Η αξία σας δεν είναι προϊόν της νοημοσύνης σας, του ταλέντου σας, της εμφάνισής σας ή του πόσο έχετε πετύχει.
Αν και μεγάλο μέρος από το ποιος και τι αλλάζουμε καθώς ταξιδεύουμε στη ζωή, η έμφυτη αξία μας παραμένει σταθερή. Ενώ ο όρος Αυτόαξία χρησιμοποιείται συχνά εναλλακτικά με την αυτοεκτίμηση, οι δύο ιδιότητες είναι εγγενώς διαφορετικές. Η αυτοεκτίμηση είναι το μέτρο του πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Η αξία σας, ωστόσο, δεν είναι προϊόν της νοημοσύνης σας, του ταλέντου σας, της εμφάνισής σας, των καλών σας έργων ή του πόσο έχετε πετύχει. Είναι μάλλον ανυπολόγιστη και αμετάβλητη εκδήλωση της αιώνιας και απεριόριστης ενότητάς σας με το σύμπαν.

Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των διπλών θεμελίων αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Η αξία σας δεν μπορεί να ληφθεί από εσάς ή να υποστεί βλάβη από τη σκληρότητα της ζωής, αλλά μπορεί εύκολα να ξεχαστεί ή και να αγνοηθεί. Με την τακτική αναγνώριση της αυτοεκτίμησής σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσετε τι σημαντικό, αγαπημένο και ειδικό μέρος του σύμπαντος είστε.

Γεννηθήκατε άξια – η αξία σας είναι αλληλένδετη με την ίδια σας την ύπαρξη. Η ιδέα σας για τη δική σας αυτοεκτίμηση ενισχύεται έτσι από τις ενέργειές σας. Κάθε φορά που προσπαθείτε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας, να τον περιποιηθείτε ευγενικά, να ορίσετε τα προσωπικά σας όρια, να είστε ενεργός στο να βλέπετε ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, εκφράζετε την αναγνώριση της έμφυτης αξίας σας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, όταν έχετε χάσει την όψη της αξίας σας, πιθανότατα θα αισθανθείτε ότι έχετε βυθιστεί στην κατάθλιψη, την ανασφάλεια και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα επιδιώξετε μια πλαστογραφημένη αξία με βάση την κρίση και όχι την ομορφιά που κατοικεί μέσα. Όταν αισθάνεστε άξιος, ωστόσο, θα δεχτείτε τον εαυτό σας χωρίς δισταγμό. Είναι αξία σας ως άτομο που είναι ταυτόχρονα διασυνδεδεμένο με όλα τα ζωντανά όντα που σας επιτρέπει να είστε ευτυχισμένοι, αυτοπεποίθηση και κίνητρα. Επειδή η αντίληψή σας για την αξία σας δεν βασίζεται στην εκπλήρωση των προσδοκιών, θα δείτε τα λάθη και τις αποτυχίες σας ως ένα μόνο μέρος του ταξιδιού της ζωής.

Τα ανθρώπινα όντα μοιάζουν πολύ με σταγόνες νερού σε έναν απέραντο ωκεανό. Η αξία μας προέρχεται από το ρόλο μας ως διακεκριμένων ατόμων καθώς και από τον ρόλο μας ως αναπόσπαστο μέρος ενός κάτι μεγαλύτερου από εμάς. Απλώς η αφύπνιση σε αυτή την ιδέα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ξανά την αφθονία και την ενθουσιασμό που αξίζει σε κάθε έναν από εμάς.

Εν κατακλείδι, διαβάζοντας τα παραπάνω, κάντε μία μίνι σύσκεψη με τον εαυτό σας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αναζητήστε την αξία σας. Αν δεν έχετε μία αυθόρμητη απάντηση, ίσως να χρειάζεται λίγη παραπάνω τριβή με τον εσωτερικό σας κόσμο ή απλά περιμένετε την θετική ανταπόκριση κάποιου ατόμου που θα συναντήσετε ανταποκρινόμενο στη δική σου προβολή!

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.