Έχετε αναρωτηθεί ότι η έλλειψη αφθονίας, οφείλεται στην έλλειψη ευγνωμοσύνης μέσα στη ζωή μας; Πόσο τυχαία να είναι η κοινή ρίζα του ρήματος φθονώ και αφθονώ; Όταν δεν συμβαίνει το πρώτο σου προσφέρεται απλόχερα από το σύμπαν το δώρο της αξίας του δεύτερου ρήματος, της αφθονίας και της ευημερίας.

Δεν είναι ανάγκη να είμαστε πνευματικά όντα για να νιώθουμε ευγνωμοσύνη μέσα στην κάθε μας στιγμή. Διορθώνοντας την παραπάνω φράση, είμαστε απλά πνευματικά όντα που μας λείπει η ανθρώπινη εμπειρία.

Τι μπορεί να σημαίνει η ευγνωμοσύνη και πως την αναγνωρίζουμε παρούσα στην στιγμή μας;

Η αίσθηση της παρουσίας της ξεκινάει, για να μην διευκρινισω ότι βαθαίνει, μόλις υποψιαστούμε την αίσθηση της χαράς ότι είμαστε ζωντανοί αυτή την δεδομένη εποχή στο πλανήτη και είμαστε μικρόκοσμοι φωτός μέσα στο μακρόκοσμο της αγάπης.

Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν αν κρατούσατε ένα μικρό ημερολόγιο ευγνωμοσύνης στο εύλογο διάστημα των 40 ημερών; Θα ήταν ένα μικρό θαύμα μίας αξιοσημείωτης αλλαγής. Γιατί οταν κάνουμε πρακτική ευγνωμοσύνης  έχουμε την συνειδητότητα να εστιάζουμε στο καλό αλλά και να καταμετρούμε τις ευλογημένες στιγμές σε μέρη που ταξιδέψαμε, με την συντροφιά υπέροχων ανθρώπων που γνωρίσαμε και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της καθημερινότητας μας, μα και της εξέλιξης μας.

Η ευγνωμοσύνη ενεργοποιεί την καλή τύχη που έχουμε συσσωρρεύσει, την αληθινή ένδειξη της καλοσύνης, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση ότι ανοίγει εντός μας ένα κανάλι επικοινωνίας με την θεία χάρη του Ανώτερου Εαυτού μας και ότι είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Πηγής του Όλου.

Αντιλαμβανόμαστε την αγνότητα, την καλοπροαίρετη φύση των ανθρώπων πέρα από την επιφανειακή τους συμπεριφορά. Κάποιες φορές ίσως να είναι δύσκολο να εστιάσεις σε κάτι καλό, όταν ρευστές καταστάσεις της θεμελιωμένης σκληρής πραγματικότητας, εδραιώνουν κομμάτια μέσα στη συνειδητότητα μας. Κατά αυτό τον τρόπο η συναισθηματική μας ισορροπία κλονίζεται και αναζητούμε άμυνες για να ανταπεξέλθουμε στο νέο μοτίβο της ζωής μας.  Στην προσπάθεια ενεργοποιίησης της ευγνωμοσύνης στην καθημερινότητα, θα ήταν ωφέλιμο να απομακρυνθούμε από οποιαδήποτε πηγή κακοπροαίρετης γνώσης, φόβου και σκληρότητας όπως τα δελτία ειδήσεων, γιατί όποια τάση για θετική αλλαγή τείνει να κρατάει ένα μεγάλο κομμάτι από σκοτάδι αντί για φως που θα έπρεπε να αιχμαλωτίζει.

Κατά την διάρκεια καταγραφής των μικρών στιγμών ευγνωμοσύνης θα παρατηρήσετε ότι το μικρό κομμάτι φόβου που ίσως να νιώθατε στην ανεπαίσθητη αλλαγή ,αρχίζει ολοένα να μειώνεται κρατώντας χώρο στην καρδιά σας για ότι θετικό έλκει η ενεργειά σας. Φτάνει να νιώθουμε όμορφα για οτιδήποτε μικρό στα όρια της ανιδιοτέλειας που δεν θα μας ωφελήσει εγωιστικά απλά θα περάσει και θα φύγει ως στιγμή δίχως να ωφεληθούμε συναισθηματικά και υλικά από αυτό.

Ας έχουμε στο νου, πως η προσπάθεια από μεριάς μας, δεν είναι μία μορφής εξαπάτησης του σύμπαντος. Η θεϊκή Αγάπη έχει πάντα το βλέμμα Της εντός μας, και μόνο η αλήθεια της διευρύνει την εξέλιξή μας. Μέσω της αναπνοής και της παρατήρησης μπορούμε να δημιουργήσουμε θαύματα.  Όμως πώς μοιάζει μία τέτοια καταγραφή;Πάρτε ένα μικρό δείγμα θετικής αλλαγής στάσης ζωής και περιμένω με χαρά τα θαύματα της δικής σας παρατήρησης…

Μέρα 1η

Ευχαριστώ για την σημερινή υπέροχη μέρα που μόλις ξημέρωσε και είναι γεμάτη νέες ευκαιρίες.

Μέρα 2η

Ευχαριστώ για τον άνθρωπο που μου χαμόγελασε στο μετρο σήμερα και μου θύμισε τι σημαίνει ευτυχία και πως να χαμογελάω ομοίως στους ανθρώπους που με συναναστρέφονται.

Μέρα 3η

Ευχαριστώ για το υπέροχο φαγητό που βρίσκεται στο τραπέζι μου και θα θρέψει κάθε μου κύτταρο.

Ας θυμηθούμε, ότι κανείς δεν ξεφεύγει από τα γυρίσματα της τύχης και της μοίρας και όμως η θετική στάση ζωής μπορεί να απομακρύνει τα δεινά των κακών επιλογών που οδηγούν σε ασθένειες ως κομμάτι σύγκρουσης του νου και της ψυχής. Οτιδήποτε δεν αποφεύγεται, προσδοκά την αφύπνιση μας ως κομμάτι της εξέλιξης μας.. Όταν συνδεόμαστε με την καρδιά μας, την ευαισθησία της,το θάρρος της τότε γινόμαστε γενναίοδωροι όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για τον ίδιο μας εαυτό που μας καλωσορίζει στην χώρα της αγάπης.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.