Photo by Sydney Sims on Unsplash

Η Έλλειψη βοήθειας μοιάζει σημείο των καιρών. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να καταφέρει κάποιος να ζητήσει ένα χέρι βοήθειας από ανθρώπους που έχουν μπει μέσα στην οθόνη του υπολογιστή τους. Δες εδώ.
Από την άλλη από εκείνους που ζουν έγκλειστοι μέσα στο δράμα της ζωής τους και δεν μπορούν να δραπετεύσουν από την φυλακή τους.

Μα γιατί να έχουμε την ανάγκη να ζητήσουμε βοήθεια; Από πού πηγάζει αυτή η ανάγκη;

Μεγαλώσαμε εκπαιδευόμενοι με την ικανότητα να μπορούμε να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους τους που θα φροντίσουμε και θα μας φροντίσουν.
Τη συμπόνια που προκαλεί μια σύνθετη σωματική ασθένεια, ακαδημαϊκά προβλήματα, αποτυχίες, προβλήματα εργασίας και προβλήματα σχέσεων που έχουν τραβήξει την προσοχή, την υποστήριξη και τη φροντίδα για εσάς από άλλους ανθρώπους, μέρη και πράγματα.
Ένα εργαλείο που έχετε χρησιμοποιήσει για να χειριστείτε ανθρώπους, μέρη και πράγματα που θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε υπερβολικά εξαρτημένοι από αυτούς.

Ένα ψεύτικο αίσθημα ανικανότητας, κάνοντας τους άλλους να πιστεύουν ότι στερούνται την ικανότητα, τη διάνοια, τις δεξιότητες και τις ικανότητες να χειριστούν τα δικά σας προβλήματα.
Οδηγημένοι από φόβο επιτυχίας, μια μάσκα πίσω από την οποία κρύβετε τον φόβο σας από την επιτυχία, έτσι ώστε οι άλλοι να είναι πεπεισμένοι ότι δεν μπορείτε να πετύχετε όταν στην πραγματικότητα φοβάστε να πετύχετε.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η αδυναμία να δημιουργήσετε μια αίσθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό σας, ώστε να μπορέσετε να ανοίξετε τον εαυτό σας για να είστε ευάλωτοι σε πληγές και αποτυχίες παίρνοντας τον κίνδυνο να «κάνετε για τον εαυτό σας» αντί να βασίζεστε σε άλλους για να ” Κάντο για σένα. Άρνηση να «μεγαλώσω» και να γίνω ενήλικας, γιατί τότε θα αναλάβω την ευθύνη για το αποτέλεσμα της ζωής μου.

Δημιουργήσατε μία μάσκα αυτοάμυνας και προστασίας για κάθε συνθήκη. Μια μάσκα για τον θυμό και την οργή που έχετε μέσα για να αναμένεται να είναι ώριμη, προσωπικά υπεύθυνη όταν στην παιδική σας ζωή αισθάνεστε ότι είστε υπερβολικά παραμελημένοι, αγνοημένοι και μη εγκεκριμένοι και εμπεριέχει την προσδοκία για το τι θέλουν να κάνουν άλλοι για σας τι πρέπει να κάνετε μόνοι σας για τον εαυτό σας .

Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της αδυναμίας;

Εάν συνεχίζετε να λειτουργείτε με ανίσχυρο τρόπο, θα μπορούσατε να βιώσετε αυτούς τους παράγοντες στη ζωή σας:
Θα μπορούσατε να αποκλείσετε τη στάση άλλων ανθρώπων απέναντί σας, επειδή δεν πιστεύουν ότι είστε σε θέση να κάνετε κάτι μόνοι σας.
Η υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους που σας φροντίζουν για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις αρνητικές επιπτώσεις των προβλημάτων σας.
Ένας αυξανόμενος φόβος επιτυχίας, είναι να ακολουθείτε κάτι που είστε πεπεισμένοι ότι δεν είστε σε θέση να χειριστείτε μόνοι σας.
Χάνοντας τις δυνατότητές σας να έχετε μια ευτυχισμένη και ύπαρξη ύπαρξης επειδή είστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνάμεις στον κόσμο πάντα προσπαθώντας να σας παρεμποδίσουν και να σας κρατήσουν κάτω.

Διαταραχή της αυτοεκτίμησης για να είστε πεπεισμένοι ότι, όσο σκληρά προσπαθείτε να κάνετε τα πράγματα, δεν είστε ποτέ “αρκετά έτοιμοι να τα φέρετε εις πέρας.
Έτσι δημιουργούνται τροφικές δεξιότητες, αφού διαπιστώνετε ότι οι εγγενείς ικανότητες, δεξιότητες και ικανότητές σας μαραίνονται από τη μη χρήση.
Κλειδωμένη στη στάση “ναι, αλλά” κάθε φορά που παρουσιάζονται βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και λύσεις στα προβλήματά σας – τόσο πολύ ώστε να απομακρύνετε τους ανθρώπους από το να θέλουν να σας βοηθήσουν στο μέλλον λόγω της απαισιόδοξης ή μοιρολατρικής σας προοπτικής στα προβλήματά σας .
Βρέθηκε ότι είναι μια απάτη, και ανακαλύφθηκε ότι ζει εντός ένα πρόσωπο σαμποτέρ που δεν θέλει να γίνει αυτάρκης και ανεξάρτητος. Ζητώντας βοήθεια, θα μπορούσε να θεωρηθεί απλά ένα εργαλείο για να ελέγξετε τους άλλους και να διατηρήσετε αυτούς τους ανθρώπους να επιλέξουν να σας αφήσουν μόνο για να λύσουν το πρόβλημά σας.Η κατάθλιψη και η απογοήτευση, φαίνονται σαν μονόδρομος επειδή εξαντλείτε τους ανθρώπους να “φροντίζουν” και την απόγνωση, επειδή στην πραγματικότητα δεν είστε πλέον αρμόδιος να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Πώς είναι αδυναμία ένα ζήτημα ελέγχου;

Η ενεργητική αδυναμία είναι ένα ζήτημα ελέγχου επειδή αντιμετωπίζετε αυτές τις πραγματικότητες:
Η ανικανότητά σας κάνει να φαίνεστε σαν να είστε διατεθειμένοι να μεταφέρετε τη «θέση του ελέγχου» από τα χέρια σας στα χέρια των άλλων.
Κρατάτε μια μάσκα ανικανότητας, με την οποία είστε σε θέση να χειραγωγήσετε τους άλλους να “διορθώσουν”, “να σας σώσουν” ή να σας φροντίσουν όταν στην πραγματικότητα έχετε τους πόρους για να το κάνετε για τον εαυτό σας.

Δεν ωφελεί πια το δραματικό σενάριο που έχετε μάθει τόσο καλά ώστε να μπορείτε να καταφύγετε σε εκφοβισμούς, εξαναγκασμούς ή αυτοκτονικές απειλές και χειρονομίες εάν οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας ότι είστε αβοήθητοι. Είναι λίγος καιρός που ένιωθα πολύ μόνη μέσα μου, μα σε κάθε ανάρτηση μου στο fb, τα like έπεφταν βροχή. Μα οι φίλοι να νοιαστούν, απλά αόρατοι.
Έτσι πήρα την απόφαση να γίνω αυτοδημιούργητη, να γραφτώ σε μαθήματα έκφρασης, μέσω της συγγραφής, της στιχουργικής και ελεύθερου σχεδίου και να βάλω το κινητό μου στη δόνηση. Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά. Ενώ θα περίμενα να χτυπήσει πιο παλιά, θα έμενα άπραγη ως προς τα θέλω μου μα και εμμονική ως προς τους στόχους που δεν θα πραγματοποιούνταν.
Κάντε και εσείς ένα μικρό βήμα προς την προσωπική σας ανεξαρτησια.

Ακούγεται εύκολο γιατί είναι. Απλώς επιτρέψτε στον εαυτό σας να πετάξει τη μάσκα, την πεποίθηση μα και την πίστη ότι είστε αβοήθητοι και αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας, ώστε να μην αναλάβετε πλέον τον έλεγχο της ζωής σας και να παραδώσετε αυτή τη δύναμη σε άλλους στη ζωή σας.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.