Όποιος πει ότι η έκλειψη σε όποια μορφή της, ηλιακή ή σεληνιακή  δεν φέρνει δώρα συνειδητοποιήσεων, μάλλον δεν αυτοπροσδιορίζεται ως κομμάτι μίας συμπαντικής αλυσίδας.

Άλλοι την σχετίζουν με την έλλειψη καθώς φέρνει στην επιφάνεια αυτό που δεν μπορείς να δεις και σου το καθρεφτίζει μέσα από συγκρούσεις διαπροσωπικών σχέσεων, ατυχημάτων αλλά και γεγονότων ως αναπόσπαστο κομμάτι domino effect, κάπως θα σε επηρεάσει αφού υπάγεσαι σε μία κοινωνία σχέσεων και αντιθέσεων.

Τα τελευταία δύο χρόνια για εμένα είναι πάντα έκπληξη μίας και αναμένω άλλες συγκυρίες και προκύπτουν πάντα άλλες.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο και αστρολόγο Θανάση Ματσώτα από την αστρολογική σχολή κοσμόγραμμα, μία προηγούμενη έκλειψη σηματοδοτεί ένα γεγονός αλυσιδωτής δράσης με μία επόμενη έκλειψη που θα καθορίσει τι αλλαγές είναι απαραίτητες να συμβούν σε κοσμικό επίπεδο για να επηρεάσουν την εκάστοτε ψυχή και να την ενεργοποιήσουν ως προς το πλάνο της επί του συλλογικού.

Ούσα Ταύρος με ωροσκόπο Ζυγό, άνηκα και εγώ μέσα στο σταυρό των παρορμητικών ζωδιών, κριός,  καρκίνος, ζυγός και αιγόκερως που επηρεάστηκαν από την πιο πρόσφατη ηλιακή έκλειψη με την καλή μα και την κακή έννοια.

Μία κουβέντα που εξέφρασα παρορμητικά μέρες πριν σε συμμαθητριές μου, ότι αλλιώς θέλουν να φαίνονται μέσα από τα story του instagram και αλλιώς παρουσιάζονται σε μικρές κλειστές ομάδες, όπως ένα γκρουπ μαθησιακής διδασκαλίας με έκαναν να νιώσω άσχημα που τοποθετήθηκα ως προς την δική μόυ αλήθεια και την εξέφρασα όχι μόνο ως δράση μα και ως αντίδραση αφού ανοίχθηκαν οι ασκοι του αιόλου, σε ένα λιμάνι φιλίας που νόμιζα ότι θα έφτανε το καράβι που επιβιβάστηκα το περασμένο Οκτώβρη.

Καποιος θα γίνει ναυαγός μα κάποιος που ξέρει πραγματικά να κολυμπάει στα δύσκολα θα βρεί την θέση του στου κόσμου το λιμάνι.

Οι άνθρωποι ανάλογα με τις μαθητικές τους διαδρομές στα χρόνια του σχολείου αναπτύσσουν κάποιες όμοιες συμπεριφορές που δεν συνάβουν με την ηλικιακή ωριμότητα. Τονίζοντας λοιπόν κάτι ανάλογο βρέθηκα ως αποδιοπομπαίος τράγος της θερινής σχολικής χρονιάς στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Να μιλάμε νοηματική γλώσσα στα χρόνια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Μαρία της σιωπής.

Η αλήθεια όμως κάποιους τους προβιβάζει, κάποιους τους ενοχλεί και κάποιους τους δοκιμάζει.

Για το πρώτο στόχο που ήλπιζα βρέθηκα αντιμέτωπη με τον τελευταίο.

Μα είναι αυτά τα λόγια κάποιες φορές που βιάζονται να κυλήσουν από την άκρη της γλώσσας για να σε φέρουν αντιμέτωπο με ξεκαθαρίσματα.

Τι είναι προσβολή σε έναν κόσμο επιθετικής συμπεριφοράς ως προς τις τοξικές σχέσεις είναι μεγάλη ιστορία. Οι προβολές όμως των ανθρώπων φέρνουν στην επιφάνεια δύο τραύματα. Του ενός και του άλλου για να θεραπευτούν. Και αν δεν υπάρχει διάθεση για αυτοθεραπεία μεταβολίζεις συμπεριφορές που δεν είναι κομμάτι αρμονίας. Ομοιώς κάποια στιγμή θα βρουν άλλον φορέα αν δεν υπάρχει συσχετισμός και θα δημιουργηθούν νέες σχέσεις, όμοιων και ομοίων.

Δεν είναι κακό να μην ταυτίζεσαι με την γκρίνια, τα κουτσομπολιά, την απόγνωση, τη δοκιμασία και τους ανθρώπους που θέλουν να κολυμπάνε σε γνώριμα νερά. Κάποια στιγμή η τοξικότητα θα γεννήσει νέες δράσεις αποδέσμευσης.

Αυτός ο καυγάς πριν την έκλειψη ήταν η σωτήρια λέμβος μου σε ένα πλοίο που θέλει να μοιάζει στο Τιτανικό και αναζητάει παγόβουνα για όμοιες εμπειρίες ταύτισης για δοκιμασία διάσωσης.

Αυτές είναι οι συμπεριφορές που γυρίζουν μπουμπερανγκ στο πεδίο του άλλου αφού κάθε αποστολέας αναζητάει το δικό του παραλήπτη.

Και αν είσαι αποστολέας μίας πικρής αλήθειας θα γίνεις παραλήπτης μίας νέας γνώσης, αληθινής κατάστασης.

Και αν είμαι παρορμητική από μία εσώτερη σοφία, έμαθα κάτι σημαντικό. Καμμία φράση δεν φεύγει από τα χείλη αν δεν συντρέχει λόγος μεταμορφωσης. Αν δεν συντρέχει λόγος παραμυθιάσματος και ψευδαισθήσεων.

Αναμένοντας τον επόμενο κυκεώνα χαρισματικών αλλαγών μέσα από της εκλείψεως τα δώρα, φέρνω χαμόγελο στα χείλη και στην καρδιά μου μία φράση, ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.