Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Συχνά οι άνθρωποι αποδέχονται ότι η μη αισθητική είναι μέρος της ζωής και της γήρανσης. Αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια! Πολλά από τα συμπτώματα που αισθάνεστε καθημερινά θα μπορούσαν να εξαλειφθούν με ένα ξεκίνημα για τα δικά σας όργανα αποτοξίνωσης (κυρίως το ήπαρ και το έντερο). Η αποτοξίνωση δεν είναι μόνο για απώλεια βάρους και για βελτιωμένη πέψη – υπάρχουν πολλοί τρόποι που το σώμα σας ζητά βοήθεια!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι έχετε ανεξήγητο έκζεμα, πονοκεφάλους; Παρόλο που φαινομενικά απροσδόκητο, αυτά τα θέματα και άλλα είναι πολύ επηρεασμένα από τις ανισορροπίες εντέρου που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το σύστημά σας! Τα ζητήματα μικροβίων δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν.Εδώ είναι τα σημάδια που συχνά βλέπω στους ασθενείς μου ότι χρειάζονται μια απεξάρτηση:

1. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή να κοιμηθείτε.

Πολλά από τα πράγματα που τρώμε και πίνουμε έχουν αναστολείς ύπνου σε αυτά. Τα ποτά όπως το αλκοόλ ή η καφεΐνη και τα τρόφιμα που ενδέχεται να είστε ευαίσθητα μπορεί να διακόψουν τον κύκλο του ύπνου σας. Κάνοντας μια αποτοξίνωση ή δίαιτα εξάλειψης είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αυτές τις ευαισθησίες, έτσι μπορείτε να τους στοχεύσετε με ένα λειτουργικό πρωτόκολλο τροφίμων.

2. Έχετε θολούρα, ομίχλη στον εγκέφαλο και χαμηλή συγκέντρωση.

Οι τροφικές αλλεργίες μπορούν να εκφραστούν με περίεργους τρόπους! Η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί να προκληθεί από ευαισθησία στα τρόφιμα σε γλουτένη ή άλλα τρόφιμα ή σε διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καφεΐνη και ραφιναρισμένα τρόφιμα με υδατάνθρακες.

3. Συνειδητοποιείτε ότι έχετε κακή αναπνοή.

Η αναπνοή που μυρίζει λιγότερο από τη φρεσκάδα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα δυσβολίας – μια ανισορροπία μεταξύ των καλών και των κακών βακτηρίων στο έντερο, καθώς και της ζύμης ή Candida στο έντερο. Η κατανόηση του τι συμβαίνει στο έντερο σας είναι το πρώτο βήμα για να το επαναφέρετε στην ισορροπία. Δες εδώ.

Βάλτε το τρίψιμο της γλώσσας μέσα στην καθημερινότητα σας μετά από πλύσιμο των δοντιών σας σχεδόν μετά από κάθε γεύμα. Απομακρύνει όχι μόνο βακτήρια που συσχετίζονται με την δυσάρεστη αναπνοή αλλά και με τις τοξίνες που συμβάλλουν στην αλλοίωση της γεύσης όχι μόνο σε διατροφικές συνήθειες αλλά και στην γεύση μίας νέας ζωής.

4. Έχετε θαμπό δέρμα, ακμή και μαύρους κύκλους.

Είστε αυτό που τρώτε (και αυτό που απορροφά το σώμα σας), έτσι ώστε μια δίαιτα γεμάτη από επεξεργασμένα τρόφιμα, γαλακτοκομικά, ζάχαρη (που συχνά προκαλεί ακμή) και τρόφιμα που είστε ευαίσθητα μπορεί να αφήσει το δέρμα σας να κοιτάζει λιγότερο από το λαμπερό.

5. Έχετε πόνους που δεν έχουν νόημα.

Η τυπική αμερικανική δίαιτα οδηγεί σε φλεγμονή, η οποία μπορεί να εμφανιστεί στο σώμα σας ως πόνος στις αρθρώσεις. Η αφαίρεση φλεγμονωδών τροφών όπως το ραφιναρισμένο αλεύρι και ζάχαρη, το αγελαδινό γάλα που δεν είναι παρα ένα λευκό νερό με ορμόνες και η αύξηση των υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και λαχανικών μπορεί να σας βοηθήσει να αντιστρέψετε τον πόνο σας. Mε μία συνδρομή στο γυμναστήριο, αποχαιρετήστε τους πόνους των άκαμπτων αρθρώσεων που θέλουν να σας αφήσουν αλλά δεν είναι εφικτό από εσάς.

6. Έχετε χρόνια συμφόρηση για ανεξήγητους λόγους.

Ενώ μερικά τρόφιμα φαίνονται προφανώς συνδεδεμένα με συμφόρηση των κόλπων (γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια υπερ-συνηθισμένη σκανδάλη), άλλα φλεγμονώδη τρόφιμα. Η αφαίρεση άλλων γνωστών φλεγμονωδών τροφών κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις ασκήσεις σας.

 7. Πώς να αποτοξινωθώ κοινούς γνωστούς που με δυσχεραίνουν;

Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην καθημερινότητα μας. Πολλούς τους συναναστρεφόμαστε από δική μας επιλογή είτε γιατί είναι φίλοι και άλλοτε όχι είτε γιατί είναι συγγενείς είτε γιατί είναι συνεργάτες. Η οριοθέτηση στόχων μέσα στην καθημερινότητα απαλάσσει τον άλλον από λανθασμένες επιρροές. Έχεις μία όμορφη σχέση με κάποιον και θες να περνάς μαζί του όσο πιο συχνά μπορείς; Προσπάθησε να αποφεύγεις τις φίλες που βρίσκονται στα πρόθυρα χωρισμού γιατί η δηλητηρίωδης επιρροή τους δεν φιλτραρεται με το καλύτερο τρόπο μέσα από την δική σου σχέση που μόλις ξεκίνησε. Πίστεψε με,θα βρουνε ένα καλό λόγο να σε πείσουν ότι δεν διάλεξες τον κατάλληλο όπως εκείνες. Το χαμόγελο και η ευεξία είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής μας.

Όσο για τα τρόφιμα;

Τα κοινά τρόφιμα όπως η ζάχαρη, το εκλεπτυσμένο αλεύρι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του PMS. Αν τα συστήματα απομάκρυνσης και αποτοξίνωσης δεν είναι για την εργασία, αυτό θα συμβάλει επίσης στην εξάλειψη των ορμονών.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.