πρόσωπο σφριγηλό με την επιδερμίδα ανορθωμένη που θα αντικρίζεται στα λαμπερά μάτια όσων σας κοιτάζουν.

Από πού μπορείτε να το προμηθειτείτε καθώς και να βρείτε μία ποικιλία με το κόστος της αρεσκείας σας… αποκτήστε ένα ζευγάρι για ταύτοχρονη κίνηση μαζί με λίγο έλαιο καρύδας από το σούπερ μάρκετ και θα ξετρελαθείτε.

ITME

Καλή αρχή στην άνοιξη της όψης σας!

 

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.