Καλό μήνα με πολλή αγάπη, ανθοφορία εντός και εκτός! Μα αλήθεια τί μπορεί να φέρει ανθοφορία στη ζωή σου;

Έχω να σου πω ένα μυστικό…..

Η αλήθεια είναι ότι ο διαλογισμός είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου αν ετοιμάζεσαι για αλλαγή και μεταμόρφωση!

Μπορείς να αφιερώσεις 5 λεπτά την ημέρα ή και παραπάνω εστιάζοντας στο ρυθμό της αναπνοής σου, ή ακόμα και αν δεν έχεις καθόλου χρόνο( μία δικαιολογία που δεν είναι εφικτή ιδίως αν επενδύεις πολύ χρόνο στα social media, το screen time ως ρύθμιση στο κινητό σου, θα σου υποδείξει το μικρό ψέμα που λες κάθε μέρα στον εαυτό σου, όταν αναβάλλεις να κάνεις κάτι σημαντικό για κάτι λιγότερο σημαντικό! Ξεκίνησε την ημέρα με τη δική σου τη ζωή και όχι παρατηρώντας τη ζωή των άλλων)!

Μα πώς μπορείς να διαλογιστείς για λίγα λεπτά κάθε μέρα;

1) Εστίαση στο ρυθμό της αναπνοής σου!

Πως αναπνέεις; Είναι ισόποση η εισπνοή και η εκπνοή σου; Στην κουνταλινι γιόγκα έμαθα πως οι άνθρωποι που έχουν δυσκολία να εισπνέουν μακρόχρονα έχουν δυσκολία να δέχονται δώρα, και βοήθεια από τον εαυτό και τους γύρω τους. Και οι άνθρωποι που έχουν ευκολία στην εκπνοή είναι εκείνοι που έχουν ευκολία να προσφέρουν από το να λαμβάνουν!!!Κι όμως το δούναι και λαβείν  πρέπει να είναι ισορροπημένο όπως και τα στάδια της αναπνοής μας για μια πιο ισορροπημένη και καλύτερη ζωή.

 2) Εστίαση του βλέμματος στη φλόγα του κεριού!

Τοποθέτησε ένα κερί σε μία απόσταση 100 εκατοστών  από το βλέμμα σου μα στην ίδια ευθεία! Μείνε σε μία εύκολη στάση στο σώμα και απλά παρατήρησε τη φλόγα. Χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα καμιά σκέψη, καμιά παρόρμηση, καμιά κριτική. Και άσε τη φλόγα νοερά να καίει κάθε νοητική τοξίνη που σε δυσκολεύει! Μπορείς απλά να το ζητήσεις στη φωτιά… «Όπως η φλόγα καίει το κερί έτσι να κάψει κάθε σκέψη που δεν με εξυπηρετεί». Και άστο να συμβεί μαγικά, ανάλαφρα, χωρίς πίεση, χωρίς κριτική

3) Παρατήρησε το σφυγμό σου, αγγίζοντας απαλά τον καρπό του δεξιού χεριού .

Όπου νιώθεις παλμό, ενεργοποίησε την αναπνοή σου, και άσε την να ταξιδεύει μαζί, μακριά από τις σκέψεις σου. Εστίασε εκεί την προσοχή, και νιώσε το χτύπο της καρδιάς σου! Να θυμάσαι πως ο νους ταξιδεύει πάντα με την αναπνοή.

4) Επίλεξε ένα ενεργειακό ντουζ και αφέσου στην μαγεία της κάθαρσης των σκέψεων σου!

Κλείσε τα μάτια, και μετέφερε την επίγνωση σου, σε έναν δροσερό καταρράκτη, που μπαίνει μέσα σου και σε καθαρίζει. Νιώσε ότι ξεκινάει από τη κορυφή του κεφαλιού και ταξιδεύει μέσα σου μέχρι κάτω στα πέλματα σου. Και μείνε εκεί για 5 λεπτά. Παρατήρησε πως νιώθεις. Πως αισθάνεσαι! Πως βίωσες αυτή την αλλαγή; Ποιες σκέψεις έφυγαν; Ποιες σκέψεις ήρθαν; Με τον καιρό θα παρατηρήσεις αλλαγή στα κύματα των συλλογισμών σου.

5) Άρχισε να γελάς, χωρίς κανένα λόγο!

Ξεκίνησε με ένα ψεύτικο γέλιο, και άφησε το να σε παρασύρει σε ένα αληθινό. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήσσει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρούμενο από εκείνο που σε κάνει ευτυχισμένο.

6) Η σιωπή είναι χρυσός!

Αφιέρωσε λίγο χρόνο μες την ημέρα σου με το να μην μιλάς, να μην ανταλλάζεις πληροφορίες! Έτσι ο νους δεν ανατροφοδοτεί νέα δεδομένα, σκέψεις που δεν εξυπηρετούν και δε χρειάζονται στο τώρα. Μέσα σε εικοσιμία μέρες θα δεις μεγάλη διαφορά, στον τρόπο που  επανεκτιμάς τα γεγονότα!

7) Dialogismos.gr

Με μία συμβολική συνδρομή έχεις πρόσβαση σε υπέροχους διαλογισμούς με την βελούδινη, κρυστάλλινη φωνή της Καίτης Φαρμάκη!!!
Είναι απλά ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου που αξίζει τα καλύτερα! Θυμήσου να επενδύεις και όχι πάντα να ξοδεύεις!

Υποσχέσου απλά στον εαυτό σου, στο σώμα σου και στην ψυχή σου, ότι θα αφιερώνεις 5 λεπτά την ημέρα, για να γεμίζει η ζωή σου ουσία.

Καλή αρχή στα θαύματα λοιπόν!!!

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.