Όταν ήμουνα μικρούλα,θυμάμαι το μπαμπά μου να συγκεντρώνει χαρτάκια μικρά από ημερολόγιο τοίχου και να τα κρατάει σημειώνοντας τις ημέρες του φεγγαριού αφού τον βοηθούσαν να ψαρέψει και να γεμίσει τα δίχτυα του με ψάρια. Και όμως όταν έπλεε με τα κύματα της τύχης, δεν είχε ιδιαίτερη εύνοια στο αγαπημένο του χόμπι. Σαφώς έπαιζε ρόλο ότι τα νερά του Ευβοικού Κόλπου, είχαν διαφορετική πορεία και ροή ανά έξι ώρες και το γεγονός αυτό, έκανε περίπλοκα τα πράγματα.

Έχουμε αναρωτηθεί την ροή της ζωής κατά την διάρκεια των φάσεων της σελήνης; Στην γέμιση της, κατά την διάρκεια του νέου φεγγαριού; Κατά την διάρκεια της πανσελήνου μα και της χάσης της;

Αν ήμουν στο Μεσαίωνα, προφανώς αυτό το έγγραφο  δεν θα διαβάζονταν από εσένα την δεδομένη στιγμή αφού θα βρισκοταν ήδη στην πυρά.Η Νέα Εποχή των πραγμάτων που μας θέλει συνειδητούς στην κοσμική ενέργεια, επιτρέπει στον εαυτό μας να εκφραζόμαστε και  να πειραματιζόμαστε με τους κύκλους της φύσης και να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για όμορφες αλλαγές.

Όλοι θεωρούμε τον Ήλιο ως κομμάτι φωτός, επέκτασης, ανθοφορίας και υλοποίησης αλλά δίχως την ύπαρξη της Σελήνης θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω στάδια εξέλιξης. Η Σεληνη σχετίζεται με την ροή της εξέλιξης, της θηλυκής αρχής, το Γίν της ζωής.

Την μητέρα, την θηλυκότητα, την γονιμότητα και τα συναισθήματα. Στο ξεκίνημα της Νέας σελήνης, βάζουμε στόχους , θετικές δηλώσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Κόβουμε τα μαλλιά μας για να δυναμώσουν. Ξεκινάμε νέους κύκλους συνεργασιών, σχέσεων και νέων πραγμάτων. Φυτεύουμε τα λουλούδια μας και κατά την διάρκεια της γεμίσης επιτυγχάνεται το στάδιο της σποράς. Χρήσιμο θα ήταν να φοράμε μία φεγγαρόπετρα αν θέλουμε να συγκεντρώσουμε στην αύρα μας τα ωφέλη της σελήνης και μας λείπουν. Στην Πανσέληνο κάνουμε διαλογισμούς ενεργοποίησης στόχων και επικεντρωνόμαστε στο στόχο της κάθε μας επίτευξης. Ελαττώνουμε τις εντάσεις των συναισθηματικών μας διακυμάνσεων και παρατηρώντας της μέσα στα κοινωνικά μας σύνολα. Αποτοξινώνουμε το σώμα πίνοντας πολυ νερό. Ενώ στο άδειασμα του φεγγαριού, διώχνουμε πράγματα, όπως ρούχα που πια δεν χρειαζόμαστε στην ντουλάπα μας. Απελευθερωνόμαστε από καταστάσεις που έχουμε επωμιστεί και μας γεμίζουν άγχος, βάρη που δεν μπορούμε να έχουμε πλέον στα συρτάρια της ζωής μας.

Ας θυμόμαστε ότι ο ήλιος είναι ο κυβερνήτης του Νευρικού Συστήματος και του Συμπαθητικού συστήματος ενώ η Σελήνη κυβερνάει το ορμονικό μας σύστημα καθόλη την διάρκεια της ημέρας και το Παρασυμπαθητικό μας σύστημα κατά την διάρκεια της νύχτας. Όσοι κατέχουν την γνώση κάποιες φορές την αποκρύπτουν από τους άλλους, μα όσους γεννούν την αλλαγή την μεταδίδουν και στους άλλους.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.