Καθώς το 2017 ξεκινά το εξερχόμενο ταξίδι της, η ζωή ως διαβατήριο εξέλιξης έχει φτάσει σε αρκετά σουρεαλιστικό πλαίσιο. Φέτος έχει ανακτήσει την αίσθηση του δικαίου σε ένα μεγάλο μερίδιό της από τις συγκρούσεις, τις ίντριγκες και τις σκιερές συναλλαγές. Αλλά πού οδηγούνται όλοι; Υπάρχει κάποια μέθοδος για αυτή την τρέλα; Θα μπορούσε η ανακούφιση να είναι εμφανής;

Είναι ο αγαπημένος μου μήνας ο 11ος, ο λατρεμένος μου κυβερνήτης ο Πλούτωνας, μα κάπου στο ζώδιο και στα χαρακτηριστικά του, χαλάω την συνταγή της αρμονικής όψης. Ταύρος σεληνιασμένος γαρ, σίγουρα θα μου περάσει.

Κινηθείτε, γιατί ο Νοέμβριος θα μπορούσε να φέρει κάποια σαφήνεια, τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην παγκόσμια σκηνή.

Για αρχάριους, ο παγκόσμιος Δίας καταλήγει στο πρώτο πλήρες μήνα του Σκορπιού. Ο πλανητικός αλήτης καταστράφηκε στο σημάδι του φύλου, του μυστηρίου και της εξουσίας στις 10 Οκτωβρίου, ξεκινώντας μια δοκιμασία 13 μηνών που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018.

Σε προσωπικό επίπεδο, μια εποχή αυτοανακάλυψης και ισχυρών συγχωνεύσεων είναι έτσι πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις ενέργειές μας για αμοιβαίο καλό και κέρδος;

Μέσα στη περίοδο του Δία στο Σκορπιό μα και πρίν μπει ο ήλιος στον αστερισμό του Τέθηκαν ζητήματα σχετιζόμενα με την σεξουαλικότητα, το μυστήριο, την φύση των ενστίκτων και των παρορμήσεων τους με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε περί αλλαγής φύλου και ψηφίστηκε και εξόργισε την φύση αξιών των ανθρώπων.

Ο Σκορπιός ως γνωστόν κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον μυθολογικό θεό του κάτω κόσμου που βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου. Είναι επίσης το σύμβολο που κυβερνά την αθέμιτη σύμπραξη – την “σκιά πλευρά” της συγχώνευσης των Σκορπιών. Στους ειδησεογραφικούς τίτλους, ο ειλικρινής Δίας έχει ήδη βυθίσει τα πάντα από τις ψύχραιμες σεξουαλικές επιθέσεις και τα ερωτικά σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια.Οι συνομιλίες γύρω από την εξουσία, τη συγκατάθεση και τη βία καθιστούν την κρισιμότητα των τίτλων εξουσίας. Μερικά από αυτά έχουν πάρει έντονη αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ένα σύνθετο κοκτέιλ συναισθημάτων.Με τον Ήλιο και στον Σκορπιό μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αυτή είναι η άκρη ενός αρκετά μεγάλου παγόβουνου, που απειλεί να σπάσει και να μας πλημμυρίσει με την αλήθεια. Και με τον ισχυρό Άρη στο Ζυγό, το σημάδι της δικαιοσύνης, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερη δράση ακτιβισμού, μαζί με κάποιες έντονες νομικές εξελίξεις.

Οι σχέσεις θα πάρουν επίσης το επίκεντρο, καθώς ο Άρης θα μας ενθαρρύνει να γίνουμε πιο αυθεντικοί με τους πλησιέστερους ανθρώπους στη ζωή μας. Ο Άρης βρίσκεται σε μια δυσάρεστη “βλάβη” ενώ στο Ζυγό, επομένως προσέξτε για παθητικές-επιθετικές κινήσεις. Μην απογυμνώσετε το μήνυμά σας ή μην αγγίξετε τα δάχτυλά σας. Ο Άρης στο Ζυγό θέλει να διαθέτουμε τις επιλογές μας και να μιλάμε προσεγμένα όσο και αν βράζει ο θυμός εντός.

Ένα πρωτοποριακό τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού στις 11/11 θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το υπόλοιπο τοπίο της χρονιάς.Αλλά η μεγαλύτερη μέρα αυτού του μήνα φτάνει στις 11 Νοεμβρίου, όταν το τρίτο των τριών σπάνιων και αρμονικών τρισδιάστατων μορφών σχηματίζεται μεταξύ του παλαιού φρουρού Κρόνος και του νέου σχολείου Ουρανού. Αυτοί οι πλανήτες είναι πολικοί αντίθετοι στη φύση: ο Κρόνος είναι ο κοσμικός πατριάρχης που διασπάται στην παράδοση ενώ ο επαναστατικός Ουρανός παλεύει για την πρόοδο και την αλλαγή.Είναι σπάνιο ότι αυτοί οι δύο ως πολικότητα σχηματίζουν ένα”περίεργο ζευγάρι” πλανήτες ευθυγραμμίζονται σε μια τέτοια γωνία. Και το κάνουν εδώ και σχεδόν για ένα χρόνο.

Οι τελευταίοι δυο δορυφόροι του Κρόνου-Ουρανού ήταν στις 24 Δεκεμβρίου 2016 και στις 19 Μαΐου 2017. Έτσι ξεκίνησε μια σειρά από εξελίξεις που θα φτάσουν σήμερα σε κορυφή.Τα τρίγωνα του Κρόνου-Ουρανού έχουν έρθει να επαναστατήσουν σε κάποια παλιά δεδομένα. Αλλά οι τοίχοι δεν έχουν έρθει ακόμα να πέσουν. Το τελευταίο αυτό τρίγωνο θα δώσει το χτύπημα αυτό;Επίσης, έρχεται στις 11/11, μια μέρα που οι περισσότεροι από εμάς πάντα τιμούμε εξαιτίας των “αριθμών κυρίων”.

Εάν είχατε τις δικές σας υπερβολικά τυχαίες συναντήσεις με τις 11:11 και 11/11, μπορεί να μην είναι η φαντασία σας. Πολλοί πιστεύουν ότι το 11/11 αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης παγκόσμιας αφύπνισης της «συνειδησιακής συνείδησης», μιας κλήσης να έρθουν μαζί ως εργάτες του φωτός και να θεραπεύσουν τον πλανήτη.

Στις 19 Νοεμβρίου, τα πράγματα θα γίνουν ενδιαφέροντα και πάλι.Θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα φωτεινά vibes στις 19 Νοεμβρίου, όταν ο Άρης θα εμπλακεί σε μια φλογερή σύγκρουση με τον Πλούτωνα, ο οποίος είναι στην παλιά φύλαξη Αιγόκερως. Καθώς αυτοί οι δύο αντίρροποι (φωτεινοί και σκοτεινοί κυβερνήτες στη κυριαρχία του Σκορπιού τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν), κλειδώνονται σε ένα τεταμένο τετράγωνο  θα μπορούσαν πράγματι να υπάρξουν πυροτεχνήματα.Θα αναπνεύσουμε όλοι με ανακούφιση στις 21 Νοεμβρίου, όταν ο Ήλιος μετακομίζει στον εύθυμο και αισιόδοξο Τοξότη. Ενώ δεν θα υπάρξουν ζητήματα καρμικής επανάληψης, θα μας βοηθήσει να μετατρέψουμε ένα ευρύτερο φακό σε όλα τα δεινά της κοινωνίας που η σκηνή του Σκορπιού βυθίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό – και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που να λειτουργεί για όλους;Με την άρνηση-βασίλισσα του Ποσειδώνα που τελειώνει πέντε μήνες ανάδρομο την επόμενη μέρα, θα είμαστε έτοιμοι να σφίξουμε τα χαλιά αντί να σκουπίζουμε τα πράγματα κάτω από αυτά.

Εδώ ελπίζουμε να θεραπεύσει τον Ποσειδώνα στους συμπονετικούς Ιχθείς και ο Ήλιος στον υπερσύνδεσμο Τοξότης μπορεί να μας βοηθήσει να στρέψουμε την οργή σε δράση.Και παρά όλα αυτά … είναι η εορταστική περίοδος.Αν το σουρεαλιστικό, μετα-αληθινό κλίμα του 2017 μας έχει διδάξει τίποτα, είναι ότι μπορούμε (και κάνουμε) να ζούμε παράλληλα, συνυπάρχουσες πραγματικότητες με τη μία. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ταυτόχρονα να μιλήσουμε ενάντια στην αδικία(Ποιος δεν αξίζει μια περιποίηση για να φτάσει σε αυτό το χρόνο;)Αλλά ας το κάνουμε με τα μάτια μας ανοιχτά. Να είστε σταθεροί. Επιμένω. Σκεφτείτε το σαν ένα εποχικό κρύο: Ακριβώς επειδή κάποιος φτερνίζεται και βήχει κοντά σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μολυνθείτε.

Βαθιά εισπνοή και εκπνοή να βγούμε από τον κυκλώνα της εκδίκησης.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.