Πόσοι άνθρωποι δεν θαυμάζουν τους ποιητές; Δεν είναι μόνο αξιόλογοι λογοτέχνες αλλά και ψυχές που με την έκφραση τους οδηγήθηκαν έξω από την φυλακή των συναισθημάτων τους και αφέθηκαν ελεύθεροι στην ομορφιά της ζωής. Η ποίηση στο χαρτί, δεν είναι παρά η γλυπτική των σκέψεων σας σε ένα ποίημα μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι όπου το συνειδητό μυαλό σας δραπετεύει από την φυλακή της λογικής.
Η δημιουργία οποιουδήποτε είδους τέχνης μπορεί να είναι τόσο μια μορφή διαλογισμού ως όχημα για αυτο-έκφραση. Ενεργειακά εκτοξεύοντας τα χρώματα του χρώματος σε έναν καμβά μπορεί να είναι σαν να ρίχνετε το βάρος του κόσμου από τους ώμους σας, ενώ αυξάνοντας τη φωνή σας για να χτυπήσετε τις υψηλές νότες ενός τραγουδιού μπορεί να σας εμπνεύσει για να απελευθερώσετε τους φόβους σας ώστε να φτάσετε σε νέα ύψη στη δική σας ζωή .

Δείτε το ως  πράξη του διαλογισμού που μπορεί να λάβει χώρα όταν δημιουργείτε ποίηση. Η γλυπτική των σκέψεων από τα συναισθήματά σας, σε ένα ποίημα μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν σας, όπου το συνειδητό μυαλό σας μπορεί στιγμιαία να οδηγηθεί.

Όπως και άλλες μορφές διαλογισμού, η γραφή ποίησης απαιτεί να παραμείνετε πλήρως παρόντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αντί να εστιάζετε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό, απελευθερώνετε τυχόν αναστολές ή ιδέες για το τι πρέπει να συμβεί, έτσι ώστε οι σκέψεις σας να μπορούν να διαρρέουν ελεύθερα μέσα από σας. Όταν γράφετε ποίηση, μπορείτε να δείτε τις αντανακλάσεις του εσώτερου εαυτού σας που εκτυπώνονται σε μια σελίδα.

Εάν θέλετε να βιώσετε την ποίηση ως πρακτική διαλογισμού, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτήν την άσκηση:

Αφήστε κατά μέρος είκοσι λεπτά, όπου μπορείτε να είστε μόνοι σε ένα ήσυχο χώρο. Μπορεί να θέλετε να δείτε τα ποιήματα που έχουν γράψει άλλοι άνθρωποι για να δείτε εάν υπάρχει ένα στυλ ποίησης που θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να γράψετε σε ελεύθερη μορφή. Η δομή του ποιήματος θα αποκαλυφθεί έπειτα οργανικά σε σας. Όταν είστε έτοιμοι, καθίστε με το στυλό και το χαρτί και αφήστε τις λέξεις να ρέουν. Μην σκεφτείτε τι πρόκειται να πείτε στη συνέχεια και μην ανησυχείτε για ορθογραφία, γραμματική ή λογική.
Αντ ‘αυτού, να είναι τόσο περιγραφικός, οπτικά ακριβής, ρυθμικός, ή λυρικός όσο θέλετε να είστε. Όταν αισθάνεστε πλήρης, βάλτε την πένα κάτω και διαβάστε τι έχετε γράψει.
Εκτιμήστε αυτό το έργο τέχνης που έχετε δημιουργήσει δίχως λογοκρισία και αυτοκριτική. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχατε καταπιέσει πριν αποκαλυφθούν τώρα, ώστε να τα επεξεργαστείτε και να τα απελευθερώσετε.
Η συγγραφή ποίησης ως μορφή διαλογισμού, σας επιτρέπει να επιβραδύνετε το μυαλό σας αρκετά, ώστε να ξεφύγετε από το δικό σας τρόπο, έτσι ώστε η ψυχή σας να μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τα βαθύτερα θέλω της.

Εύχομαι καλή απόδραση στους δημιουργικούς ποιητές μου.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.