Πάντα μελετούσα την αστρολογία, τις επιρροές των πλανητών, στις αρχές του χρόνου όμως και ιδίως μετά το πέρας του καλοκαιριού. Συνήθως το Σεπτέμβριο ακολουθεί μία νέα δυναμική περίοδος ανανέωσης σχεδίων. Αν και δεν ήμουν από τα άτομα που υποβάλλω τον εαυτό μου σε ημερήσια ενημέρωση του ωροσκοπίου μου για να ξεπροβάλλω έξω από το σπίτι μου με αστρολογική ασφάλεια.

Και όμως επηρεάζομαι από τα άστρα μέσα στα κοινωνικά μου σύνολα ως κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η αστρολογία θα σου δώσει ένα στίγμα ενεργοποίησης, μία ώθηση αλλαγής αλλά και έναν είδους προγραμματισμό που ισχύει κατά το ήμισυ μιας και η ελεύθερη βούληση πρέπει πάντα να εκτιμάται μιας και είναι σημαντικός παράγοντας στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία.

Πέρυσι ξεκίνησα το πρώτο κομμάτι ενασχόλησης μέσω σπουδών και μελέτης από ένα εισαγωγικό σεμινάριο αρχετυπικής- εξελικτικής αστρολογίας και φέτος από τα γενεθλιά μου, οι πλανήτες, οι διαθέσεις των ανθρώπων με ώθησαν να εξελίξω την επιθυμία μου να σπουδάσω αστρολογία.

Άραγε σπουδάζεται πραγματικά αυτή η επιστήμη από τον οποιοδήποτε ή απλά ένας άνθρωπος ως καθαρο κανάλι μπορεί να γίνει μέντορας και να σε βοηθήσει να παρατηρήσεις αλλιώς μία αστρολογική επιρροή; Πάντα θαύμαζα τους αστρολογους που είχαν την ικανότητα να δουν διορατικά κάποια πλανητικά σύμβολα και να μπορούν όχι μόνο να τα  αποκωδικοποιήσουν μα και να τα συσχετίσουν με τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Ακόμη και σήμερα, μού είναι αρκετά αξιόλογο το γεγονός ότι μπορώ να πάρω τον αστρολογικό μου χάρτη και να ερμηνεύσω συμπεριφορές του παρελθόντος με τις εκάστοτε πλανητικές όψεις και επιρροές. Υπάρχει κάτι ομορφότερο από το να απολαμβάνεις τον απογευματινό σου καφέ και να μελετάς τον εαυτό σου, την προβολή της ψυχής σου είς βάθος;

Νιώθω βαθιά μέσα μου την πεποίθηση ότι δεν είναι τα άστρα που καθόρισαν την τύχη και το πεπρωμένο μου αλλά η ψυχή μου που επέλεξε τον χωροχρόνο και τις αστρολογικές συνθήκες για να εξελιχθεί καταλλήλως μέσα από τις δύσκολες όψεις. Τα τετραγωνα και τις δυσαρμονικές γωνίες με άλλους αρχετυπικούς παράγοντες.

Κάθε πρόβλεψη στο τώρα την καθορίζει το κανάλι, η ορθή και διαυγής επικοινωνία, η κατανόηση των μαθημάτων, η πρόκληση της μεταμόρφωσης και της αλλαγής και η ελεύθερη βούληση.

Κατά καιρούς λαμβάνω ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ότι το 2017 θα είναι η προσωπική μου χρονιά εξέλιξης και μεταμορφωτικής αλλαγής. Και ο νους ταξιδεύει σε έρωτες, ευκαιρίες, στο δικό του μονοπάτι από φιλοδοξίες. Ελπίζει στα τρίγωνα και αποφεύγει τα τετράγωνα. Αδημονούσε για το άγγιγμα του Δία και της Αφροδίτης και δεν προσδοκούσε επ’ουδενί την πλουτώνια επιρροή, το άλμα ανάμεσα στο νότιο και στο βόρειο δεσμό. Οι Ουρανοκατέβατες και ξαφνικές επιδρομές της έκπληξης, της αποκοπής της όποιας συνήθειας και του πλανητικού σκωτσέζικου ντους με εμμονή στο παγωμένο που θα σε ανατριχιάσει. Το καρμικό αποτύπωμα του Κρόνου και τα δώρα της δικής του εξέλιξης, που όποιος γνωρίζει από αστρολογία υποψιάζεται ότι πέφτουν από τον ουρανό με το σταγονόμετρο και δεν μοιράζονται με χούφτες.

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και βίωσα πολλές απώλειες απ’όποια αναπάντεχη πλανητική επιρροή ήρθε να με συγκρούσει με τον εαυτό μου και τους άλλους, κατά την παραδοσιακή αστρολογία. Και όμως για την εξελικτική ένιωσα πρώτη φορά ολοκληρωμένος άνθρωπος. Αποκωδικοποιώντας κομμάτια μου που θα συγκρουστούν με απώλεια, θάνατο, αλλαγή από ρουτίνα σε απόλυτη συνειδητοποίηση, βίωσα μέσα μου την Ανάσταση της ψυχής μου μέσα από την βόλτα των πλανητικών επιρροών στους οίκους της ζωής μου.

Γιατί ότι σύνηθες μπορεί να φαντάζει διαφορετικό…

Από τον Πλούτωνα μπορεί να μεταμορφωθεί μία ζωή, από το Κρόνο μπορεί  να πυροδοτείται μία ευκαιρία για υλοποίηση από τον Άρη μία στιγμή διεκδίκησης, από τον Ποσειδώνα μία εσωτερική αλήθεια και από την Αφροδίτη μία σχέση αρμονίας.

Δεν είναι πάντα η σκηνή μέρος ενός έργου μα και το παρασκήνιο.

Η ψυχή ο σκηνοθετης.

Οι πλανητές ένα θεατρικό έργο.

Οι όψεις μία επιχειρηματική επένδυση, μα ο αστρολογικός χάρτης, μία θεατρική παράσταση.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.