Μήπως σας έχει τυχει, να έχετε μία επικοδομητική ημέρα στο γραφείο σας, να δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας σε ένα δημιουργικό project και να νιώθετε ευτυχισμένοι, πλήρης μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Αν όχι, οραματιστείτε την παρακάτω εικόνα:

Γυρίζετε σπίτι από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μόνο για να βρείτε την αλληλογραφία σας διάσπαρτη σε όλο το τραπέζι της κουζίνας σας, ένα ξεκούραστο κρεβάτι και ρούχα τριών ημερών που έχουν συσσωρευτεί στην καρέκλα στο υπνοδωμάτιό σας. Υπάρχουν μερικά βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη και οι πιθανότητες και είναι όλα συσσωρευμένα στην επιφάνεια του τραπεζίου σας.

Δεν είσαι μόνος. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι όταν οι γυναίκες περιέγραψαν τα σπίτια τους ως «χαοτικά» ή «ακατάστατα», ήταν πιο πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.

Οι εξωτερικοί μας χώροι αντανακλούν την εσωτερική μας κατάσταση. Ένα οργανωμένο, οργανωμένο, απλοποιημένο σπίτι υποστηρίζει και ενθαρρύνει μια ψυχρή, εστιασμένη, πνευματική κατάσταση περιεχομένου.

“Με τη διέλευση του κατωφλιού στο σπίτι σας όταν οργανώνεται, θα παρατηρήσετε την πτώση των ώμων, το ρυθμό της καρδιάς σας, να μειώνεται, αναπνέετε πιο βαθιά, όπως πρέπει να είναι. Η ζωή μπορεί να είναι ταραχώδη, ένα οργανωμένο σπίτι μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα αντίδοτο σε αυτή τη συντριβή »

Όπως εξηγεί ο ευτυχισμένος εμπειρογνώμονας Gretchen Rubin, “η εξωτερική τάξη συμβάλλει στην εσωτερική ηρεμία”. Λοιπόν, ποια βήματα μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε την εξωτερική τάξη; Ακολουθούν οι εμπειρογνώμονες. Δοκιμάστε να κάνετε ξεσκαρτάρισμα και δείτε τι συμβαίνει.Αυτό που συχνά θεωρείται ως αποδιοργάνωση είναι απλά αποτέλεσμα υπερβολικής ακαταστασίας. Ξεκινήστε λοιπόν ξοδεύοντας μια ημέρα ή ένα Σαββατοκύριακο. ”

Η ακαταστασία μας θυμίζει όλα τα πράγματα που έχουμε απομείνει, όλες τις δουλειές που πρέπει να πραγματοποιηθούν, όλα τα πράγματα που έχουμε και δεν χρειάζονται πραγματικά”.

Και αυτό το αίσθημα των πράξεων που παραμένουν αναπόδεικτες, οδηγεί σε ένα αηδιαστικό αίσθημα ανησυχίας που είναι σχεδόν εξίσου εύκολο να αγνοηθεί σαν μια μπλούζα που δεν φοράτε ποτέ που παίρνει διάσταση πολύτιμης ακίνητης περιουσία στο ντουλάπι σας.

«Όταν συνεχίζεις να παίρνεις οργανωμένους, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια σταθερή και χαμηλή αίσθηση δυσαρέσκειας». Όταν έχετε μόνο αντικείμενα που αγαπάτε και χρειάζεστε, όταν έχετε καθαρίσει όλη την υπερβολική και στάσιμη ενέργεια, είναι απλό να τοποθετήσετε τα πάντα στη θέση τους. Έτσι προτού βγείτε έξω και αγοράσετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει στην διάταξη του χώρου σας όπως κάδους ανακύκλωσης ή ετικέτες κάποιας κατηγορίας για φύλαξη , βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα που προσπαθείτε να οργανώσετε αξίζουν τον πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.

Όλοι οι στόχοι ξεκινούν με μια πρόθεση, και η αποδοχή και η οργάνωση δεν αποτελούν εξαίρεση. Ορίστε την πρόθεσή σας να οργανωθείτε και στη συνέχεια να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να κάνετε τα πράγματα σωστά. Τα καλύτερα συστήματα είναι αυτά που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, γι ‘αυτό βυθιστείτε σε αυτά, αλλά τα πράγματα σε γρήγορο ρυθμό και άλλα σε αργό.  Η μακρόχρονη αλλαγή μπαίνει όταν επιβραδύνουμε το ρολό μας και κάνουμε τα πράγματα σωστά και σπάνια όταν βιαστούμε.

Κάνε υπομονή.Εάν ο διοργανωτής εντός σου ήταν μια εργασία μίας ημέρας, όλοι θα το κάνουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η καλλιέργεια ενός σπιτιού που είναι ακατάλληλο και οργανωμένο απαιτεί χρόνο. Δυστυχώς, ένα Σαββατοκύριακο πλήρης ενεργοποίησης δεν θα φέρει τα πάνω κάτω. Η οργάνωση είναι κάτι περισσότερο από απλώς τη μείωση του αποτυπώματος του σωρού σας. Πρόκειται για την αναγνώριση του τι σας κάνει ευτυχισμένους στη ζωή, για τα αντικείμενα που θέλετε να περιβάλλετε και στη συνέχεια δημιουργώντας συστήματα που υποστηρίζουν τις ανάγκες σας. Τίποτα καινούργιο.

Την Τετάρτη 9 Μαιου 18:30-21:00 θα διεξαχθεί workshop στην κουνταλίνι γιόγκα με τίτλο “Η ακαταστασία του νου και η αρμονία στο ναό της ψυχής σου” στο yoga for the people στο κορυδαλλό.  Σας περιμένω με χαρά να θεραπεύσουμε την άτακτη και ατίθαση ζωή μας.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.