Μπήκαμε στην αστρολογική εποχή του Καρκίνου. Ζωδιακό του σύμβολο το καβούρι. Που έξω από την θάλασσα για λίγο επιβιώνει. Κομμάτι της συγκεκριμένης φύσης του ζωδίου είναι η διαίσθηση, μα και το συναίσθημα. Σταγόνες από από το ποτάμι της ολότητας. Σαν άνθρωποι και σαν ιδιοσυγκρασίες πρέπει να βυθιστούμε στο νερό για να βιώσουμε το μεγαλλείο της δικής μας ύπαρξης. Καλό θα ήταν να φέρουμε στη ζωή μας το στοιχείο του νερού, όχι μόνο μέσα στο σώμα μας με την κατανάλωση που πίνουμε λόγω της ζέστης αλλά και γύρω μας. Μην πίνωντας, μην κολυμπώντας, στερούμαστε ζωτικής του ενέργειας που είναι τόσο χρήσιμη.

Το νερό είναι ένας μεγάλος δάσκαλος που μας καθοδηγεί πως πως να κινηθούμε μέσα στον κόσμο με θεία χάρη, ευκολία, αποφασιστηκότητα και ταπεινότητα. Κυλάει γύρω μας γιατί απλά κυλάει. Χωρίς ανώτερο σκοπό χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Απλά συνυπάρχει μάζι με τα 4 υπόλοιπα στοιχεία της δικής μας φύσης και συνταξιδεύουν μέσα στην πυξίδα της δικής μας ύπαρξης. Ταξιδεύει μέσα στην γήινη φύση της ζωής και του ανθρώπου και μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό καθρέφτη στο δικό μας μονοπάτι έναντι σε εκείνο της ζωής. Το νερό εδρεύει μέσα στην γη καθώς πέφτει από τον ουρανό ή λιώνει από τον πάγο και κυλάει από το βουνό ή τις ορεινές περιοχές σε ένα ευρύτερο φάσμα συγκέντρωσης του υδάτινου στοιχείου. Ποτάμια, λίμνες, θάλασσα κ.ο.κ .

Με τον ίδιο τρόπο ερχόμαστε μέσα στο κόσμο και ξεκινούμε την αφετηρία της ζωής μας πάνω στη Γη. Όντας πλάσματα του νερού, εμπεριέχουμε τις ποιότητες της ροής του νερού προσδίδοντας στον άνθρωπο κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κυβερνούν την προσωπική μάς ταύτοτητα. Καθώς γεννιόμαστε σε μία συγκεκριμένη εποχή και χωροχρόνο μέσα από μία συγκεκριμένη οικογένεια. Είμαστε ψυχές με δοσμένα χαρίσματα μα και προκλήσεις.  Με όλα τα παραπάνω ρέουμε σαν το νερό μέσα στο ποτάμι της ζωής παραμερίζοντας όποια εμπόδια στης ψυχής μας την ροή.

Ακόμη και όταν η ροή του νερού μέσα στο ποτάμι συναντήσει την χειμαρρώδη ροή του καταρράκτη μπορεί να συνάντησει τις αιχμηρές πλαγιές, όμως και πάλι συνεχίζει να ρέει και να κυλάει σαν δίνη υδάτινης ενέργειας προς τα κάτω. Το νερό ως δάσκαλος μπορεί να μας εμπνεύσει στο να γίνουμε ευέλικτοι και να μην είμαστε άκαμπτοι μέσα από το φόβο ως οντότητες μιας και είναι μέρος της ψυχικής διαδικασίας ως προς την αναζήτηση της αγάπης. Μας μαθαίνουμε πος να ρέεουμε κάθε στιγμή μέσα στο παρόν μας χωρίς να μένουμε ακίνητοι εστιάζοντας στο παρελθόν. Με τον ίδιο τρόπο όπου υπάρχει κενό μέσα στο συμπαντικό χώρο, σύντομα θα γεμίσει, καθώς κάποιες φορές εμείς συμπληρώνουμε κομμάτια της ολότητας μας με φόβο και σκοτάδι. Το νερό γεμίζει ότι κενό με ροή φως και αγάπης. Ομοίως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με μεθοσικά βήματα προς τα εμπρός αντί βήματα που μας οπισθοχωρούν προς της εξέλιξης μας την ροή. Ακόμα και μέσα από απώλεια ενέργειας και εμψύχωσης της δικής μας φύσης, το νερό θα βρει το δρόμο και θα χωρέσει ακόμη και σε μία θάλασσα αλλάζοντας σύσταση μα όχι την ουσία του.  Ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ως σταγόνες ενός πελώριου φάσματος νερού να χωρέσουμε εντός μας κόσμους ολόκληρους και διαφορετικούς δίχως να χάνουμε την ταυτότητα μας και δίχως να σπαταλάμε την ούσια του εαυτού.

Μπορούμε να πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα. Να φέρουμε μέσα στον προσωπικό μας χώρο του σπιτιού το υγρό στοιχείο εφ’όσον λείπει. Να συχνάζουμε στην φύση κοντά σε λίμνες και νερό. Ούσα δασκάλα κουνταλίνι γιόγκα, όποτε αδυνατώ να ενεργοποιήσω την ροή του υδάτινου στοιχείου στη ζωή μου ψέλνω συχνά το ακόλουθο μάντρα που μας ενώνει με την διαισθητική μα και την υλική μας πλευρά έλκοντας ότι ρέει από ενέργεια να μας εμπεριέχει μέσα στην δική του.

Μάντρα : Sat Narayan Wahe Guru, hari narayan sat nam.  Sat Narayan Wahe Guru, hari narayan sat nam.

Και αντικρύστε τον εαυτό σας μέσα σε ροή αφθονίας, κατάδυσης στο υποσυνειδητό σας και ανοίγματος στην διαίσθηση και τη ροή της αλλαγής. Φέρνει γαλήνη, ευτυχία και καλή τύχη.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.